Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Te miért vagy ilyen optimista?

Te miért vagy ilyen optimista?

2017.04.27.

„Te miért vagy ilyen optimista?" – Avagy miért jó, ha mindig félig teli a poharatok? „Pár évvel ezelőtt egy szívemnek oly kedves fiú azt mondta nekem, hogy azért tetszik neki egy bizonyos lány, mert ő olyan pozitív. Én meg csak ott álltam bambán, és nem értettem, hogy ezt miért nekem mondja, hiszen én is az vagyok!" – kezdi történetét Dóra, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Fazekas Dóra cikkét olvashatjátok.

Azt mondják, az ember egy életre meg tud jegyezni egy-egy negatív mondatot, míg a jóra ritkán gondol vissza. Ezt az állítást tökéletesen meg tudom erősíteni, pláne, hogy gyerekkoromban engem is csúfoltak, mégpedig a duciságom miatt. Felnőttként azóta is erre fogom a totális maximalizmusomat (vagy talán csak ezzel tompítom a bizonytalanságomat).  A nem létező pozitivitásomra utaló szavak a beszélgetés során úgy hatottak rám, mintha újból lekövérezett volna valaki, pedig már régen nem voltam az a duci kislány. „Ezzel arra utalsz, hogy én nem vagyok pozitív?" – förmedtem rá az igencsak megilletődött szívem vágyára. Emlékszem, szegény próbálta finomítani a dolgokat, de természetesen nem ez volt a fő oka annak, hogy ez a fellángolás csak egyoldalú maradt kettőnk között.

Az akkor tökéletesnek tűnő férfi szavai visszaemlékezve olyan hatást váltanak ki belőlem, mintha egy kést forgatnának a szívemben. Na, persze, egyáltalán nem azért, mert rossz érzést kelt bennem, hanem mert visszagondolva rájöttem, mennyire igaza volt. Ma már tudom, volt min változtatni.

S hogy mi lett velem azóta? Nemrég egy random beszélgetés során a következő kérdést szegezték nekem: Te miért vagy ennyire optimista?

Szó szerint köpni-nyelni nem tudtam, és le is blokkoltam. Most komolyan? Már az is baj, ha valaki próbálja meglátni mindenben a pozitívat, a jót, és hisz abban, hogy az úgynevezett rossz időszakot majd a jó követi? Rossz dolog-e az, ha valaki teljes mértékben hisz abban, hogy csak rajtunk múlik, mit hozunk ki egy helyzetből?

Voltam ezer méterrel a föld alatt, és jártam ezer méterrel a felhők felett is. Mára eljutottam addig, hogy egyszerűen nem tudom az agyam arra még kényszeríteni sem, hogy borongósan lássa a világot. Két év! Bizony ennyi idő alatt sikerült teljesen átprogramozni a gondolkodásmódomat arra, hogy igenis egyedül én felelek a saját boldogságomért, és inkább megpróbálom elérni akár a csillagokat is, mintsem egy helyben az állóvízben toporogjak, mint ahogy azt a legtöbben teszik. Sokan észre sem veszik azt, hogy a legnagyobb korlátjuk éppen saját maguk. Hogy mire gondolok? Egyszerűbb a környezetünket és a körülményeinket hibáztatni azért, mert valami nem sikerült. Aztán jön az önámítás rész, hogy én mindent megpróbáltam, de... Majd érkezik az önigazolás keresése másoktól.


Az én világomban egy szó nem létezik: a „de". Leszoktam arról, hogy megmagyarázzam a saját kudarcaimat, amik általában a kényelemre és a lustaságra épültek. A nem akarásnak nyögés a vége – tartja a mondás, és ez így igaz! A kifogás helyett a tettek vették át a szerepet az életemben, és láss csodát, jöttek is a sikerek. Egy sokkal boldogabb és tartalmasabb életet élek azóta: örülök annak, ami van, nem szomorkodom azért, ami nem adatott (még) meg.

Rengeteg embernek segítene, ha egy picit derűsebben tekintene a világra és önmagára. Rossz napjai mindenkinek vannak, nekem is. Ilyenkor megrázom magam, kiegyenesítem a koronám, és előretekintek. Nevezhetnek bolondnak (már megszoktam), de én hiszek abban, hogy a lehetetlen mindig lehetséges.

Köszönöm hát az említett illetőnek, hogy akkor, két éve, bizony felnyitotta a szemem, mert az a beszólás sorsfordító változást hozott számomra. Pozitívat.

Forrás: www.vous.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások