optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Tankolj egy kis boldogságot

Tankolj egy kis boldogságot

2011.05.05.

Az öröm kifejezésének egyik legtermészetesebb módja a mosoly. A vidám embernek ragyog az arca, fülig ér a szája. A mosoly akkor is segít, amikor szomorú, és feszült vagy. A következőt kell tenned: vonulj félre egy olyan helyre, ahol egyedül vagy, és arcizmaid segítségével húzd szét a szád két szegletét a füled irányába.

Nem baj, ha közben grimaszolsz, az a lényeg, hogy minél tovább tartsd így a szádat. Hidd el, meg fogsz lepődni az eredményen, mert már egy perc „kényszervigyorgás" után jönnek majd a pozitív érzések, nyugodtabbnak, boldogabbnak fogod érezni magadat! Ez a módszer akkor is beválik, ha nem reménykedtél benne, és semmi kedved hozzá. A fényképészek módszere is hasonló, amikor azt kiáltják „csíííz!", ha mosolygós fotót akarnak készíteni.

Hogyan lehetséges ez? Mitől leszel boldog?

A trükk lényege egy neurofiziológiai reakció. Amikor felhúzod szád sarkait, arcizmod nyomást gyakorol egy bizonyos idegre, amely azt a jelentést küldi a szervezetednek, hogy „nevetsz". Ezután az agyad azonnal elkezdi termelni a boldogsághormonokat, majd a kiválasztott anyagokat gyorsan szerte-szét viszi az érrendszer a testedben, melyek közömbösítik a stresszhormonokat.

Egyszerűen csak egy reflexről van szó, – vagyis átverjük az idegrendszerünket -, így a folyamat mindig működni fog, ezért, amikor csak szükséged van rá, „tankolj egy kis boldogságot!"

Forrás: erdely.ma

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások