optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Tévésorozat a boldogság okairól

Tévésorozat a boldogság okairól

2006.05.04.

A BBC, angol tévécsatorna a közeljövőben egy olyan programsorozattal jelentkezik, ami annak ered nyomába, hogy mi okozza az emberi boldogságot illetve, hogy miként lehet azt a legkönnyebben elérni és megtartani.

A kiindulási alap az, hogy a boldogságot soha nem egy, hanem egy sor különböző tényező együttese alkotja. Egyik ilyen tényező lehet a barátság. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy ha valakinek van barátja, a betegségeket is könnyebben kivédi. Sok esetben ugyanis agyunk irányítja a testünkben lejátszódó folyamatokat. Ha magányosak vagyunk, könnyebben eleresztjük magunkat. Ilyenkor a szervezet is sérülékenyebb.

Holott, ha van mellettünk egy megbízható társ, egy barát, agyunk azt az üzenetet küldi testünknek, hogy van remény, nem szabad csüggedni. A házasság szintén lehet ilyen összetevő, kimutatták ugyanis, hogy a házas férfi átlag hét évvel, egy férjezett nő pedig négy évvel éli túl agglegény vagy vénkisasszony megfelelőjét. Egy jó házasságban mindig vannak elérendő célok, amik plusz energiákat adnak az embernek és segítenek átvészelni a személyes hullámvölgyeket.

Forrás: http://www.hirtv.hu/?tPath=/szines/&article_hid=96674

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások