ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Optimizmus, félsiker?

Optimizmus, félsiker?

2006.01.05.

Mai interj√ļalanyunk, egy tal√°n kev√©ss√© "felkapott" ter√ľleten, az agr√°rszektorban v√©gzi gazdas√°gi igazgat√≥i teendŇĎit. Lelkesed√©se √©s optimizmusa t√∂bbek k√∂z√∂tt kor√°b√≥l ad√≥dik, hiszen egy fiatalemberrŇĎl van sz√≥, aki viszont fiatal kor√°t meghazudtol√≥ szak√©rtelemmel l√°tja el az AGROKER HUNG√ĀRIA Rt. gazdas√°gi feladatait.

 

Kr√©nusz Korn√©l - az AGROKER HUNG√ĀRIA Rt. gazdas√°gi igazgat√≥ja

Névjegy
Név: Krénusz Kornél
Sz√ľlet√©si idŇĎ: 1974. Szeptember 14.
Végzettség: gazdasági agrármérnök (Pannon Agrártudományi Egyetem, Keszthely)
Nyelvismeret: angol, német
Jelenlegi munkahely: Agroker Hung√°ria Rt.
Pozíció: gazdasági igazgató
Csal√°d, gyermekek: nŇĎtlen
Hobby: vitorlázás, síelés, labdajátékok, olvasás, színház

Karrier Magazin: Kr√©nusz √ļr, √Ėn az AGROKER HUNG√ĀRIA Rt. gazdas√°gi igazgat√≥ja, mely v√°llalat mŇĪk√∂d√©s√©nek ter√ľlete, az agr√°rszektor. Hogyan ker√ľlt erre a ter√ľletre, tudatos p√°lya√©p√≠t√©srŇĎl van sz√≥, vagy m√°s k√ľlsŇĎ k√∂r√ľlm√©ny is k√∂zrej√°tszott?
Kr√©nusz Korn√©l: A gazdas√°gi, p√©nz√ľgyi ter√ľlet mindig k√∂zel √°llt hozz√°m, de szerettem volna valamely szakter√ľlet ismeretanyag√°val kieg√©sz√≠teni. √ćgy tal√°ltam r√° a Keszthelyi Agr√°rtudom√°nyi Egyetem gazdas√°gi agr√°rm√©rn√∂ki szak√°ra. Egyetemi tanulm√°nyaim utols√≥ √©v√©ben tal√°lkoztam K√≥nya √Ārp√°ddal, aki az AGROKERTRADE Rt. vez√©rigazgat√≥jak√©nt √ļj munkat√°rsat keresett a c√©g gazdas√°gi ter√ľlet√©nek vezet√©s√©re. √ćgy csak r√©szben lehet tudatoss√°gnak nevezni, mivel a k√≠n√°lkoz√≥ lehetŇĎs√©get √ļgy √©reztem, nem utas√≠thatom vissza.


Karrier Magazin: Milyen ter√ľleteket j√°rt be √©s ezek milyen poz√≠ci√≥kkal p√°rosultak eddigi karrierj√©ben?
Kr√©nusz Korn√©l: Az Agrokertrade Rt.-hez mint √ľzemgazd√°sz ker√ľltem, majd miut√°n a kor√°bbi gazdas√°gi igazgat√≥ nyugd√≠jba vonult r√°m b√≠zt√°k a T√°rsas√°g p√©nz√ľgyi, sz√°mviteli ter√ľlet√©nek ir√°ny√≠t√°s√°t. Az elm√ļlt idŇĎszakban az agr√°rpiaci v√°ltoz√°sok k√∂vetkezt√©ben a T√°rsas√°g √©let√©ben is jelentŇĎs √°talak√≠t√°sokra ker√ľlt sor. Ez az √ļt vezetett ahhoz, hogy a kor√°bbi Agrokerek kereskedelmi tev√©kenys√©ge √∂sszevon√°s√°val l√©trej√∂tt az Agroker Hung√°ria Rt., melyben felk√©rtek a gazdas√°gi igazgat√≥i feladatok ell√°t√°s√°ra, amit 2001. janu√°rj√°t√≥l l√°tok el.


Karrier Magazin: √Ėn szerint, mennyiben ig√©nyel m√°s kvalit√°sokat egy olyan gazdas√°gi szakember, aki egy kifejezetten gyorsforg√°s√ļ √ľzlet√°gban dolgozik, mint az, aki esetleg egy dinamik√°j√°t tekintve lass√ļbb √ľzlet√°gban?
Kr√©nusz Korn√©l: V√©lem√©nyem szerint nincs nagy k√ľl√∂nbs√©g a k√©t v√°llalat t√≠pus k√∂z√∂tt gazdas√°gi vonalon, mivel a lass√ļbb √ľzlet√°gban is egyre fokoz√≥d√≥ ig√©ny van az azonnali, pontos inform√°ci√≥√°raml√°sra. Az elemzŇĎ, ellenŇĎrzŇĎ feladatokra mindk√©t esetben ugyanolyan nagy sz√ľks√©g van mindk√©t t√≠pus eset√©n. Sz√ľks√©gszerŇĪ a szakmai t√°j√©kozotts√°g, naprak√©szs√©g valamint a gyors d√∂nt√©shozatal. Ezen ism√©rvek, adotts√°gok n√©lk√ľl szerintem egyik szektorban sem lehet eredm√©nyeket el√©rni.


Karrier Magazin: √Ėn milyen ism√©rveket tart fontosnak, egy gazdas√°gi vezetŇĎ r√©sz√©rŇĎl?
Kr√©nusz Korn√©l: Sz√ľks√©gesnek tartom a megfelelŇĎ szakmai k√©pzetts√©get, j√≥ kommunik√°ci√≥s k√©szs√©get valamint a nyitotts√°got az √ļj technol√≥gi√°k, technik√°k alkalmaz√°sa ter√©n. Az agr√°rszektorban is elengedhetetlen az informatikai √ļj√≠t√°sok folyamatos bevezet√©se. Fontosnak tartom tov√°bb√°, hogy az ember ne riadjon vissza a kezdetben t√ļlzottnak v√©lt kih√≠v√°sokt√≥l sem.


Karrier Magazin: Kr√©nusz √ör, az agr√°rkereskedelemben megszerzett tud√°s√°t, milyen m√°s ter√ľleten tudn√° hasznos√≠tani? √Ėn szakmailag "h√°l√°snak" √©rzi ezt a ter√ľletet?
Kr√©nusz Korn√©l: Mindenk√©ppen h√°l√°snak √©rzem, mivel az emberi kapcsolatok itt m√©g j√≥val nagyobb √©rt√©ket k√©pviselnek, mint m√°s gazdas√°gi √°gazatokban, ahol az √ľzleti folyamtok sokkal szem√©lytelenebb√ľl zajlanak. Ez ad√≥dik abb√≥l is, hogy az agr√°r√©rtelmis√©g, agr√°rt√°rsadalom mindig is √∂sszetart√≥bb k√∂z√∂ss√©g volt.


Karrier Magazin: Milyen elk√©pzel√©sei vannak a tov√°bbi karrierj√©t illetŇĎen?
Kr√©nusz Korn√©l: Koromb√≥l √©s optimizmusomb√≥l eredŇĎen a j√∂vŇĎt egy dinamikusan fejlŇĎdŇĎ magyar v√°llalatn√°l k√©pzelem el, ahol m√©g t√∂bb szakmai kih√≠v√°s v√°rna r√°m. Nagy √∂r√∂mmel t√∂ltene el, ha ez a t√°rsas√°g az agr√°r vagy ahhoz k√∂zeli √°gazatb√≥l ker√ľlne ki.

Kr√©nusz √ör, k√∂sz√∂nj√ľk, hogy a rendelkez√©s√ľnkre √°llt!

Forr√°s: eco.karrier.hu

‚ÄĘ

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok