Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Változtassunk még ma!

Változtassunk még ma!

2007.11.14.

Változtassunk még ma!

Rózsahegyi Márk (33), az Optimista Klub egyik alapító tagja és elnöke, tíz éve küzd azért, hogy minél több magyar levetkőzze a negatív beállítottságát.

- Az egyik kedvenc mondásom Ă­gy hangzik:  Nem mindegy, mi van egy ember kopjafájára Ă­rva: Ă©lt hetvennĂ©gy Ă©vet vagy fĂ©lt hetvennĂ©gy Ă©vet!*  A másik kedvencem a BibliábĂłl származik:  *Ne aggodalmaskodj a holnapĂ©rt, mert a holnap aggodalmaskodik önmagáért*.

Azt hiszem, ez az optimizmus és a boldogabb élet egyik kulcsa. Nem azt kell nézni, hogy tegnap mit rontottunk el, hanem azt, hogy ma mit teszek, mert amit ma teszek, az hozza létre a holnapomat, a jövőmet

– A másik alapfeltĂ©tel az, hogy harmĂłniában legyĂĽnk önmagunkkal. Ahhoz, hogy ezt elĂ©rjĂĽk, vannak aprĂł trĂĽkkök, pĂ©ldául az, hogy reggel, amikor belenĂ©z valaki a tĂĽkörbe, azt mondja magának, hogy csodálatos napja lesz Ă©s sokat fog mosolyogni. Ezeknek az utaknak a bejárásához találtuk ki az optimista tĂ­z szabályzatot is, mi nem tökĂ©letes recept, de ez nem is baj. Az utak bejárásátĂłl fejlĹ‘dik az ember, nĹ‘ az önbizalma Ă©s az önĂ©rtĂ©kelĂ©se. Utána sokkal könnyebb elĂ©rni a cĂ©ljainkat, csak a döntĂ©s kell, hogy mátĂłl máskĂ©pp Ă©lek. Azt kell mondani, hogy *Ma elkezdek olvasni egy pozitĂ­v gondolkodásrĂłl szĂłlĂł könyvet* ,  *Ma elmegyek egy jĂł kedĂ©lyű társaságba* . Csodát persze nem szabad várni, hiszen a változás nem egyik naprĂłl a másikra, hanem lassabb folyamatkĂ©nt fog lezajlani. A lĂ©nyeg, hogy most kezdjĂĽnk bele, Ă©s ne halogassuk tovább!

– Gyakran hallom azt a kifogást is, hogy: *Nincs időm*. Érdekes, nekem mindig volt, de mióta két évvel ezelőtt elajándékoztam a televíziómat, még több van. Megszabadultam az esti filmektől és millió reklámtól. Ma már tizenegy helyett kilenckor fekszem le, és reggel hatkor kipihenten ébredek. Meg kell nézni, hogy mik azok a dolgok, amik felapróznak és fölöslegesen rabolják az időnket.

– Ha boldogabban akarunk élni, nagyon sok alternatíva áll előttünk, csak ki kell nyitnunk a szemünket. Az amerikaiak meglátják a lehetőségeket, és lehajolnak érte, ez lehet a titkuk. A magyarok nem látják meg, mert az elmúlt évtizedekben a magyarság korlátok közé volt szorítva. Emiatt alakult ki a pesszimizmus, ami egy tanult viselkedés, a szülőktől és az előző generációktól lestünk el. Szerencsére ez a fiatal generációkban egyre kevésbé mutatkozik meg, ezt a tízezer klubtagunk nevében is állíthatom.
Blikk NĹ‘k, 2007. november 11

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások