optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Tegyél jót a világgal, hogy neked is jó legyen

Tegyél jót a világgal, hogy neked is jó legyen

2012.12.19.

Karácsony előtt sorra indulnak a jótékonysági akciók, mintha ilyenkor jobban éreznénk, hogy rajtunk is múlik, milyen a világ, ami körülvesz bennünket. Mintha az ünnepi kiadások közé jobban simulnának be az adományokra szánt összegek. Pedig jótékonykodni máskor is lehet, és jó is.

A Thaiföldön járó turisták rendszerint meglepődnek azon, hogy az utcán koldulóknak szinte csak a thai emberek adnak alamizsnát. Ők viszont egytől egyig. A legszegényebbektől a leggazdagabbakig. A kolduló buddhista szerzeteseknek ételt adni ugyanilyen magától értetődő Thaiföldön. Hogy miért? Mert a koldus és a szerzetes szívességet tesz a társadalomnak.

A cikk folytatása itt elolvasható: http://www.nlcafe.hu/advent_ezo/20121217/karacsony-adakozas/

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rózsahegyi Márk, 2012.12.19. 8:48:55
Nagyon örülök a cikknek, mivel egyre többen gondolják úgy, hogy nem csak decemberben lehet (kell) adakozni, adományozni. Annyiban kiegészíteném a cikket, amely az általam elindított átlátható adományozási program célkitűzése is,derű adás, nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy tárgyak, kézzel fogható valamit adok a másiknak, hiszen a mosoly, a beszélgetés, a figyelmesség, a másik előtérbe helyezése pontosan ugyanolyan fontos, minthogy odadobjak neki egy kis "ajit", hiszen nem pipálni kell, "ez is megvot", hanem hogy olyan segítséget adjak a másiknak, amit ő is segítségnek fogad el. A másik nagyon fontos dolog, pl: az 1% amit civil szervezetnek adhatnak az adófizető állampolgárok május 20-ig (2013-ban 31-ig), mely szintén egy ilyen jótékonykodás, hiszen a társadalomnak szívességet teszünk. Ezt jó lenne, ha észben tudnánk tartani akkor amikor kiválasztjuk, 2013-ban kinek adjuk a pénzünket. Szívesség adásra (fogadásra) fel! Legyen szép és derűs a Karácsonya!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások