ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK)

2018.05.19., MeglepŇĎ ami kider√ľlt a vil√°g legboldogabb orsz√°g√°r√≥l
tov√°bb

A finnek teh√°t √≥vatosan viszonyulnak saj√°t boldogs√°gukhoz, nem is nagyon mutatj√°k ki pozit√≠v √©rzelmeiket, aminek van egy hasznos hozad√©ka Martela szerint. Saj√°t magunk √∂sszehasonl√≠t√°sa m√°sokkal fontos szerepet j√°tszik az el√©gedetts√©gben, sŇĎt ahogy Mark Twain mondta, a hasonl√≠tgat√°s az √∂r√∂m hal√°la, √©s az aforizma igaz√°t egy kutat√°s is al√°t√°masztja.

2018.02.06., Az élvezetek hajszolása helyett önmagadtól várd az igazi boldogságot!
tov√°bb

Ne az √©lvezetek hajszol√°s√°t√≥l v√°rd az igazi boldogs√°got! Az igazi √©s tart√≥s j√≥ll√©tet olyan tettek hozz√°k el, amelyek √°tmenetileg nem felt√©tlen√ľl √©lvezetesek, de √©rtelmet adnak az √©let√ľnknek. Ezt nevezik √∂nmegval√≥s√≠t√°snak, √©s ez az, ami az eg√©szs√©g√ľnket szolg√°lja.

2018.01.26., Apa pozitív hatása
tov√°bb

Egy pszichol√≥giai kutat√°s arra a k√∂vetkeztet√©sre jutott, hogy az ap√°k olyan m√≥don tudnak hatni a gyerekeik kort√°rs kapcsolataira, iskolai elŇĎmenetel√©re, ahogy az any√°k nem. Term√©szetesen az any√°k szerepe is √≥ri√°si a gyerekek nevel√©s√©ben, de egy apa pozit√≠v jelenl√©te, fejleszti hat√°sa sokkal erŇĎteljesebb, mint azt kor√°bban gondoltuk.

2018.01.21., A boldogság tanulható
tov√°bb

A boldogs√°g nem √∂r√∂kk√© tart√≥, folyamatos pozit√≠v √°llapot, hanem pillanatokb√≥l √°ll. A m√°sokhoz kapcsol√≥d√≥ pozit√≠v √©lm√©nyek ‚Äěelrakt√°roz√°sa", az egym√°shoz kapcsol√≥d√°s √©s szeretet felid√©z√©se √©s megoszt√°sa is sokat seg√≠thet azokban a neh√©z idŇĎszakokban, amikor nem √©rezz√ľk k√∂zel magunkhoz a sz√°munkra fontos embert ‚Äď mondja Magyar√≥di T√≠mea, az ELTE Pszichol√≥giai Int√©zet√©nek adjunktusa, aki a pozit√≠v √©lm√©nyekrŇĎl tartott elŇĎad√°st a Profil Training szervezte III. Magyar Pozit√≠v Pszichol√≥gia Konferenci√°n.

2017.07.21., Mikor eredményez a boldogság egészséget?
tov√°bb

If, Why, and When Subjective Well-Being Influences Health, and Future Needed Research c√≠mŇĪ √°ttekintŇĎ tanulm√°nyukban Ed Diener √©s munkat√°rsai megvizsg√°lj√°k, befoly√°solja-e a szubjekt√≠v j√≥ll√©t √©rz√©se a fizikai eg√©szs√©get, √©s meg√°llap√≠tj√°k, vannak olyan k√∂r√ľlm√©nyek, amikor igen.

2017.07.13., √Ėnzetlens√©g = Boldogs√°g
tov√°bb

Egy √ļj tanulm√°ny szerint m√°r egy kev√©s nagylelkŇĪs√©g is boldogabb√° teheti az embert. Igaz, azok, akik csak √∂n√©rdekbŇĎl tettetik magukat j√≥s√°gosnak, kev√©sb√© lesznek vid√°mak.A Z√ľrichi Egyetem √ļj kutat√°sa szerint azok, akik t√∂rŇĎdnek embert√°rsaik j√≥l√©t√©vel boldogabbak az √∂nzŇĎ szem√©lyekn√©l -sz√°mol be az egyetem oldala. Sok embert egyszerŇĪen j√≥ √©rz√©ssel t√∂lt el, ha m√°sokon seg√≠thetnek - a tud√≥sok ezt a jelens√©get ‚Äěwarm-glow"-nak nevezik.

2017.07.09., Hétvégén boldogabbak az emberek
tov√°bb

A meg√°llap√≠t√°sok azt mutatt√°k, hogy a munkanapokon, a h√©tv√©gekhez k√©pest a szabads√°g √©s a k√∂zels√©g magasabb szintjeihez kapcsol√≥dnak: az emberek gyakrabban sz√°moltak be arr√≥l, hogy a saj√°t v√°laszt√°saikat jobban prefer√°lt√°k √©s az intim bar√°tokkal √©s csal√°dtagokkal t√∂lt√∂tt√∂tt idŇĎt sokkal minŇĎs√©gibbnek it√©lt√©k. MeglepŇĎ m√≥don az elemz√©s azt is kimutatta, hogy az emberek a h√©tv√©g√©n jobban √©rzik magukat, mint a napi munk√°juk sor√°n.

2017.05.02., A vidámság gyógyír
tov√°bb

A vid√°ms√°g nem v√©letlen√ľl gy√≥gy√≠r: most m√°r kutat√°s bizony√≠tja, hogy a pozit√≠v gondolkod√°s jobb sz√≠v- √©s √©rrendszeri eg√©szs√©ggel j√°r. A Psychomatic Medicine c√≠mŇĪ szaklapban megjelent tanulm√°nyhoz a Pennsylvaniai √Āllami Egyetem munkat√°rsai azt vett√©k g√≥rcsŇĎ al√°, hogy mik√©nt hat a sz√≠vbetegek eg√©szs√©gi √°llapot√°ra a pozit√≠v gondolkod√°s.

2017.02.23., Az optimisták gyorsabban gyógyulnak
tov√°bb

N√©met tud√≥sok szerint ritk√°bban lesznek n√°th√°sok azok, akik optimist√°n √©lik az √©letet! A k√©rd√©st vizsgaidŇĎszakban terhelt egyetemist√°k eset√©ben vizsg√°lt√°k.A kutat√≥k m√°r kor√°bban is kimutatt√°k, hogy a stressz √°rtalmas az immunrendszerre, a stressztŇĎl szenvedŇĎ emberek ez√°ltal fog√©konyabbak a betegs√©gekre, a k√ľlsŇĎ hat√°sokra.

2016.04.20., Mercs EnikŇĎ - Az eg√©szs√©gmagatart√°s, optimizmus, k√ľlsŇĎ-belsŇĎ
tov√°bb

Mercs EnikŇĎ - 2015 - Debreceni Egyetem BTK Pszichol√≥gia Int√©zet ¬†-¬†Az eg√©szs√©gmagatart√°s, optimizmus, k√ľlsŇĎ-belsŇĎkontroll √©s Big Five faktorok kapcsolat√°nak vizsg√°latamunkav√°llal√≥k k√∂r√©ben T√©mavezetŇĎ: Sztancsik Veronika egyetemi tan√°rseg√©d.

2016.03.21., M√ĀRCIUS 20 ‚Äď A boldogs√°g vil√°gnapja
tov√°bb

Nem volt az olyan r√©gen, hogy az ENSZ k√∂zgyŇĪl√©s elfogadta az orsz√°gok √∂sszevet√©s√©re alkalmas¬†Gross National Happiness¬†mutat√≥ bevezet√©s√©t. Magyarra ford√≠tva mindez kb. √≠gy fest:¬†Brutt√≥ Nemzeti Boldogs√°g. Mutat√≥sz√°m ez is, ak√°rcsak a GDP, de valahogy errŇĎl kevesebbet besz√©l√ľnk. Pedig a boldogs√°g √©rz√©se √°ll√≠t√≥lag az egyetlen olyan¬†‚Äěnarkotikum", ami eg√©szs√©ges. Persze, ma m√°r annak meghat√°roz√°sa is igen bonyolult volna, hogyvajon mit gondolhatunk eg√©szs√©gesnek!?

2016.02.24., A magas érzelmi intelligencia 12 jele
tov√°bb

M√°r egy ideje tudjuk, hogy a magas IQ m√©g nem jelent garanci√°t sem a sikerre, sem a boldog √©letre. Az √©rzelmi intelligencia az, ami befoly√°solja viselked√©s√ľnket, szem√©lyes d√∂nt√©seinket, ez az a titok, ami a vizsg√°latok szerint a sikeres emberek 90 sz√°zal√©k√°nak birtok√°ban van. Mutatunk n√©h√°ny jelet Travis Bradberry ismert pszichol√≥gus, √≠r√≥ √ļtmutat√°sa alapj√°n, hogy honnan ismerszik meg a magas EQ-j√ļ ember. 1. J√≥kora sz√≥t√°r az √©rzelmek kifejez√©s√©re, .... 12. Negat√≠v gondolatok :)

2016.01.07., Tudta? Adja tov√°bb :)
tov√°bb

8 √ļj t√©ny a boldogs√°gr√≥l, amikrŇĎl tudnia kell:¬†Vannak, akik az√©rt nem hisznek az igazi boldogs√°gban, mert nem tudj√°k, mit √©s hogyan kellene tenni√ľk ahhoz, hogy √°t√©lj√©k azt, m√≠g m√°sok olyan ill√ļzi√≥kat kergetnek, hogy csak materi√°lis √©rt√©kektŇĎl lehetnek el√©gedettebbek az √©let√ľkkel.¬†Pedig a szak√©rtŇĎk sem gyŇĎzik hangoztatni, hogy a lelki j√≥ll√©t el√©r√©s√©hez el√©g n√©h√°ny apr√≥ l√©p√©s. A PsyBlog most √∂ssze is gyŇĪjt√∂tt n√©h√°ny √ļj t√©nyt a boldogs√°gr√≥l, hogy a szkeptikusok is jobban √©rezz√©k magukat a bŇĎr√ľkben.¬†A legt√∂bb ember √°ltal√°ban boldog;¬†Semmi baj az √©letk√∂z√©pi v√°ls√°ggal;¬†Vegyen p√©ld√°t az idŇĎsekrŇĎl!;¬†Csin√°lja azt, ami j√≥l esik!;¬†A s√©t√°l√°s feldob;¬†Ut√°nozza az extrovert√°ltakat!;¬†Tudatos mosogat√°s;¬†Vad√°sszon az √°h√≠tatra!

2016.01.03., Ime 10 javaslat hogy boldog, el√©gedett legyen az √ļj √©ve
tov√°bb

Ha valamiben v√°ltoztatni akar az √©let√©n, t√©ny, hogy az elej√©n neh√©z lesz. Amennyiben viszont kitart hat h√©tig, az √ļj szok√°sok k√©pesek r√∂gz√ľlni, √©s onnan visszatekintve m√°r nem is fogja √©rteni, mi√©rt nem kezdte el kor√°bban. Ime 10 javaslat hogy boldog, el√©gedett legyen az √ļj √©ve: 1. Mindennap s√©t√°ljon a szabadban; 2. Rendszeresen tal√°lkozzon a bar√°taival; 3. Korl√°tozza a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon t√∂lt√∂tt idŇĎt; 4. Kevesebbszer n√©zze meg az emailjeit; 5. K√∂ltse a p√©nz√©t boldogs√°gra; 6. Szak√≠tson idŇĎt a boldogs√°gra, √©s aj√°nd√©kozza el; 7. Halogassa a j√≥t, √©s gyorsan passzolja le a rosszat; 8. √Člvezze a boldogs√°g fel√© vezetŇĎ utat is; 9. Fogadja el, hogy hib√°zhat; 10. Aludjon j√≥l

2015.11.14., Neurol√≥gusok mondj√°k, hogyan legy√ľnk boldogok.
tov√°bb

Hogyan legy√ľnk boldogabbak? - A neurol√≥gusok megmondj√°k. Sz√°mtalan tan√°csot kaphatunk a boldogs√°ggal kapcsolatban, k√∂nyvekben, internetes blogokban, √ļjs√°gcikkekben, √°m ezek sokszor megfoghatatlanok, sŇĎt zavarosak. Az idegrendszerrel foglalkoz√≥ tud√≥sok azonban sokkal pontosabbak: k√∂vetkezzen n√©h√°ny egyszerŇĪ, de ann√°l hat√©konyabb szok√°s.

2015.09.13., Mi mindenre jó a nevetés?
tov√°bb

Hangunkb√≥l sz√°mos jellegzetess√©g√ľnk kider√ľl, p√©ld√°ul nem√ľnk, √©letkorunk, t√°rsadalmi-gazdas√°gi st√°tuszunk, hangulatunk, eg√©szs√©gi √°llapotunk. A legjellegzetesebb √©s leg√©rdekesebb azonban a nevet√©s.Sophie Scott agykutat√≥ kor√°bban agyscanerrel vizsg√°lta azt a jelens√©get, amikor m√°sok besz√©d√©t ut√°nozzuk: ilyenkor az agyi aktivit√°s fŇĎk√©nt azon ter√ľleteken akt√≠v, amelyek a testmozg√°ssal √©s a vizualiz√°ci√≥val kapcsolatosak - sz√°mol be a BBC.

2015.06.27., Duchenne-mosollyal √ļj kapcsolatokra teszel szert.
tov√°bb

A mosolyg√°s √ļj kapcsolatokat eredm√©nyezhet - Egy ŇĎszinte mosoly a legfrissebb kutat√°s szerint hozz√°seg√≠thet benn√ľnket egy √ļj bar√°ts√°g vagy szerelmi kapcsolat kialak√≠t√°s√°hoz. M√©gpedig az√©rt, mert az emberek sokkal jobban reag√°lnak a pozit√≠v √©rzelmekre √ļj k√∂tel√©kek kialak√≠t√°sa eset√©n, mint az olyan negat√≠v √©rzelmekre, mint a szomor√ļs√°g, a harag vagy a megvet√©s.

2015.06.16., Ma m√°r mosolygott?
tov√°bb

2011-ben Ron Gutman, a healthap.com vez√©rigazgat√≥ja a mosoly erej√©rŇĎl tartott egy elŇĎad√°st a TED-en: ezt csaknem 4 milli√≥an n√©zt√©k meg eddig √©s 49 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ nyelvre ford√≠tott√°k m√°r le. Eszerint a mosoly nemcsak j√≥ll√©t√ľnket, hanem eg√©szs√©g√ľnket is jav√≠tja - ennek r√©szleteit foglaltuk √∂ssze az al√°bbiakban. 1. Ha mosolygunk, mi is, √©s k√∂r√ľl√∂tt√ľnk mindenki m√°s is jobban √©rzi mag√°t! 2. A mosolyg√°st√≥l jobban meg√©rt√ľnk m√°sokat (√©s ford√≠tva)! 3. A mosoly jobban esik a csokol√°d√©n√°l √©s a p√©nzn√©l is! 4. A mosolyg√°s m√©g a stresszt is cs√∂kkenti! 5. A mosolyg√°s hosszabb, boldogabb √©letet eredm√©nyez

2015.04.24., Izzads√°gon kereszt√ľl is terjed az el√©gedetts√©g?
tov√°bb

Egy a Psychological Science c√≠mŇĪ lapban k√∂zz√©tett tanulm√°ny szerint az emberek k√©pesek az izzads√°gszagukon kereszt√ľl k√∂z√∂lni m√°sokkal a pozit√≠v √©rzelmeiket, amikor ugyanis boldogok vagyunk, olyan k√©miai √∂sszetevŇĎket termel a szervezet√ľnk, melyeket az izzads√°gunkon kereszt√ľl m√°sok is √©rz√©kelni tudnak.

2015.02.16., 5 boldogs√°gn√∂velŇĎ praktika
tov√°bb

A boldogs√°gr√≥l n√©ha k√∂nnyebb besz√©lni, mint megtal√°lni. √ćme 5 tipp, hogy boldogabbak legyenek a mindennapjaink.Sz√°mos tud√≥s √©rvel amellett, hogy a boldogs√°g √©rzet√©t nagyobb r√©szt a g√©nek hat√°rozz√°k meg, az eg√©szs√©g √©s a t√∂bbi t√©nyezŇĎ nincs r√° nagy hat√°ssal. √öjabb keletŇĪ kutat√°sok szerint azonban n√©h√°ny egyszerŇĪ praktik√°val minden ember tehet a saj√°t boldogs√°g√°√©rt."A milli√≥ doll√°ros k√©rd√©s az, hogyan lehet√ľnk boldogabbak?"¬†1. Legyen h√°l√°s,¬†2. Legyen optimista,¬†3. Vegye sorra a j√≥ dolgokat az √©let√©ben,¬†4. Haszn√°lja az erŇĎss√©geit,¬†5. Tegyen j√≥t.

2015.02.13., A pozitív gondolatok csökkentik a gyulladást
tov√°bb

A mŇĪv√©szet, a term√©szet, a hit ereje. A csod√°latos, sz√≠vet megdobogtat√≥ term√©szeti t√°jaik vagy a l√©legzetel√°ll√≠t√≥ mŇĪv√©szeti alkot√°sok felp√∂rgetik √©s megerŇĎs√≠tik a szervezet√ľnk v√©dekezŇĎ rendszer√©t, √≠gy az hat√©konyabban k√©pes a gyullad√°sok, fertŇĎz√©sek √©s kr√≥nikus betegs√©gek ellen k√ľzdeni.

2014.04.02., J√≥val t√∂bbre k√©pes az arcunk, mint eddig hitt√ľk
tov√°bb

A boldogs√°g kifejez√©se szinte univerz√°lis: az esetek 99 sz√°zal√©k√°ban a kutat√°s r√©sztvevŇĎi √ļgy fejezt√©k ki, hogy felh√ļzt√°k az orc√°ikat √©s mosolyra h√ļzt√°k a sz√°jukat. A meglepet√©st szint√©n egyszerŇĪ volt tetten √©rni: 92 sz√°zal√©kban t√°gra ny√≠lt szemek, kiny√≠l√≥ sz√°j jelezte. A ‚Äěboldog meglepett" kombin√°ci√≥ban az esetek 93 sz√°zal√©k√°ban megjelentek mindk√©t √©rzelem jellemzŇĎi: t√°gra ny√≠lt szem, a felder√ľlt orca, a nyitott, mosolyra h√ļzott sz√°j.

2014.03.21., A f√©rfi hozz√°ll√°s√°t√≥l sok minden f√ľgg
tov√°bb

A f√©rfi eg√©szs√©ge √©s hozz√°√°ll√°sa kell a konfliktus megelŇĎz√©s√©hez.¬†A f√©rfiak szem√©lyis√©ge, eg√©szs√©gi √°llapota √©s hozz√°√°ll√°sa l√©tfontoss√°g√ļ a p√°rkapcsolat fenntart√°s√°ban, √©s abban, hogy boldogan √©ljenek - der√≠tett√©k ki amerikai tud√≥sok.

2013.12.31., F√ľl√∂p M√°rta ‚Äď A verseng√©s, a gyŇĎzelem √©s a vesztes pszichol√≥gi√°ja √©s kultur√°lis k√ľl√∂nbs√©gei.
tov√°bb

A kolumbiai sz√°rmaz√°s√ļ Cronio Perez (2004) az optimizmust √©s pesszimizmust vizsg√°lta kult√ļrak√∂zi √∂sszehasonl√≠t√°sban. Abb√≥l indult ki, hogy Magyarorsz√°got gyakran emlegetik pesszimistak√©nt, m√≠g a d√©l-amerikai orsz√°gokat ink√°bb a t√ļlzott optimizmussal jellemzik.

2013.12.01., Mennyit √©r egy mosoly a felv√©teli interj√ļk sor√°n?
tov√°bb

Ez a mondat volt a h√°zi TDK fordul√≥ra meg√≠rt dolgozatom kiindul√≥pontja. Kutat√°som sor√°n arra voltam k√≠v√°ncsi, hogy azok a HR-szakemberek, akik toborz√°ssal √©s kiv√°laszt√°ssal (is) foglalkoznak, teh√°t felv√©teli interj√ļkat is vezetnek, mennyire figyelnek oda az interj√ļra √©rkezŇĎ jelentkezŇĎk nonverb√°lis jeleire?¬†Fel kell h√≠vnom a cikk olvas√≥inak figyelm√©t, hogy kutat√°som nem ad reprezentat√≠v eredm√©nyeket, mert √∂sszesen 11 fŇĎ t√∂lt√∂tte ki, az elŇĎzŇĎleg online form√°ban elk√©sz√≠tett (√©s a HR Portal Facebook oldal√°n is k√∂zz√©tett) k√©rdŇĎ√≠vemet, ennek ellen√©re betekint√©st ny√ļjt abba, hogy fontosak-e ezek a jelek, avagy sem, egy felv√©teli interj√ļ sor√°n.

2012.06.22., HUNOPTI : 9 nyelven kit√∂lthetŇĎ!
tov√°bb

Elk√©sz√ľlt a nagy mŇĪv√ľnk: HUNOPTI. A k√©rdŇĎ√≠v mely az eltelt 20 √©v alatt finom√≠t√°sokon esett √°t, tartalm√°ban √©s ki√©rt√©kel√©s sz√∂veg√©ben meg√ļjult. A kor√°bbi teszt√ľnk melyet dr. Cronio P√©rez k√©sz√≠tett, most K√∂teles Ferenc seg√≠ts√©g√©vel √©s megannyi √∂nk√©ntes√ľnk seg√≠ts√©g√©vel elk√©sz√ľlt. A teszt, melyet hamarosan eljuttatunk a vil√°g sz√°mos orsz√°g√°ba, tudatv√°n, Magyarorsz√°g az Optimizmus fellegv√°ra.

2010.09.26., Berki Judit - Optimizmus, megk√ľzd√©s √©s az √©lettel
tov√°bb

Berki Judit¬†Pszichol√≥gia szak ELTE PPK - 2005 -¬†A KLIENS √ČLETSZEML√ČLET√ČNEK LEHETS√ČGES HAT√ĀSAI A MEGK√úZD√ČSI STRAT√ČGI√ĀKRA avagy Optimizmus, megk√ľzd√©s √©s az √©lettel val√≥ el√©gedetts√©g kapcsolatainak vizsg√°lata

2010.04.16., A diszpozicion√°lis optimizmus √©s a k√ľlszolg√°lati misszi√≥k kapcsolata a Magyar Honv√©ds√©g √°llom√°ny√°ban
tov√°bb

Nyerges Csaba pszichol√≥gus sz√°zados. A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ k√ľlszolg√°lati helyekre vonatkoz√≥, LOT-tal m√©rt optimizmus m√©rt√©ke varianciaanal√≠zissel m√©rve elt√©rŇĎ m√©rt√©ket mutat. Ez azt jelenti, hogy a katon√°k optimizmus√°t befoly√°solja a k√ľlszolg√°lati hely√ľk, √©s hogy m√°sfajta motiv√°lts√°ggal, pszich√©s k√©szenl√©ttel rendelkeznek a k√ľlszolg√°lat elŇĎtt, √©s elt√©rŇĎ megk√ľzd√©si k√©pess√©get mutatnak a k√ľlszolg√°lat alatt √©s ut√°n. Ennek tud√°sa a misszi√≥ elŇĎtti pszichol√≥giai felk√©sz√≠tŇĎ munk√°nak k√ľlszolg√°lati helyre t√∂rt√©nŇĎ specifikuss√° t√©tel√©hez ad inform√°ci√≥kat.

2009.07.27., Kult√ļrak√∂zi √©s a kultur√°lis √∂sszehasonl√≠t√≥ pszichol√≥gia Magyarorsz√°gon
tov√°bb

 

A kolumbiai sz√°rmaz√°s√ļ Cronio PEREZ (2004) vizsg√°lata az optimizmus √©s pesziszimizmus kult√ļrak√∂zi √∂sszehasonl√≠t√°s√°t vizsg√°lta. Abb√≥l indult ki, hogy Magyarorsz√°got gyakran emlegetik pesszimistak√©nt, m√≠g a d√©l-amerikai orsz√°gokat ink√°bb a t√ļlzott optimizmussal jellemzik. Az √©lettel val√≥ el√©gedetts√©g √©s boldogs√°g √∂sszes√≠tett indexe szerint is Kolumbia 82 orsz√°g k√∂z√∂tt a nyolcadik a rangsorban, m√≠g Magyarorsz√°g a 61. (INGLEHARDT, 2004).

2009.04.20., Dr. Bagdy EmŇĎke - A vitalit√°sgener√°tor
tov√°bb

A vitalit√°sgener√°torok term√©szetes √©leterŇĎfejlesztŇĎk. Az elnevez√©s az eg√©szs√©gpszichol√≥gi√°b√≥l ered, Mc.Dermott √©s O‚ÄôConnor nevezte el igy azokat az erŇĎforr√°sokat, amelyek minden ember rendelkez√©s√©re √°llnak, a mindennapok tartoz√©kai, csup√°n csak tudatositanunk kell ezek eg√©szs√©gv√©dŇĎ, j√≥ k√∂z√©rzetben tart√≥ hat√°sait.

2009.01.29., Tóth Mónika Ditta - Tényleg sírva vigad a magyar?
tov√°bb

T√©nyleg s√≠rva vigad a magyar? Optimizmus, pesszimizmus √©s szubjekt√≠v j√≥ll√©t vizsg√°lata magyar √©s k√ľlf√∂ldi di√°kok egy-egy csoportj√°n T√≥th M√≥nika Ditta TDK szakdolgozat - Debrecen, 2008

2008.07.01., KROKO-t a tudományos életbe
tov√°bb

 

Tisztelt Hölgyem / Uram,

Szeretn√©m seg√≠ts√©g√©t k√©rni, hogy KROKO teszt√ľnket (a kit√∂ltŇĎ szem√©ly optimizmus√°t m√©ri) bevezethess√ľk a vil√°g tudom√°nyos √©let√©be. Ehhez sz√ľks√©g√ľnk lenne 150-200 emberre, aki 3 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ idŇĎpontban (2 h√≥napon bel√ľl) kit√∂ltene Interneten kereszt√ľl 2 db tesztet, maximum 5 perc r√°ford√≠t√°st ig√©nyelve.

2007.11.06., Balassáné Veres Margit - Biblioterápia is segít az optimista gondolkodás elsajátításában
tov√°bb

Ha ma kihagyod az esti mes√©t, holnap m√°r lehet, hogy nem is k√©ri a l√°nyod, vagy fiad. Ha ma nem √ľlsz oda vele a t√°rsasj√°t√©k mell√©, elŇĎfordulhat, hogy a j√∂vŇĎ h√©ten m√°r k√©sŇĎ lesz. ŇĎk ma gyerekek, s nem p√≥tolhatod be az √∂nfeledt l√©g√≥z√°st, bab√°z√°st √ļgy √∂t √©v m√ļlva, amikor m√°r kev√©sb√© szor√≠tanak a meg√©lhet√©si gondok, amikor m√°r nem kell √ļj szŇĎnyeg, vagy f√ľgg√∂ny az ablakra. Ha most kihagyod az egy√ľttl√©t meghitt perceit, √©vek m√ļlva m√°r a meghitt besz√©lget√©seket sem ig√©nylik.

2007.08.15., dr. Cronio Pérez - doktori disszertációja
tov√°bb

Dr. Cronio Perez hal√°l√°nak 3. √©vfordul√≥j√°ra k√∂zz√© tesz√ľnk doktori disszert√°ci√≥j√°t, melynek t√©m√°ja az Optimizmus ‚Äď pesszimizmus kult√ļrk√∂zi t√©nymeg√°llap√≠t√°sa.

2006.12.29., Rózsahegyi Márk - Optimisták-e a könyvtárosok?
tov√°bb

Ismert, hogy a k√∂nyvt√°ros egy szolg√°ltat√≥, a szolg√°ltat√°s minŇĎs√©ge m√©rhetŇĎ, ez√©rt b√°tran aj√°nlom mindenki figyelm√©be alkot√°somat, hogy fedezze fel a lehetŇĎs√©get, ‚Äěmely ott lapul a k√∂nyvek k√∂z√∂tt, csak le kell emelni a polcr√≥l‚ÄĚ.¬†R√≥zsahegyi M√°rk - ELTE - BTK

2006.04.29., Börtönben optimizmus? IGEN!
tov√°bb

A diszpozicion√°lis √©s a szitu√°ci√≥s optimizmus hat√°sa b√∂rt√∂nk√∂rnyezetben - Szondy M√°t√© ELTE PPK Pszichol√≥giai Int√©zet, Szem√©lyis√©g ‚Äď √©s Eg√©szs√©gpszichol√≥giai Tansz√©k. Dienes Erika FŇĎv√°rosi B√ľntet√©s ‚Äď v√©grehajt√°si Int√©zet, III. objektum, Kov√°cs Karola FŇĎv√°rosi B√ľntet√©s ‚Äď v√©grehajt√°si Int√©zet, III. objektum

2006.02.23., Munka és Optimizmus.
tov√°bb

Debreceni Egyetem Pszichol√≥giai Int√©zetben v√©gzett K√∂vesdi √Čva, akinek √°llamvizsga munk√°j√°nak c√≠me: " MUNKA √ČS OPTIMIZMUS. FIATAL FELNŇźTTEK OPTIMIZMUS-PESSZIMIZMUS SZINTJ√ČNEK VIZSG√ĀLATA AZ √ĀLTALUK V√ĀLASZTOTT P√ĀLYA F√úGGV√ČNY√ČBEN"

2006.02.20., Szab√≥ Klaudia - Megk√ľzd√©si strat√©gi√°k az optimista - pesszimista szeml√©let f√ľggv√©ny√©ben
tov√°bb

Szab√≥ Klaudia a P√°zm√°ny P√©ter Katolikus Egyetem Pszichol√≥gia szakos hallgat√≥ munk√°ja:¬†Kutat√°som sor√°n arra kerestem a v√°laszt, hogy az optimista √©s pesszimista √©letszeml√©let bizony√≠that√≥ hat√°st gyakorol-e a probl√©ma- √©s √©rzelemk√∂zpont√ļ megk√ľzd√©si strat√©gi√°k preferenci√°j√°ra.

2005.11.02., Felh√≠v√°sunk n√©pszerŇĪs√≠t√©s√©ben egy√ľttm√ľk√∂dŇĎ partnerek!
tov√°bb

2005. november√©ben ind√≠tottuk √ļtj√°ra felh√≠v√°sunkat, melynek eredm√©nyek√©nt m√°r 24.800-n t√∂lt√∂tt√©k ki k√©rdŇĎ√≠v√ľnket, s tudtak meg magukr√≥l t√∂bbet a megk√ľzd√©s, √∂n√©rt√©kel√©s, k√∂zvetlen optimizmusukr√≥l.

Ezen oldalon, mely rem√©nyeink szerint napr√≥l-napra bŇĎv√ľl, szeretn√©nk azoknak a partner oldalak list√°j√°t k√∂zz√©tenni, akik nem csak besz√©lnek a v√°ltoz√°sr√≥l, hanem tesznek is √©rte.

K√∂sz√∂nj√ľk !

 

2005.06.30., dr. Cronio Perez - szakdolgozata
tov√°bb

dr. Cronio Perez hal√°l√°nak 2. √©vfordul√≥j√°ra k√∂zz√©tesz√ľnk szakdolgozat√°t, melynek t√©m√°ja az Optimizmus ‚Äď pesszimizmus kult√ļrk√∂zi t√©nymeg√°llap√≠t√°sa. A Pszichol√≥gia 2004. (24.√©vf.) 1. sz√°m√°ban k√∂z√∂lt√©k az anyagot.

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok