Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Optimizmus (történet)

Optimizmus (történet)

2005.02.22.

Michael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott orjíteni. Mindig jókedvu volt és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van, azt válaszolta: "Ha jobban lennék, ketto lenne belolem." Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.

Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam: "Ezt egyszeruen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogy csinálod ezt?" Michael azt válaszolta: "Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: "Két lehetoseged van. Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvu akarsz-e lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedoje legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belole. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam. Jó, rendben, de ez nem olyan egyszeru." - szóltam közbe.


"De, egyszeru." - mondta Michael, "az Ă©let csupa választási lehetosĂ©gbol áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a kĂĽlönbözo helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod. A mottĂłm: te döntöd el, hogy hogyan Ă©led az Ă©leted."    

Elgondolkoztam Michael szavain.

Rövid idovel kĂ©sobb elhagytam a Tower Industry-t, hogy önállĂł legyek. Szem  elol tĂ©vesztettĂĽk egymást, de gyakran gondoltam rá, ha Ăşgy döntöttem, hogy Ă©lek. 

Néhány évvel késobb megtudtam, hogy Michael súlyos balesetet szenvedett. Leesett egy kb. 18 méter magas toronyról. 18 órás mutét es sok hetes intenzív ápolás után Michaelt elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában.
Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát.


Azt válaszolta: "Ha jobban lennĂ©k, ketto lenne belolem. SzeretnĂ©d látni a sebemet?" Lemondtam rĂłla, de megkĂ©rdeztem, hogy mi jatszĂłdott le benne a baleset pillanatában. "Nos, az elso, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom  - aki pár hĂ©t mĂşlva jön világra - jĂłl van-e? Mikor pedig a földön  fekĂĽdtem,  emlĂ©keztem, hogy kĂ©t lehetosĂ©gem van: választhattam, hogy Ă©lek vagy  meghalok." "FĂ©ltĂ©l? Elvesztetted az emlĂ©kezeted?" akartam tudni. Michael folytatta: "Az ápolĂłk valĂłban jĂł munkát vĂ©geztek. VĂ©gig azt mondogatták, hogy jĂłl vagyok. De mikor begurĂ­tottak a sĂĽrgossĂ©gire, láttam az orvosok Ă©s novĂ©rek arckifejezĂ©sĂ©t, ami azt jelentette: 'Halott ember.' És tudtam, hogy át kell vennem az irányĂ­tást." "Mit csináltál?" kĂ©rdeztem tole. "Nos, mikor egy felvĂ©telis novĂ©rke hangosan megkĂ©rdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok es novĂ©rek csöndben várták a válaszom.
MĂ©ly levegot vĂ©ve visszaordĂ­tottam: 'A gravitáciĂłra!' Mialatt az egĂ©sz  csapat nevetett, elmagyaráztam nekik: az Ă©letet választottam. Tehát Ăşgy operáltak meg, mintha elo lennĂ©k Ă©s nem halott." 


Michael a tehetsĂ©ges orvosoknak köszönhetoen maradt Ă©letben, de csodálni valĂł hozzáállásával is. Tole tanultam meg, hogy mindennap lehetosĂ©gĂĽnk van választani, teljes Ă©letet Ă©lni. Hozzáállás kĂ©rdĂ©se minden. EzĂ©rt ne aggĂłdj amiatt, mi lesz holnap. Mindennap van elĂ©g, ami miatt aggĂłdhatsz. És a ma az a holnap, ami miatt tegnap aggĂłdtál. 

ÉLVEZD AZ ÉLETET, MERT NEM LESZ TÖBB LEHETOSÉGED!

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások