ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Segített az PIASZ: lakást kapott a hajléktalan férfi

Segített az PIASZ: lakást kapott a hajléktalan férfi

2014.10.22.

Az √©v elej√©n ismerhette meg az olvas√≥ Pist√°t (Farkas Istv√°nt), azt a k√ľl√∂n√∂s, kev√©s szav√ļ, j√≥zan √©letŇĪ f√©rfit, aki kitart√≥ szorgalm√°val, b√©k√©s term√©szet√©vel egy kellemes zugl√≥i k√∂rny√©k szeretett hajl√©ktalanja lett. Tizen√∂t √©ve h√ļzza meg mag√°t a FŇĪr√©sz utca √©s az Ilosvay Selymes P√©ter utca k√∂rny√©k√©n Pista ‚Äď az ott √©lŇĎk jelentik sz√°m√°ra a csal√°dot ‚Äď, √©s ez idŇĎ alatt int√©zm√©nny√© v√°lt. Ňź tartja rendben a kerteket, √ľlteti, gondozza a f√°kat, bokrokat, √∂sszegerebly√©zi, begyŇĪjti a lehullott leveleket, k√©retlen√ľl h√°nyja el a havat a h√°zak elŇĎl, ami√©rt a k√∂rny√©kbeliek lelkesen t√°mogatj√°k.

Megh√≠vj√°k reggelire, eb√©dre, uzsonn√°ra, adnak neki meleg ruh√°t, forr√≥ te√°t, √°gynemŇĪt, takar√≥kat, int√©zik az √ľgyeit is ‚Äď p√©ld√°ul azt, hogy a ledolgozott √©vei ut√°n nyugd√≠jat kapjon ‚Äď, √©s megalak√≠tott√°k a ‚ÄěPist√°√©rt Agg√≥d√≥k Sz√∂vets√©g√©t", a PIASZ-t. Gyermekpszichol√≥gus, orvos, tan√°r, grafikus, nyomdam√©rn√∂k, fiatalok, k√∂z√©pkor√ļak, nyugd√≠jasok. TŇĎl√ľk kaptam levelet magam is, √©s ŇĎk k√©rt√©k az √∂nkorm√°nyzatot, hogy biztos√≠tsanak valamif√©le lakhat√°si lehetŇĎs√©get a hajl√©ktalanjuknak, mert a p√©ld√°san viselkedŇĎ, hatvan feletti f√©rfi egy fŇĪtetlen, sufniszerŇĪ kalyib√°ban h√ļzza meg mag√°t. A k√©relmet negyvennyolcan √≠rt√°k al√°, a szerkesztŇĎs√©gbe √©rkezŇĎ levelet szint√©n.

Sok olvas√≥nk reag√°lt a cikkre. Nagy √∂r√∂m√ľnkre egyetlen lev√©l√≠r√≥nk sem tartotta jogtalannak a Pist√°√©rt agg√≥d√≥k k√©r√©s√©t, √©s t√∂bben √≠rtak arr√≥l, hogy remek k√∂z√∂ss√©g √°llhat m√∂g√∂tte, mert a t√∂rt√©nete bizony rendhagy√≥. Nemigen jellemzŇĎ, hogy egy hajl√©ktalan patron√°l√≥kra tal√°l... Nem v√©letlen, hogy a cikkben megsz√≥lal√≥ Dud√°s Kriszti√°n S√°ndor, a Menhely Alap√≠tv√°ny munkat√°rsa is azt nyilatkozta, hogy t√≠z √©ve dolgozik szoci√°lis munk√°sk√©nt, de ilyesf√©le t√∂rt√©nettel m√©g soha nem tal√°lkozott. De az √∂rvendetes v√©gkifejlet sem tipikus! N√©h√°ny hete kaptam boldog levelet a Pist√°√©rt Agg√≥d√≥k Sz√∂vets√©g√©tŇĎl, amelyben arr√≥l √©rtes√≠tettek, hogy az √∂nkorm√°nyzat egy par√°nyi udvari lak√°ssal j√°rul hozz√° a f√©rfi sors√°nak rendbet√©tel√©hez. Csoda? Az. Igaz, egy √©vre kapott fedelet a feje f√∂l√©, igaz, rengeteg munk√°t kell a lak√°sban elv√©gezni ‚Äď fest√©s, m√°zol√°s, vezet√©kek cser√©je, szigetel√©s ‚Äď, de tizen√∂t √©v ut√°n otthona lesz. Azt pedig az √∂nkorm√°nyzat k√©t munkat√°rs√°t√≥l tudtam meg ‚Äď akik elk√≠s√©rt√©k a lelkes csapatot ‚Äělak√°sn√©zŇĎbe" ‚Äď, ha rendesen fizeti a lakb√©rt √©s a sz√°ml√°kat, akkor az egy √©vre sz√≥l√≥ szerzŇĎd√©se meghosszabb√≠that√≥.

Mindenki seg√≠ti.¬†A legfŇĎbb mentora p√©ld√°ul abban, hogy okosan gazd√°lkodjon a kev√©ske nyugd√≠j√°val, m√°sok munk√°val vagy p√©nzzel j√°rulnak hozz√° ahhoz, hogy a kicsi lak√°s otthonoss√° v√°ljon. ‚Äě√Čn m√©g t√∂bbet fogok dolgozni, mint eddig, minden rendben lesz velem" ‚Äď mondta Pista cs√∂ndesen, amikor bez√°rta a lak√°s ajtaj√°t, majd megemelte a nagy nap tisztelet√©re felvett kalapj√°t. ‚ÄěK√∂sz√∂n√∂k mindent a sok j√≥ embernek, az √∂nkorm√°nyzatnak meg a NŇĎk Lapj√°nak is" ‚Äď d√∂rm√∂gte zavartan.

Forr√°s: NŇĎk Lapja - V. Kulcs√°r Ildik√≥

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Jóvérné Tar Rebeka , 2014.10.22. 23:52:04
Ez igen nemes cselekedet ...mindenkinek d√≠cs√©ret √©rte.. √Čn magam is fel tudn√©k aj√°nlani egy j√≥ meleg takar√≥t...ha √©rte j√∂nn√©nek.De √©n csak R√≥zsahegyi M√°rkot ismerem..(igaz r√©gen l√°ttam...)de ha Ňź √©rte j√∂nne,,tal√°n m√©g m√°st is tudn√©k adni... ..K√©rem a M√°rkot √≠rjon emailon..,hogy besz√©lj√ľnk, mert mostan√°ban orvoshoz is j√°rok..
...Üdvözlettel Rebeka 2014 10 22

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok