ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok

2014.10.29., Hogy a m√°sodik 33 tartalmasabb lehessen
tov√°bb

Kedves Adamecz L√°szl√≥, b√°r r√©g√≥ta ismerj√ľk egym√°st, de azt nem tudom hogy √∂n mi√©rt optimista? Szerencs√©s vagyok, hogy hossz√ļ f√©lelmekkel teli √©vek ut√°n ki√°llhatok √∂n√∂k el√© √©s megvallhatom r√∂g√∂s utamat csak a seg√≠tŇĎ sz√°nd√©kkal, sajn√°latmentes ig√©nnyel. Hogy t√∂rt√©nt?¬† 1980. ŇĎsz√©n balesetbŇĎl ad√≥d√≥an teljesen megv√°ltozott √©letem. A b√ľszke erŇĎs b√°ny√°sz √∂nmagamat vesztve rem√©nytelen√ľl √©ltem k√≠nz√≥ f√°jdalmaimmal. A sok√≠z√ľleti gyullad√°st√≥l lemerevedett tagokkal az √∂nv√°dak el√©gedetlens√©gek mocsar√°ban ragadva √©vek ut√°n sz√°momra csoda t√∂rt√©nt. Sok√°ig √©rthetetlen volt sz√°momra s m√©gis rem√©nyem, boldogs√°gom alapja az lett, hogy a fogyat√©koss√°ggal √©lŇĎket kezdtem seg√≠teni. A minden l√©p√©sek k√≠njai mellett m√°sk√©nt kezdtem √©lni, √∂szt√∂n√∂s sz√°nd√©kkal igyekeztem hasznos lenni sz√°mukra.

2009.12.04., Muhari Zolt√°n is optimista
tov√°bb

N√©h√°ny mondatban bemutatkozna? Mi az amit √ĖnrŇĎl tudni √©rdemes?

Muhari Zolt√°n vagyok, Panyola k√∂zs√©g polg√°rmestere 2006 okt√≥ber √≥ta. Panyol√°ra 2002 ben ker√ľltem, harmadmagammal, hogy a helyi lepusztult p√°linkafŇĎzd√©t fel√ļj√≠tva piacra juttassunk a k√©sŇĎbbiekben hungarikumk√©nt jegyzett term√©ket: a Panyolai Elix√≠r P√°link√°t.  Ezzel el is indult (m√©g nem tudatosan) egyfajta helyi term√©k felkarol√°sa, hiszen a legfontosabb alapanyag a helyi szilva ŇĎshaz√°ja Panyola. Gyakorlatilag t√∂meg√©vel szaporodik az √°rter√ľleteken a k√∂zs√©g hat√°r√°ban, amit a helyi lakosok √ļjra elkezdtek telep√≠teni, hiszen a p√°linkafŇĎzde biztos piacot jelent a szilv√°nak. Az √ľzem vezet√©s√©bŇĎl kil√©pve polg√°rmesterk√©nt azt l√°ttam, hogy az emberek nagy r√©sze bejelentett munka hi√°ny√°ba meglehetŇĎsen nehezen √©l. Munkak√∂r√∂mn√©l fogva, √©s amb√≠ci√≥im miatt √ļgy √©reztem, hogy a helyipiac kezdem√©nyez√©s seg√≠ts√©g lehet kezdetben n√©h√°ny, k√©sŇĎbb t√∂bb embernek, csal√°dnak. 

2009.01.28., Egy breton tud√≥s, akit a magyar m√ļlt √©rdekel
tov√°bb

Minden √©v j√ļnius√°t Magyarorsz√°gon t√∂lti a P√°rizsban √©lŇĎ Bernard Le Calloc‚Äôh, akit elsŇĎsorban KŇĎr√∂si Csoma S√°ndorr√≥l sz√≥l√≥ tanulm√°nyir√≥l ismer√ľnk. 62 √©ve foglalkozik a magyar-francia kapcsolatokkal, t√∂rt√©nelmi m√ļltunk k√∂z√∂s von√°saival. Sz√©kelyhidi Ferenc

2008.06.16., Dr. Cronio Perez ma lenne 42 éves
tov√°bb

Dr. Cronio Perez ma lenne 42 √©ves. Alap√≠tv√°nyunk elsŇĎ eln√∂ke, 5 √©vvel ezelŇĎtt egy tragikus √©s m√°ig sem tiszt√°zott k√∂r√ľlm√©nyben (ker√©kp√°roz√°s k√∂zben) egy aut√≥ el√ľt√∂tte. A helysz√≠nrŇĎl r√∂gt√∂n az √©gi k√°v√©h√°zba t√°vozott, s az√≥ta onnan figyel minket, hogyan folytatjuk azt amit √Ė elkezdett.

2008.05.08., dr. Domján Lászlót faggatjuk az optimizmusáról
tov√°bb

2008. m√°jus 8-√°n megrendez√©sre ker√ľlt a k√∂vetkezŇĎ Optimista Klub EStek azaz OK√ČS. dr. Domj√°n L√°szl√≥t orvos, a hazai agykontroll elterjesztŇĎj√©t k√©rdezhett√ľk arr√≥l, hogy ŇĎ mi√©rt l√°tja optimist√°nak a vil√°got.

Az esem√©ny megh√≠v√≥ja IDE KATTINTVA megtekinthetŇĎ!

2008.04.17., V. Kulcsár Ildikót faggatjuk az optimizmusáról
tov√°bb

2008. √°prilis 17-√©n megrendez√©sre ker√ľlt a k√∂vetkezŇĎ Optimista Klub EStek azaz OK√ČS. V. Kulcs√°r Ildik√≥t mint a NŇĎk Lapja fŇĎmunkat√°rs√°t k√©rdezhett√ľk arr√≥l, hogy ŇĎ mi√©rt l√°tja optimist√°nak a vil√°got.

Az esem√©ny megh√≠v√≥ja IDE KATTINTVA megtekinthetŇĎ!

2008.01.05., Vak optimizmus, avagy vakon is lehet valaki optimista?
tov√°bb

Tisztelt Optimista Klub!

Mell√©kelten k√ľld√∂m egy √≠r√°somat, amely a Cegl√©di K√©k √öjs√°g 2007. okt√≥ber 31-i sz√°m√°ban jelent meg, M√°rkus Norbert zongoramŇĪv√©szrŇĎl.

√ögy gondolom, siker√ľlt bemutatnom egy optimista hangv√©telŇĪ cikben egy optimista embert, aki s√ļlyos fogyat√©koss√°ga (vaks√°ga ) ellen√©re boldog, √©s teljes √©letet √©l.  

√ľdv√∂zlettel:

Czinege Imre

√ļjs√°g√≠r√≥

 

2007.03.27., Cisco is optimista, s ez nem PR!
tov√°bb

Szeretném bemutatni az olvasóknak Papp Istvánt, a Cisco Magyarország Kft-nek a kelet-európai regionális igazgatóját.

Eg√©szen pontosan az √©n titulusom a Cisco Systems Kelet-eur√≥pai R√©gi√≥n bel√ľl az alr√©gi√≥ √ľgyvezetŇĎje.  

Ny√°ron v√©gbemenŇĎ v√°ltoztat√°s nagyfok√ļ terhelts√©get jelentett √Ėnnek, hogy ezek ut√°n nyolc orsz√°gnak az √ľgyes-bajos dolgait kell szerveznie. Ahogy √©rtes√ľltem, a figyelme nem maradt el Magyarorsz√°g vonatkoz√°s√°ban. Hogy lehet ezt a figyelmet ennyire megosztani?

Nyilv√°nval√≥an egy ekkora csapatot, mint ami nekem van a r√©gi√≥ban, lehet ir√°ny√≠tani, hogyha j√≥ emberek vannak k√∂r√ľl√∂ttem. Nekem siker√ľlt ki√©p√≠tenem egy nagyon hat√©kony √©s j√≥l mŇĪk√∂dŇĎ menedzsment teamet. Vel√ľk k√∂z√∂sen dolgozom, nem egyed√ľl ir√°ny√≠tom a nyolc orsz√°got. Magyarorsz√°g pedig mindig a sz√≠vem cs√ľcske marad, erre k√ľl√∂n idŇĎt fogok ford√≠tani mindig is.

2006.11.28., Sz√©kely √Čva az √∂r√∂k optimista
tov√°bb

Sz√©kely √Čva: Kapok most decemberben ezt a nemzetk√∂zi fair play d√≠jat, ami sz√°momra az egyik legnagyobb d√≠j, amit kaphatok. Nekem az a m√°ni√°m, hogy megmutatom a vil√°gnak, hogy ez egy m√©rhetŇĎ sport volt, ahol nem sz√°m√≠tott, hogy ki honnan j√∂n, kinek mennyi p√©nze van, kinek ki az apuk√°ja. Nem lehetett megv√°s√°rolni. Csak rajtam, a munk√°mon √©s a szerencs√©men m√ļlik. Elgondoltam, hogy ut√°na ez eg√©sz remek√ľl ment egy hossz√ļ ideig, am√≠g be nem ment az √ľzlet √©s a minden egy√©b a sportba. AmitŇĎl ‚Äď nem mondom azt a cs√ļnya sz√≥t -, de prostitu√°l√≥dott. √Čn mindig azt mondtam, √©n csak azokat a d√≠jakat, √©rt√©kelem, amit nem adom√°nyoznak, hanem amit nyer az ember.

2006.01.05., Optimizmus, félsiker?
tov√°bb

Mai interj√ļalanyunk, egy tal√°n kev√©ss√© "felkapott" ter√ľleten, az agr√°rszektorban v√©gzi gazdas√°gi igazgat√≥i teendŇĎit. Lelkesed√©se √©s optimizmusa t√∂bbek k√∂z√∂tt kor√°b√≥l ad√≥dik, hiszen egy fiatalemberrŇĎl van sz√≥, aki viszont fiatal kor√°t meghazudtol√≥ szak√©rtelemmel l√°tja el az AGROKER HUNG√ĀRIA Rt. gazdas√°gi feladatait.

2005.08.18., KJK a fél évszázados kiadó
tov√°bb

Id√©n √ľnnepelte fenn√°ll√°s√°nak 50. √©vfordul√≥j√°t a KJK, K√∂zgazdas√°gi √©s Jogi K√∂nyvkiad√≥, alap√≠tv√°nyunk egyik t√°mogat√≥ja.

2005.08.18., Hotelinfo
tov√°bb

Optimista interj√ļ Holczer √Āgnessel a HOTELINFO Kereskedelmi √©s Propaganda Kft. PR igazgat√≥j√°val

2005.07.01., CRONIO P√ČREZ: Fejleszt√©s a felhŇĎk felett
tov√°bb

Cronio Pérez cikke a PR Heraldban:

A British Airways 2000 febru√°rj√°ban ind√≠totta nagyszab√°s√ļ, hatsz√°z milli√≥ font (mintegy 260 milli√°rd forint) √∂ssz√©rt√©kŇĪ, term√©kfejleszt√©si programj√°t. Ennek eredm√©nyek√©nt a c√©g gazd√°lkod√°sa jelentŇĎs fejlŇĎd√©s mutatott.

2005.02.22., Optimizmus (történet)
tov√°bb

Michael egy olyan t√≠pus√ļ sr√°c volt, aki t√©nyleg meg tudott orj√≠teni. Mindig j√≥kedvu volt √©s mindig tudott valami pozit√≠vat mondani. Ha valaki megk√©rdezte, hogy hogy van, azt v√°laszolta: "Ha jobban lenn√©k, ketto lenne belolem." Sz√ľletett optimista volt. Ha valamelyik beosztottj√°nak rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozit√≠v oldal√°t kell n√©znie.

2004.11.04., Animal Cannibals
tov√°bb

Az egy√ľttes 1989-ben alakult, h√°rom taggal. Eleinte csak mixeltek. Nev√ľknek k√ľl√∂n sztorija van. Qka MC egy unalmas angol√≥r√°n, 1989-ben a sz√≥t√°rban k√©t sz√≥t tal√°lt, ami roppantul megtetszett neki: animal, cannibal. Elhat√°rozta, ha egyszer zenekara lesz, ez lesz a neve. A t√∂bb tag miatt t√∂bbessz√°mot kapott a kifejez√©s, √≠gy lettek √Āllat Kannib√°lok.

2004.10.14., Fortissimo [Kuna Family egy√ľttes]
tov√°bb

√Čdesap√°nk Kuna Lajos zenetan√°r hat√°s√°ra kezdt√ľnk el √©rdeklŇĎdni a hangszerek ir√°nt, a zen√©t √©s a sz√≠npadot m√°r √≥vod√°s korunkban megszerett√ľk.

2004.10.07., Compaq: váltás az élen
tov√°bb

A Ferrari √©s a McLaren j√≥ szerepl√©se ut√°n tavaly megjelent a Compaq √°ltal t√°mogatott Williams-BMW-csapat, amely √ļj lend√ľletet √©s izgalmakat hozott a Forma 1 vil√°g√°ba.

2004.10.07., Az ízek legendája
tov√°bb

A Gerbeaud-legenda a soproni Kugler Henrikkel kezdŇĎdik, aki 1858-ban alap√≠totta meg cukr√°szat√°t a mai J√≥zsef n√°dor-t√©ren.

2004.10.07., ePR
tov√°bb

A technol√≥giai r√©szv√©nyek sz√°rnyal√°s√°hoz kapcsol√≥d√≥ t√ļlzott rem√©nyek gyakran spekul√°ci√≥hoz vezetnek, b√°r az interaktivit√°s dinamikusan bŇĎv√ľlŇĎ piaca egyre kisebb √©s egyre specializ√°ltabb ter√ľletek l√©trehoz√°s√°ra k√©szteti az internetes szolg√°ltat√≥kat. ErrŇĎl besz√©lgett√ľnk Szil√°gyi P√©terrel, a Mirai Interactive Kft. √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥j√°val.

2004.10.07., Az utazó cirkusz helytartója
tov√°bb

Magyarorsz√°gon is az egyik legjelentŇĎsebb sportesem√©nynek sz√°m√≠t a Forma-1 Magyar Nagyd√≠j. A 17 futamb√≥l √°ll√≥ verseny jellegzetess√©geirŇĎl a Hungaroring vez√©rigazgat√≥j√°val - Palik L√°szl√≥ - val besz√©lgett√ľnk.

2004.10.07., Netaktív
tov√°bb

Besz√©lget√©s Igl√≥di Csab√°val, a Kreat√≠v szaklap volt igazgat√≥j√°val, aki 1999-es megalap√≠t√°sa √≥ta tulajdonos-igazgat√≥k√©nt tev√©kenykedik a Netakt√≠v pr-√ľgyn√∂ks√©gn√©l. A m√©g csak k√©t √©ve mŇĪk√∂dŇĎ, de m√°ris komoly sikerekkel b√ľszk√©lkedŇĎ c√©g vezetŇĎje a pr-tev√©kenys√©g titkair√≥l nyilatkozott nek√ľnk.

2004.10.07., √Āllat PR
tov√°bb

Nem is kell olyan messzire utaznia annak, aki egy kis egzotikumra v√°gyik. √Čs ez Budapesten m√°r 136 √©ve igaz, hiszen a v√°ros sz√≠v√©ben val√≥s√°gos dzsungelt tal√°lunk. Az itt lak√≥k √©let√©rŇĎl mes√©l nek√ľnk Dr. Pers√°nyi Mikl√≥s a FŇĎv√°rosi √Āllat- √©s N√∂v√©nykert fŇĎigazgat√≥ja.

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok