optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok

2014.10.29., Hogy a második 33 tartalmasabb lehessen
tovább

Kedves Adamecz László, bár régóta ismerjük egymást, de azt nem tudom hogy ön miért optimista? Szerencsés vagyok, hogy hosszú félelmekkel teli évek után kiállhatok önök elé és megvallhatom rögös utamat csak a segítő szándékkal, sajnálatmentes igénnyel. Hogy történt?  1980. őszén balesetből adódóan teljesen megváltozott életem. A büszke erős bányász önmagamat vesztve reménytelenül éltem kínzó fájdalmaimmal. A sokízületi gyulladástól lemerevedett tagokkal az önvádak elégedetlenségek mocsarában ragadva évek után számomra csoda történt. Sokáig érthetetlen volt számomra s mégis reményem, boldogságom alapja az lett, hogy a fogyatékossággal élőket kezdtem segíteni. A minden lépések kínjai mellett másként kezdtem élni, ösztönös szándékkal igyekeztem hasznos lenni számukra.

2009.12.04., Muhari Zoltán is optimista
tovább

Néhány mondatban bemutatkozna? Mi az amit Önről tudni érdemes?

Muhari Zoltán vagyok, Panyola község polgármestere 2006 október óta. Panyolára 2002 ben kerültem, harmadmagammal, hogy a helyi lepusztult pálinkafőzdét felújítva piacra juttassunk a későbbiekben hungarikumként jegyzett terméket: a Panyolai Elixír Pálinkát.  Ezzel el is indult (még nem tudatosan) egyfajta helyi termék felkarolása, hiszen a legfontosabb alapanyag a helyi szilva őshazája Panyola. Gyakorlatilag tömegével szaporodik az árterületeken a község határában, amit a helyi lakosok újra elkezdtek telepíteni, hiszen a pálinkafőzde biztos piacot jelent a szilvának. Az üzem vezetéséből kilépve polgármesterként azt láttam, hogy az emberek nagy része bejelentett munka hiányába meglehetősen nehezen él. Munkakörömnél fogva, és ambícióim miatt úgy éreztem, hogy a helyipiac kezdeményezés segítség lehet kezdetben néhány, később több embernek, családnak. 

2009.01.28., Egy breton tudós, akit a magyar múlt érdekel
tovább

Minden év júniusát Magyarországon tölti a Párizsban élő Bernard Le Calloc’h, akit elsősorban Kőrösi Csoma Sándorról szóló tanulmányiról ismerünk. 62 éve foglalkozik a magyar-francia kapcsolatokkal, történelmi múltunk közös vonásaival. Székelyhidi Ferenc

2008.06.16., Dr. Cronio Perez ma lenne 42 éves
tovább

Dr. Cronio Perez ma lenne 42 éves. Alapítványunk első elnöke, 5 évvel ezelőtt egy tragikus és máig sem tisztázott körülményben (kerékpározás közben) egy autó elütötte. A helyszínről rögtön az égi kávéházba távozott, s azóta onnan figyel minket, hogyan folytatjuk azt amit Ö elkezdett.

2008.05.08., dr. Domján Lászlót faggatjuk az optimizmusáról
tovább

2008. május 8-án megrendezésre került a következő Optimista Klub EStek azaz OKÉS. dr. Domján Lászlót orvos, a hazai agykontroll elterjesztőjét kérdezhettük arról, hogy ő miért látja optimistának a világot.

Az esemény meghívója IDE KATTINTVA megtekinthető!

2008.04.17., V. Kulcsár Ildikót faggatjuk az optimizmusáról
tovább

2008. április 17-én megrendezésre került a következő Optimista Klub EStek azaz OKÉS. V. Kulcsár Ildikót mint a Nők Lapja főmunkatársát kérdezhettük arról, hogy ő miért látja optimistának a világot.

Az esemény meghívója IDE KATTINTVA megtekinthető!

2008.01.05., Vak optimizmus, avagy vakon is lehet valaki optimista?
tovább

Tisztelt Optimista Klub!

Mellékelten küldöm egy írásomat, amely a Ceglédi Kék Újság 2007. október 31-i számában jelent meg, Márkus Norbert zongoraművészről.

Úgy gondolom, sikerült bemutatnom egy optimista hangvételű cikben egy optimista embert, aki súlyos fogyatékossága (vaksága ) ellenére boldog, és teljes életet él.  

üdvözlettel:

Czinege Imre

újságíró

 

2007.03.27., Cisco is optimista, s ez nem PR!
tovább

Szeretném bemutatni az olvasóknak Papp Istvánt, a Cisco Magyarország Kft-nek a kelet-európai regionális igazgatóját.

Egészen pontosan az én titulusom a Cisco Systems Kelet-európai Régión belül az alrégió ügyvezetője.  

Nyáron végbemenő változtatás nagyfokú terheltséget jelentett Önnek, hogy ezek után nyolc országnak az ügyes-bajos dolgait kell szerveznie. Ahogy értesültem, a figyelme nem maradt el Magyarország vonatkozásában. Hogy lehet ezt a figyelmet ennyire megosztani?

Nyilvánvalóan egy ekkora csapatot, mint ami nekem van a régióban, lehet irányítani, hogyha jó emberek vannak körülöttem. Nekem sikerült kiépítenem egy nagyon hatékony és jól működő menedzsment teamet. Velük közösen dolgozom, nem egyedül irányítom a nyolc országot. Magyarország pedig mindig a szívem csücske marad, erre külön időt fogok fordítani mindig is.

2006.11.28., Székely Éva az örök optimista
tovább

Székely Éva: Kapok most decemberben ezt a nemzetközi fair play díjat, ami számomra az egyik legnagyobb díj, amit kaphatok. Nekem az a mániám, hogy megmutatom a világnak, hogy ez egy mérhető sport volt, ahol nem számított, hogy ki honnan jön, kinek mennyi pénze van, kinek ki az apukája. Nem lehetett megvásárolni. Csak rajtam, a munkámon és a szerencsémen múlik. Elgondoltam, hogy utána ez egész remekül ment egy hosszú ideig, amíg be nem ment az üzlet és a minden egyéb a sportba. Amitől – nem mondom azt a csúnya szót -, de prostituálódott. Én mindig azt mondtam, én csak azokat a díjakat, értékelem, amit nem adományoznak, hanem amit nyer az ember.

2006.01.05., Optimizmus, félsiker?
tovább

Mai interjúalanyunk, egy talán kevéssé "felkapott" területen, az agrárszektorban végzi gazdasági igazgatói teendőit. Lelkesedése és optimizmusa többek között korából adódik, hiszen egy fiatalemberről van szó, aki viszont fiatal korát meghazudtoló szakértelemmel látja el az AGROKER HUNGÁRIA Rt. gazdasági feladatait.

2005.08.18., KJK a fél évszázados kiadó
tovább

Idén ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a KJK, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, alapítványunk egyik támogatója.

2005.08.18., Hotelinfo
tovább

Optimista interjú Holczer Ágnessel a HOTELINFO Kereskedelmi és Propaganda Kft. PR igazgatójával

2005.07.01., CRONIO PÉREZ: Fejlesztés a felhők felett
tovább

Cronio Pérez cikke a PR Heraldban:

A British Airways 2000 februárjában indította nagyszabású, hatszáz millió font (mintegy 260 milliárd forint) összértékű, termékfejlesztési programját. Ennek eredményeként a cég gazdálkodása jelentős fejlődés mutatott.

2005.02.22., Optimizmus (történet)
tovább

Michael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott orjíteni. Mindig jókedvu volt és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van, azt válaszolta: "Ha jobban lennék, ketto lenne belolem." Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.

2004.11.04., Animal Cannibals
tovább

Az együttes 1989-ben alakult, három taggal. Eleinte csak mixeltek. Nevüknek külön sztorija van. Qka MC egy unalmas angolórán, 1989-ben a szótárban két szót talált, ami roppantul megtetszett neki: animal, cannibal. Elhatározta, ha egyszer zenekara lesz, ez lesz a neve. A több tag miatt többesszámot kapott a kifejezés, így lettek Állat Kannibálok.

2004.10.14., Fortissimo [Kuna Family együttes]
tovább

Édesapánk Kuna Lajos zenetanár hatására kezdtünk el érdeklődni a hangszerek iránt, a zenét és a színpadot már óvodás korunkban megszerettük.

2004.10.07., Compaq: váltás az élen
tovább

A Ferrari és a McLaren jó szereplése után tavaly megjelent a Compaq által támogatott Williams-BMW-csapat, amely új lendületet és izgalmakat hozott a Forma 1 világába.

2004.10.07., Az ízek legendája
tovább

A Gerbeaud-legenda a soproni Kugler Henrikkel kezdődik, aki 1858-ban alapította meg cukrászatát a mai József nádor-téren.

2004.10.07., ePR
tovább

A technológiai részvények szárnyalásához kapcsolódó túlzott remények gyakran spekulációhoz vezetnek, bár az interaktivitás dinamikusan bővülő piaca egyre kisebb és egyre specializáltabb területek létrehozására készteti az internetes szolgáltatókat. Erről beszélgettünk Szilágyi Péterrel, a Mirai Interactive Kft. ügyvezető igazgatójával.

2004.10.07., Az utazó cirkusz helytartója
tovább

Magyarországon is az egyik legjelentősebb sporteseménynek számít a Forma-1 Magyar Nagydíj. A 17 futamból álló verseny jellegzetességeiről a Hungaroring vezérigazgatójával - Palik László - val beszélgettünk.

2004.10.07., Netaktív
tovább

Beszélgetés Iglódi Csabával, a Kreatív szaklap volt igazgatójával, aki 1999-es megalapítása óta tulajdonos-igazgatóként tevékenykedik a Netaktív pr-ügynökségnél. A még csak két éve működő, de máris komoly sikerekkel büszkélkedő cég vezetője a pr-tevékenység titkairól nyilatkozott nekünk.

2004.10.07., Állat PR
tovább

Nem is kell olyan messzire utaznia annak, aki egy kis egzotikumra vágyik. És ez Budapesten már 136 éve igaz, hiszen a város szívében valóságos dzsungelt találunk. Az itt lakók életéről mesél nekünk Dr. Persányi Miklós a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások