optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Vannak az életben rossz napok

Vannak az életben rossz napok

2006.03.09.

Nevetés A cinizmus csak ritkán kopogtat az elme ajtaján...

 

Vannak az életben rossz napok. Amikor reggel kiömlik a kávé, nem indul a kocsi, lekéssük a buszt vagy egyszerűen szomorú az idő, legörbíti a szánk szélét. És vannak pillanatok, mikor olyan emberekkel kell beszélgetnünk vagy egy helyiségbe zárva lennünk, akik dühítenek vagy untatnak.

Halász Nóra a nevetés gyógyító hatásáról elmélkedik, érdemes ráhallgatnunk.

Hosszú és unalmas délutánok, érdektelen órák, emberek, utcák. Miért? És ilyenkor miért nem csinálunk mást? Persze nem lehet, anya is mindig azt mondja, vannak nemszeretem dolgok, amiket el kell viselni. Miért? Nem fogom!

Mi lenne, ha a kiöntött kávét cinikus mosollyal feltörölnénk egy jó bulit idéző számára, ha az unalmas emberre rámosolyognánk, ha a csúnya időt átlépve kitennénk egy képeslapot pálmafákkal és piknikeznénk előtte csokis fánkkal, ha a kocsit nevetve tolnánk be?! Jaj, ne haragudj! Egyszerű lenne, túl könnyű. Szerintem az emberek legnagyobb baja, hogy elfelejtik a kis dolgokat, a cinizmus csak ritkán kopogtat az elme ajtaján; a másik ember is unatkozhat, aki szembe ül a buszon, aki pedig a nemszeretem dolgokról beszél, beszéljünk vele másról. Persze, kicsi vagyok én, hogy tanácsot adjak. Sok mindent megélünk, sok minden fáj, de nem szabad hagyni, hogy felemésszen. Többnyire a depressziós szeret bánkódni, a stresszes rohanni. Szidja a későt, pedig ha ő is elkésne egyszer, csak mert nyugodtan itta meg a kávét és nem öntötte ki, lehetséges, hogy nevetne. Az emberek szeretnek szenvedni, mert ha nem így lenne, már rég mosolyogna a szembejövő az utcán, vagy legalább nem úgy nézne ki, mint aki megevett egy kiló citromot. Gyógyszereket találunk ki olyan betegségekre, amiket két perc nevetés meggyógyít. Elestem, felálltam, sokan látták, nevettem és nevettek, továbbmentem. Te miért nem nevetsz?

n Halász Nóra

Ady—Bay gimnázium Sarkad

 

Forrás: http://www.bmhirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-03-09&r=231&c=496698

 

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások