optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Tényleg elég az optimizmusból

Tényleg elég az optimizmusból

2011.01.07.

Elég volt az örök optimizmusból! Az emberek egy részénél épp az ellenkezőjét váltja ki a mosolygásra biztatás. Amerikában mostanság egyre inkább teret nyer a légy negatív életszemlélet.

Egy amerikai írónő, Barbara Ehrenreich könyvet írt Mosoly vagy halál címmel, amelynek alcíme: Hogyan hülyítette el a világot a pozitív gondolkodás ideológiája. A szerző alaposan leszedi a keresztvizet a légy mindig mosolygós és derűs életszemléletről. Az örök mosolyra egész iparág épült, de nem mindenkire van ez jó hatással. Sokaknál éppen az ellenkezőjét váltja ki. A szorongó embereknél többet segít, ha előre szembesülnek azzal, hogy baj történhet velük, az esetükben az úgynevezett defenzív pesszimizmus sokkal hatékonyabb lelki fegyver, mint a magukra erőltetett optimizmus.

A cikk itt elolvasható: http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=37423

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
klári, 2011.01.31. 17:57:38
SZERINTEM IGENIS MOSOLYOGJUNK MINDENKIRE. MEG LESZ A JUTALMA, MERT TAPASZTALATBÓL TUDOM AZ EMBEREK 95%-A VISSZA MOSOLYOG :) ÉS INNENTŐL MÁR SZABAD AZ UTAD, MINDEN KÖNNYEBBEN MŰKÖDIK.
Kiss Péter, 2011.01.12. 13:52:05
Sok mindent átveszünk az amerikaiaktól, mert régen ez volt a trendi. Ma már nincs, hiszen a mosoly az nemzetközi, tehát bárki átadhatja bárkinek. Okés, azt én se ajánlom, hogy a nap 24 órájában mosolyogj, mert akkor megbolondulsz, hiszen a téliszalámit is megunod ha nap mint nap eszed.
Norbi, 2011.01.10. 13:34:06
Az optimizmus és a bájvigyorgás két különböző dolog. Az amerikaiak optimizmus fogalmát rossz szokásukhoz híven ugyan úgy félreértették mint megannyi mást is, és ehhez jön még hogy 1 hülye százat csinál...és így lesz náluk a totális hülyeség káosza. Az optimizmus belül a legfontosabb, a lelkedben, a gondolkodásodban.
Saját példám: én alapjáraton nemsokat mosolygok, sőt legtöbbször fapofát vágok. De belülről állandóan eszembejut valami jó, ha valami rossz történik velem akkor is ott van mellettem. Ha beszélgetek valakivel már átragad rá is a jó amit érzek, mert olyan szavakat használok,olyan dolgokat juttatok eszébe. Ha jó ötletet mond megköszönöm, támogatom a jó gondolatait,amit rossznak látok meg éreztetem hogy nem érdekel stb. És attól függetlenül hogy optimista a gondolkodásom, még felfogom ha valami rossz történt velem, de ezen elnyámmogva soha nem jutok előrébb ,nekem is halt már meg közeli rokonom, barátom is, de soha nem fogom, és nem is akarom megérteni hogy mi a fenét kell annyit sóhajtozni ezeken a dolgokon. Ami rossz az megerősíti a lelked, amit meg már egy kicsit is jónak látsz abból mindig meríts energiát, és lépj tovább.
Kovács Jánosné, 2011.01.07. 11:14:26
Szerintem nem az a baj, hogy irnak arról, hogy az erőltetett mosoly káros - bár a haota klubosok erről mást gondolnak - hanem az, hogy ebben a válságos időben teszik. Most szerintem pont azt kéne népszerűsíteni, hogy "fogjunk össze, csináljuk meg" :-), hiszen a család is akkor erős, ha a tagok összefognak, és nem széthuznak. Szóval hajrá optimisták, ne adjuk fel!!!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások