ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyit√≥oldal > hirek > Optimista sajt√≥figyel√©s > √Ėt teendŇĎ, amitŇĎl biztos boldogabb leszel

√Ėt teendŇĎ, amitŇĎl biztos boldogabb leszel

2017.10.13.

Vajon mi tesz minket boldogg√°? Mi az, ami fontos, √©s mi az amirŇĎl csak azt hitt√ľk, hogy fontos a saj√°t √©s m√°sok boldogs√°ga √©rdek√©ben? Sz√°mos faktor befoly√°solja boldogs√°gunk, de az eredm√©nyek arra mutatnak r√°, hogy a l√©nyeg az, mit csin√°lunk √©s azt hogyan.

2008-ban a Mental Capital and Wellbeing Project keretein bel√ľl azt vizsg√°lt√°k, hogy mik azok a legfontosabb faktorok, amik hossz√ļ t√°von n√∂velni tudj√°k a ment√°lis tŇĎk√©t √©s szubjekt√≠v j√≥ll√©tet. Vajon mi tesz minket boldogg√°? Mi az, ami fontos, √©s mi az amirŇĎl csak azt hitt√ľk, hogy fontos a saj√°t √©s m√°sok boldogs√°ga √©rdek√©ben? Sz√°mos faktor befoly√°solja boldogs√°gunk, de az eredm√©nyek arra mutatnak r√°, hogy a l√©nyeg az, mit csin√°lunk √©s azt hogyan. √Ėt dolgot emeltek ki, amivel n√∂velhetj√ľk a szem√©lyes j√≥ll√©t√ľnket, ez√°ltal m√°sok√©t is. Apr√≥ l√©p√©sek, m√©gis nagy v√°ltoz√°shoz vezethetnek. N√©zz√ľk mik ezek!

Kapcsolódj!

Nyiss m√°sok fel√©! Ismerkedj a k√∂r√ľl√∂tted l√©vŇĎ emberekkel! T√∂lts t√∂bb idŇĎt a csal√°ddal, bar√°tokkal! Ker√ľlj k√∂zelebb a koll√©g√°khoz √©s besz√©lgess a szomsz√©dokkal! A Foresight Challenge Reports eredm√©nyei szerint a boldog emberek t√∂bb pozit√≠v √©s erŇĎsebb kapcsolattal rendelkeznek. Egyesek sok, de fel√ľletesebb kapcsolattal rendelkeznek, m√≠g ugyan√≠gy m√°sok pedig kevesebb, de m√©lyebb kapcsolatokat √°polnak t√°rsaikkal. MindkettŇĎre sz√ľks√©g van. A fel√ľletesebb kapcsolatok erŇĎs√≠tik a valahova tartoz√°s √©rz√©s√©t, √©s n√∂velik az √∂nbecs√ľl√©st. A m√©lyebb kapcsolatok pedig t√°maszt ny√ļjtanak, b√°tor√≠t√≥ak, √©s √©rt√©kesek. N√∂veld teh√°t kapcsolataid sz√°m√°t, √©s erŇĎs√≠tsd a sz√°modra fontos szem√©lyekkel a k√∂zt√ľnk l√©vŇĎ k√∂tel√©ket, hiszen ezek¬†a kapcsolatok visznek elŇĎr√©bb √©s gazdag√≠tj√°k mindennapjaidat.

Mozogj!

A mozg√°s felt√∂lt √©s pozit√≠van hat a hangulatodra. Teljesen mindegy milyen elfoglalts√°got tal√°lsz, a legfontosabb, hogy egy olyan mozg√°sform√°t v√°lassz magadnak, ami kikapcsol, ami fizikai √°llapotod szempontj√°b√≥l nem t√ļls√°gosan megerŇĎltetŇĎ. A l√©nyeg, hogy j√≥l √©rezd magad.

A rendszeres mozg√°s n√∂veli a szubjekt√≠v j√≥ll√©tet, √©s cs√∂kkenti a depresszi√≥t √©s szorong√°st korhat√°rt√≥l f√ľggetlen√ľl. SŇĎt, gyerekek eset√©n a kognit√≠v funkci√≥k fejlŇĎd√©se szempontj√°b√≥l is j√≥t√©kony hat√°ssal van, felnŇĎttekn√©l pedig a kognit√≠v funkci√≥k roml√°s√°t v√©di.

Már akár egy 10 perces gyakorlás javítja a hangulatot, és pozitívan hat az érzelmekre.

Ha az alakod miatt sportoln√°l, ink√°bb koncentr√°lj a hamarabb beteljes√ľlŇĎ sikerekre. Sportolj a j√≥ hangulatod√©rt. Sportolj magad√©rt. Ha j√≥l √©rzed magad a bŇĎr√∂dben mozg√°s k√∂zben, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogyan n√©zel ki, a test alakulni fog √ļt k√∂zben mag√°t√≥l is, erŇĎlk√∂d√©s n√©lk√ľl. Nincs m√°s dolgod, mint elmenni futni. Kil√©pni a term√©szetbe, biciklizni, j√°tszani, kert√©szkedni, t√°ncolni. Egysz√≥val MOZOGNI.

Figyelj!

Legy√©l k√≠v√°ncsi! Vedd √©szre a sz√©pet, a k√ľl√∂nlegeset, a v√°ltoz√°st. Olvadj egybe a jelennel. Teljesen mindegy hol vagy √©ppen: egy vonaton z√∂tyk√∂lŇĎdsz, eb√©delsz vagy a bar√°taiddal besz√©lgetsz. L√©gy tudat√°ban a k√∂r√ľl√∂tted l√©vŇĎ vil√°gnak √©s saj√°t √©rzelmeidnek, hiszen ha figyelsz a k√∂rnyezetedre √©s magadra, sokkal k√∂zelebb ker√ľlsz ahhoz, ami igaz√°n fontos sz√°modra.

A kutat√°sok azt bizony√≠tj√°k, hogy ha az ember tudat√°ban van az √©rz√©seinek, gondolatainak, √©s √©rzelmeinek, boldogabb lesz, hiszen olyan d√∂nt√©seket fog meghozni, amik¬† √©rzelmeinek, √©rt√©keinek,¬† sz√ľks√©gleteinek √©s √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√©nek megfelelnek.

Teh√°t figyelj magadra √©s k√∂rnyezetedre,√©rtsd meg √©rz√©seid, gondolataid, √©rt√©keid, motiv√°ci√≥id, √©s d√∂nts, majd cselekedj ehhez m√©rten. M√°ris tett√©l egy l√©p√©st a boldogs√°ghoz vezetŇĎ √ļton.

Tanulj!

Pr√≥b√°lj ki valami √ļjat! Fedezz fel √ļjra valami r√©git! Ne f√©lj a felelŇĎss√©gv√°llal√°st√≥l, kih√≠v√°sokt√≥l! √öj dolgok elsaj√°t√≠t√°sa √∂nbizalmat ad azon fel√ľl, hogy szuper izgalmas √©s sz√≥rakoztat√≥.

√öj j√°t√©kok megtanul√°sa fontos szerepet j√°tszik a gyerekek kognit√≠v √©s t√°rsas fejlŇĎd√©s√©ben. Egy √©leten √°t√≠velŇĎ hosszan tart√≥ tanul√°s n√∂veli az egy√©n √∂nbizalm√°t, elŇĎseg√≠ti a t√°rsas interakci√≥kat √©s az akt√≠v √©letet. FelnŇĎttek eset√©ben is vizsg√°ltak a tanul√°s hat√°sait √©s azt az eredm√©nyt kapt√°k, hogy pozit√≠van hat a j√≥ll√©tre, az √©lettel val√≥ el√©gedetts√©gre, n√∂veli az optimizmust, a rezilianci√°t √©s az √©nhat√©konys√°got. Mindezek pedig k√∂zvetetten befoly√°solj√°k az √∂n√©rt√©kel√©st, rem√©nyt, √©s a t√°rsas beilleszked√©st.

Adj!

Tegy√©l meg valamit a bar√°taidnak! Kedveskedj egy idegennek! √Ėnk√©nteskedj! De fogadd azt is, ha m√°sok adnak! K√∂sz√∂nd meg! L√©gy h√°l√°s! Mosolyogj! L√°sd meg magadban a j√≥t! L√©gy tagja egy nagyobb k√∂z√∂ss√©gnek! Adni m√°soknak erŇĎteljes jutalmaz√≥ erŇĎvel b√≠r √©s ezen fel√ľl √∂sszek√∂t m√°sokkal.

A neurotudom√°ny m√°r bebizony√≠totta sz√°munkra, hogy a k√∂lcs√∂n√∂s kooper√°ci√≥ serkenti a jutalmaz√≥ ter√ľletek neur√°lis v√°lasz√°t, ami arra mutat r√°, hogy a t√°rsas kooper√°ci√≥ t√©nyleg √∂szt√∂nzŇĎen hat az emberre. Az √∂szt√∂nzŇĎ rendszer megfelelŇĎ stimul√°l√°sa m√°r gyerekkort√≥l fontos szerepet j√°tszik a t√°rsas √©s kognit√≠v mŇĪk√∂d√©sben, ami elengedhetetlen a ment√°lis tŇĎke √©s j√≥ll√©t n√∂veked√©s√©hez. A ment√°lis j√≥ll√©t egy√©bk√©nt nem m√°s, mint a t√°rsadalom√©rt tenni akar√°s, √©s annak az √©rz√©se, hogy a t√°rsadalom√©rt a szem√©ly is hozz√° tud pozit√≠van j√°rulni. Teh√°t seg√≠teni tud, meg tudja osztani m√°sokkal amije van. Az ad√°s a pozit√≠v √©rzelmek, a pozit√≠v √∂n√©rt√©kel√©s, az √©lettel val√≥ el√©gedetts√©g √©s a boldogs√°g kulcsa.

A minŇĎs√©gi kapcsolatok, a mozg√°s, a tanul√°s, nyitotts√°g a vil√°g fel√© √©s az adni akar√°s teh√°t mind fontos elemei az ember √©let√©nek √©s boldogs√°g√°nak, √≠gy a tiednek is. A boldogs√°g sokkal ink√°bb bel√ľlrŇĎl ir√°ny√≠tott. Nem az anyagi javak √©s a k√∂r√ľlm√©nyek hat√°rozz√°k meg, hogy hossz√ļ t√°von mennyire leszel boldog az √©letben. Teh√°t foglalkozz magaddal, √©p√≠ts be a mindennapjaidba ezt az √∂t elemet √©s figyeld meg a hat√°sait. MŇĪk√∂dni fog.

Forr√°s: mindset.co.hu

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

REBEKA.:), 2017.10.13. 13:21:43
√Čn igyekeztem...mind√≠g-mindent elolvasni....lehetŇĎs√©geimhez m√©rten, meg is fogadni...A "Lila kark√∂tŇĎ"hord√°s√°t is , tegnapig hordtam...de elszakadt √©s levettem..ki√≠v√°ncsi lenn√©k ,ki hordta eddig??? De vissza fogom tenni...egy √ļjat..de az M√ĀR NEM "AZ "lesz...(?) Viszont nem r√©g t√∂rt√©nt egy √°ltalam tisztelt NAGYON OTIMISTA EMBER...KICSIT (?) KIOKTATOTT, hogy "hogy tegyem a l√°bam egym√°s el√© s√©ta k√∂zben(?) √©s ne √ļgr√°ljak...Nem ismerv√©n BETEGS√ČGEM ..s√ļlyoss√°g√°t..LEHET VICCNEK sz√°nta..√ČN NEM VETTEM ANNAK..√ćgy f√ļrcs√°n alakult (?) a 10 √©ves Optimista bar√°ts√°gunk.√Čn ez√ļton √ľzenem neki..legyen optimista tov√°bbra is..mosolyogjon...√©s "tudja hov√° kell l√©pni..√©s hogyan, ha az akit megb√°ntott m√©g ELN√ČZ√ČST IS K√ČR a reakci√≥j√°√©rt..Soha ne legyen Beteg, tan√≠tsa .√©s hirdesse.. az optimizmust,,mozogjon, mosolyogjon ...de miel√∂tt le √≠r valamit ...gondolja...√°t ! Mert MINDEN EMBER T√ĀRSAS L√ČNY ...√©s vannak √©rz√©sei- j√≥ √©s rossz napjai.Sz√©p napot - sok mosolyt...erŇĎt-eg√©szs√©get... k√≠v√°nok neki ...ezuton is... 2017 10 13 13:16 :-) :-) :) :-)( bocsi..egyik sz√≥ban kimaradt egy "p" bet√ľ-p√≥tolva : Optimista ....EMBER..)

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok