ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Szeretek élni!

Szeretek élni!

2016.10.17.

Valahol azt olvastam, hogy k√©t dolog miatt nem √©rdemes idegeskedni. Amiatt, amin tudunk v√°ltoztatni, √©s amiatt, amin nem. Amin tudunk, azon v√°ltoztassunk, amin nem tudunk, abba t√∂rŇĎdj√ľnk bele! √Čn ezt nagy igazs√°gnak tartom √©s eszerint √©lek.

Janu√°rban leszek 83 √©ves. Az idŇĎsek h√≥napja kapcs√°n k√©rdezt√©k tŇĎlem nemr√©g, milyen az √©let 80‚Äč-on t√ļl. Azt mondtam, j√∂nnek ugyan a betegs√©gek, vannak neh√©zs√©gek, de mindig arra kell koncentr√°lni, ami √ļjabb erŇĎt ad a k√∂vetkezŇĎ napra, h√©tre, h√≥napra. Tartom magam ahhoz, hogy nem szabad le√ľlni, mindig tev√©kenykedni kell valamit. Czimer S√°ndorn√© √≠r√°sa.

Felneveltem k√©t gyermeket, √©s nagyon boldog vagyok, hogy j√≥ viszonyt √°polok mind a k√©t csal√°ddal. A fiammal, a l√°nyommal, de a vŇĎmmel √©s a menyemmel sem volt soha semmi konfliktusom. Ez nagy √∂r√∂m sz√°momra. Van n√©gy unok√°m, egy d√©dunok√°m, akiket im√°dok. Az √©letemet v√©gigdolgoztam, k√∂zel 38 √©vet. Amikor elmentem nyugd√≠jba, nem el√©gedtem meg a nyugd√≠jas √©lettel, mert √©n olyan mozg√≥s fajta vagyok, j√∂v√∂k-megyek. Bel√©ptem k√©t klubba. A Kiwanis Klub Miskolc Egyes√ľletbe, Az √Člet√©rt a R√°k Ellen Egyes√ľletben pedig p√°rtol√≥ tag vagyok. Mindig hozz√°teszem, hogy rem√©lem, √©letem v√©g√©ig csak p√°rtol√≥ tag maradok.

Valahol azt olvastam, hogy két dolog miatt nem érdemes idegeskedni.
Amiatt, amin tudunk v√°ltoztatni, √©s amiatt, amin nem. Amin tudunk, azon v√°ltoztassunk, amin nem tudunk, abba t√∂rŇĎdj√ľnk bele! √Čn ezt nagy igazs√°gnak tartom √©s eszerint √©lek.

M√°sik nagy √∂r√∂m√∂m az √©letben, hogy olyan t√°rsash√°zban √©lek, ahol nagyon j√≥ k√∂z√∂ss√©g alakult ki. FŇĎleg idŇĎs emberek laknak itt, most kezdenek m√°r fiatal csal√°dok is bek√∂lt√∂zni. Soha nem veszekedtem senkivel, igyekszem mindenkivel j√≥ viszonyt √°polni.
Pedig vannak neh√©zs√©gek is az √©letben. Volt egy cs√≠pŇĎprot√©zis- √©s egy t√©rdprot√©zis-mŇĪt√©tem, a sz√≠vem se valami j√≥, de pr√≥b√°lok eg√©szs√©gesen √©lni. Tartom magam ahhoz, hogy nem szabad le√ľlni, mindig tev√©kenykedni kell valamit. Am√≠g b√≠rok mozogni, addig nem terhelem meg a gyermekeimet azzal, hogy engem p√°tyolgassanak, hanem amit tudok, elv√©gzem magam k√∂r√ľl. Nem tudom, hogy az √©let mit hoz, lehet, hogy sz√ľks√©gem lesz majd r√°juk k√©sŇĎbb, de rem√©lem, hogy nem.

Azt tapasztalom, hogy nem mindenki gondolkodik √≠gy. Ismerek olyan nyugd√≠jast, akinek nincs komoly baja, de elhagyja mag√°t √©s gy√∂tri a csal√°dj√°t. Ez tŇĎlem nagyon t√°vol √°ll. Utazgatok, s√©t√°lgatok, kir√°ndulok, amennyit b√≠rok. √Čn a mŇĪt√©tekre is √ļgy mentem, hogy siker√ľlni fog. √Čs √≠gy is lett.

Visszatekintve az elm√ļlt 83 √©vre, azt gondolom, hogy a legszebb az volt, amikor gyermekeim sz√ľlettek. Az ŇĎ nevel√©s√ľk, a neh√©zs√©gekkel egy√ľtt, a legnagyszerŇĪbb feladat volt sz√°momra. Vid√°man telt az √©letem, mert a csal√°dtagjaim, a f√©rjem, a gyerekeim, a menyem, a vŇĎm, mindannyian zen√©szek. √Čn koncertj√°r√≥ √©s sz√≠nh√°zj√°r√≥ ember vagyok, b√©rletem van az elŇĎad√°sokra. √ögy fogom fel az √©letet, hogy am√≠g tudok √©s am√≠g √©lek, addig √©lvezzem.

Nyugd√≠jaz√°som elŇĎtt h√≠rad√°stechnikus voltam, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ r√°di√≥√°llom√°sokon dolgoztam vil√°g √©letemben. Nagyon szerettem a munk√°mat. Igaz, hogy neh√©z volt, mert 24‚Äď48-ba j√°rtunk, de nekem ez a csal√°d szempontj√°b√≥l jobb volt, mint a napi 8 √≥ra.

Két szóval tudnám jellemezni a jelenlegi helyzetemet: szeretek élni!


Forr√°s:boon.hu

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Csóti József, 2016.10.18. 12:03:48
√ögy tudom,valahogy mind√≠g lesz! Hogy hogy?... az m√°r rajtunk m√ļlik.63 √©vesen van egy 8. esztendŇĎs kicsi fiam! No, ez tart fenn.
Rebeka, 2016.10.17. 23:13:10
:-)Ňźszint√©n irigylem a H√∂lgyet..Minden tiszteletem az √∂v√©.Sz√©p √©lete van -√©s r√©gebben is az lehetett. Az utols√≥ k√©t sz√≥ amit √≠rt,k√ľl√∂n√∂sen : gy√∂ny√∂rŇĪ!√Čn is √≠gy v√©lekedtem eddig! Kicsit fiatalabb vagyok ..de ami MA √ČRT..egy NEVES K√ďRH√ĀZBAN-az kritik√°n aluli.De ...megfogadom "M." tan√°cs√°t:a d√∂nt√©s az √©n kezemben van.!!!!!V√°ltoztatok...Bel√©pek..az √°ltalam "l√©trehozand√≥-cselekedetbe:"gy√≥gy√≠tsd √∂nmagadat.!"Sokkal jobban fogom √©rezni magam-ezzel jobban j√°rok.."nem hallgatok az orvosokra."√ćgy √ļjra √∂nmagam lehetek √©s √öJB√ďL szeretek √©lni.:-) :-)"M" -ha √©rdekel..a dolog elmes√©lem! "csak az√©rt,hogy ...mosolyogva ..is v√°ghatnak bel√©nk..egy " LELKI TŇźRT"2016.10.17 23:12
Rózsahegyi Márk, 2016.10.17. 12:19:09
Kedves Sherry. Ha olvasod a weboldalunkon közzétett cikkeket akkor te is látni fogod, hogy te is elérheted HA AKAROD. A döntés a te kezedben van. M.
sherry, 2016.10.17. 12:14:38
√ćrigyl√©sre m√©lt√≥ a helyzete √©s az potimizmusa
csak gratul√°lni lehet hozz√°!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok