optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Röhögő hintával az egészségért

Röhögő hintával az egészségért

2006.06.15.

Minél jobban kileng, annál jobban kacag

Közismert a nevetés kedvező élettani hatása, amely javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, ráadásul segít megszabadulni a fölös kilóktól is. Mostantól a gyógynevetés "előállítható" akár "receptre" is, elég, ha a röhögő hintán hintázik valaki egy keveset - olvasható a Membrana című orosz hírportálon.

A szerkentyűt egy amerikai és egy olasz újító - Michael Rotschild és Michael Rinott - nevéhez fűződik, akik a GeekCon, vagyis a "lökött feltalálók" találkozójának részvevőit igyekeztek megnevettetni.

A röhögő hintát látszatra semmi sem különbözteti meg közönséges társaitól: egy deszka képezi az ülőkét, amelyet két megviselt kötélre erősítettek a feltalálók. Ám amint valaki felül a hintára, a szerkezet halkan kuncogni kezd, s minél nagyobb lendületet vesz a hintázó, annál hangosabban nevet a hinta, míg végül harsány röhögésbe fullad az egész.

A kötélbe applikált mérőműszer regisztrálja a kilengések amplitúdóját, és az adatokat a tulajdonképpeni "röhögő" szerkezetnek továbbítja, amely megrajzolva a nevetési görbét, szabályozza a hangerősséget. Az előre felvett nevetés pedig a hinta ülőkéjébe épített hangszórón keresztül hallatszik.

 

Forrás: http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=371&cid=172882

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások