Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Osi, aki gyártja a jókedvet

Osi, aki gyártja a jókedvet

2014.09.27.

Miskolc – Színész, de mellette minden héten rendel, hogy gyógyuljanak a gyerekek.„Nem szeretnék szántani, de Carlos Santana" – ez csak egy azon több száz szóvicc közül, amelyekkel Osváth Tibor Osi nap mint nap szórakoztatja a Facebookon ismerőseit. Ráadásul ez a kedvenc poénja, de nem csak a barátainak lehet ismerős, hanem azoknak is, akik látták a Miskolci Nemzeti Színházban a Padlás című előadást. A rendező ugyanis beépítette a műbe a szójátékot, mégpedig Osi szövegeként, aki robotot alakít a darabban.

Nehéz lenne megnevezni, hogy mivel is foglalkozik Osi, ha annyit mondunk színész, akkor keveset árultunk el róla. Talán a legkifejezőbb, ha jókedv-gyártónak tituláljuk, hiszen mindent azért tesz, hogy jókedvűnek, boldognak lássa maga körül az embereket. Azért lett színész, azért ír vicceket a közösségi oldalra és azért lett „doktor".Osi 1983-ban, 14 évesen állt először a Miskolci Nemzeti Színház színpadán. Akkor Ibsen: Peer Gynt darabjában statisztált.

„A Kossuth Gimnáziumba jártam, iskolarádiós voltam és tagja a diákszínjátszó körnek. A színházba statisztákat kerestek, jelentkeztem és beválogattak" – emlékezett vissza. Azóta szinte el sem szakadt a színháztól. Az érettségi után a színművészetire felvételizett, de a harmadik rostán kiesett, többet nem is próbálkozott. Az élet azonban másképp rendezte: a Magyar Színész Kamara tagjai megnézték a színház Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című előadását, amiben Osi Tobyt alakította.

A kamara tetszését elnyerte, színész II. oklevelet kapott, azaz segédszínész lett.Majd jött egy 12 éves kitérő: a MALÉV miskolci irodájában helyfoglalási ügyintéző lett. Persze szigorúan a színház mellett.„Egy picit mi is belehalunk..."És akkor ismerjük meg dr. Tik Takot is: Osi ugyanis egy évtizede a Piros Orr Bohócdoktor alapítvány tagja, ő is bohócdoktor. Minden héten rendel, hol a miskolci, hol a nyíregyházi gyermekkórházban. Elmesélte, hogy mennyire közel kerülnek a kisbetegekhez, hiszen hetente találkoznak velük, bóhocvizitet tartanak. „A főszlogenünk: a nevetés gyógyít. Az orvosok szerint is sokat segítünk, azt szokták mondani, mi vagyunk a fény a GYEK-ben" – meséli.A kisbetegek pedig ragaszkodnak a bohócdoktorhoz. „Volt egy leukémiás kisfiú, aki a steril boxba is magával vitte a közös képünket.

Megható volt, amikor megláttam az ágya mellett" – emlékezett vissza.Persze a bohócdoktor vizit közben nevet, vidám, de a kisbetegek sorsa megérinti, sokszor erőt kell vennie magán egy-egy „rendelés" után, hogy újra mosolyogni tudjon. „Ha elvesztünk egy gyermeket az nagyon nehéz, egy picit mi is belehalunk..." – mondja.„De szerencsére vannak, akik meggyógyulnak. Az utcán sokszor összefutottam már velük. A gyerekek nem ismernek fel, ők dr. Tik Takot ismerik. Nem is szeretném, ezt az illúziót összetörni, ezért csak kacsintok a szülőre, és boldog vagyok..." – mesélte.

Forrás: http://www.boon.hu/osi-aki-gyartja-a-jokedvet/2661913

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

livi, 2014.09.28. 11:22:22
köszönöm az értesitést,csupa nyomasztó emberrel vagyok körülvéve

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások