ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Mosoly(NAP)hadjárat > Optimista szabályok

Optimista szab√°lyok

2004.10.26.

Fontos c√©ljaink el√©r√©s√©hez sokszor nagyon nagy kitart√°sra, kem√©ny munk√°ra van sz√ľks√©g. Nemcsak √ļgy lehet√ľnk sikeresek, ha c√©ljainkat azonnal el√©rj√ľk. Ez legt√∂bbsz√∂r nem is lehets√©ges. Az el√©rt eredm√©nyek tal√°n √©ppen att√≥l lesznek √©rt√©kesek sz√°munkra, hogy tudjuk, azokban saj√°t √°ldozataink, munk√°nk, erŇĎfesz√≠t√©seink gy√ľm√∂lcs√©t √©lvezhetj√ľk. Ha te biztosan tudod, hogy c√©lod √©rtelmes √©s √©rt√©kes, akkor elobb vagy ut√≥bb el kell, hogy √©rd, hiszen k√©pess√©geid √©s tehets√©ged legjav√°t adtad hozz√°.

OPTIMISTA SZAB√ĀLYZAT

1- Soha ne add fel!

2- Hinned kell √∂nmagadban, hiszen k√©pes vagy kitŇĪz√∂tt c√©ljaidat el√©rni, ha k√©pess√©geiddel √∂sszhangban vannak. L√©gy t√ľrelmes √©s kitart√≥.

Fontos c√©ljaink el√©r√©s√©hez sokszor nagyon nagy kitart√°sra, kem√©ny munk√°ra van sz√ľks√©g. Nemcsak √ļgy lehet√ľnk sikeresek, ha c√©ljainkat azonnal el√©rj√ľk. Ez legt√∂bbsz√∂r nem is lehets√©ges. Az el√©rt eredm√©nyek tal√°n √©ppen att√≥l lesznek √©rt√©kesek sz√°munkra, hogy tudjuk, azokban saj√°t √°ldozataink, munk√°nk, erŇĎfesz√≠t√©seink gy√ľm√∂lcs√©t √©lvezhetj√ľk. Ha te biztosan tudod, hogy c√©lod √©rtelmes √©s √©rt√©kes, akkor elobb vagy ut√≥bb el kell, hogy √©rd, hiszen k√©pess√©geid √©s tehets√©ged legjav√°t adtad hozz√°.

3- L√©gy seg√≠tŇĎk√©sz, kedves t√°rsaiddal. Ha nyitott vagy az emberek fel√©, megl√°tod, szem√©lyes kapcsolataidban t√∂bbsz√∂r√∂sen "megt√©r√ľl" majd kedvess√©ged.

L√©gy k√©pes bar√°taidnak, t√°rsaidnak √ļgy seg√≠teni, √ļgy adni nekik kedvess√©gedbŇĎl, szeretetedbŇĎl, hogy nem v√°rsz √©rte cser√©be jutalmat. L√°tni fogod, hogy ha hanem csin√°lsz √°rut szem√©lyis√©ged √©rt√©keibŇĎl, akkor mindenn√©l szebb aj√°nd√©kot adsz az embereknek, √©s enn√©l nagyobb jutalmat te magad sem kaphatt√°l volna. R√°ad√°sul az √∂nzetlen szeretet p√©ld√°ja ragad√≥s. Ha tŇĎled ezt tapasztalj√°k a sz√°modra fontos emberek, ŇĎk is √≠gy fognak hozz√°d viszonyulni.

4- Mindig j√≥l fontold meg jelentŇĎs d√∂nt√©seidet!

Vannak bizonyos d√∂nt√©sek, amelyek nagy m√©rt√©kben befoly√°solj√°k √©letedet, ilyen p√©ld√°ul a p√°lyav√°laszt√°s. Ha kiv√°lasztott szakm√°ddal nem vagy el√©gedett, vagy nem tudsz azonosulni vele, akkor val√≥sz√≠nŇĪ, hogy t√∂bb kellemetlens√©get fog okozni, mint √∂r√∂met. Ugyanehhez a kateg√≥ri√°hoz tartozik a csal√°dalap√≠t√°s vagy az anyagi helyzettel kapcsolatos fontos d√∂nt√©sek.

Ezekben a d√∂nt√©sekben nemigen engedhetj√ľk meg magunknak a t√©ved√©st. Olyan d√∂nt√©sek is ad√≥dnak azonban, amelyeknek nincsenek √©letre sz√≥l√≥ k√∂vetkezm√©nyei. Lehet, hogy egy ilyen helyzetben hozott rossz d√∂nt√©snek csak √≥r√°kig, esetleg napokig lehet √©rezni a hat√°s√°t. Ilyenkor az esetleges hib√°s d√∂nt√©s miatt kialakult csal√≥dotts√°g vagy bŇĪntudat t√∂bb k√°rt okozhat, mint maguk a konkr√©t k√∂vetkezm√©nyek. Ne agg√≥dj! Senki sem hozza meg √©lete minden egyes apr√≥ d√∂nt√©s√©t helyesen!

5- Neh√©z helyzetekben is optimist√°nak kell maradnod. Ez nem k√∂nnyŇĪ, √©s lehet, hogy ilyenkor egy picit torz√≠t√≥ szem√ľvegen kereszt√ľl kell n√©zned a val√≥s√°got, hogy elviselhetŇĎbb legyen.

Pozitív hozzáállással több sikert érhetsz el, jobb eredményeket produkálhatsz. Csodálatosak az olyan emberek, akik csak megjelennek, és képesek a negatív légkört megváltoztatni, akik krízishelyzetekben is tudnak uralkodni magukon, és pozitív energiájukból társaiknak is juttatnak.

Ha jobban hangs√ļlyozod a hib√°kat, mint a lehets√©ges megold√°sokat, akkor val√≥sz√≠nŇĪleg nehezebben fogod megtal√°lni az adott helyzetben legink√°bb megold√°st jelentŇĎ kompromisszumot. C√©ljaid el√©r√©s√©hez arra is sz√ľks√©g van, hogy b√≠zz a j√∂vŇĎben √©s t√∂rekv√©seid siker√©ben. Ez a rem√©ny √©s pozit√≠v hozz√°√°ll√°s a siker egyik legfontosabb alapfelt√©tele.

6- Gondjaidat, de örömeidet is oszd meg barátaiddal, szeretteiddel.

Nekik szerzed a legnagyobb örömet azzal, ha boldog és sikeres vagy.

Te is megl√°tod, milyen megk√∂nnyebb√ľl√©st jelent elmes√©lni egy probl√©m√°t, amely b√°nt vagy nagyon foglalkoztat, egy k√∂zeli bar√°tnak, illetve valakinek, akirŇĎl tudod, hogy meghallgat, √©s fontos vagy neki.

7- √Ėsszpontos√≠ts a jelenre! Ha √≠gy teszel, a sebek idŇĎvel begy√≥gyulnak.

Ezt a szab√°lyt m√°r Sz√©chenyi Istv√°n is megfogalmazta, a k√∂vetkezŇĎk√©ppen: "A Mult elesett hatalmunkbul, a J√∂vendŇĎnek urai vagyunk". Fontos, hogy b√°tran √©s ŇĎszint√©n szemben√©zz m√ļltaddal, m√©g ha ez n√©ha f√°jdalmas is. Azonban ne v√°lj a m√ļlt rabj√°v√°: ahhoz seg√≠tsen hozz√° m√ļltbeli √©lm√©nyeid vizsg√°lata, hogy terh√ľktŇĎl megszabadulva √ļj energi√°val kezdhess j√∂vŇĎd √©p√≠t√©s√©be. Elm√ļlt √©leted ne visszah√ļz√≥ teher legyen sz√°modra, hanem √©rt√©kes tapasztalat, amibol tanulhatsz √©s amire t√°maszkodhatsz a k√©sŇĎbbiekben.

8- Az emberekben ink√°bb a k√∂z√∂s von√°sokat igyekezz megtal√°lni, ne a k√ľl√∂nbs√©geket.

Ha megpr√≥b√°lsz valakit √ļgy megismerni, hogy nem akarod r√∂gt√∂n egy √°ltalad m√°r j√≥l k√∂r√ľlhat√°rolt √©s ak√°r pozit√≠van, ak√°r negat√≠van √©rt√©kelt kateg√≥ri√°ba, csoportba elhelyezni, l√°tni fogod, hogy az emberek vil√°ga mennyivel soksz√≠nŇĪbb az elŇĎ√≠t√©letek vil√°g√°n√°l. Amikor egy embert nem a tŇĎled val√≥ k√ľl√∂nb√∂zŇĎs√©gei alapj√°n √≠t√©lsz meg, hanem a k√ľl√∂nbs√©gek ellen√©re mindkettŇĎt√∂k sz√°m√°ra egyar√°nt fontos gondolatokat, √©rzelmeket, a hasonl√≥ emberi sz√©ps√©geket √©s emberi gyenges√©geket tal√°lod meg benne, akkor lehet csak es√©lyed r√°, hogy val√≥ban megismerd √©s meg√©rtsd ŇĎt, hogy egy √ļjabb emberi egy√©nis√©g ismeret√©vel gazdag√≠thasd saj√°t √©letedet is.

9- Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel is.

BelsŇĎ eg√©szs√©g√ľnk megteremt√©se mellett figyelmet kell ford√≠tanunk k√∂rnyezet√ľnk eg√©szs√©g√©re is, hiszen csak ember √©s k√∂rnyezete harmonikus egy√ľtt√©l√©se teremthet sz√°munkra olyan k√∂zeget, amelyben c√©ljainknak, elk√©pzel√©seinknek lehetŇĎs√©ge √©s √©rtelme van. A beteg k√∂rnyezetben √©lŇĎ ember nemcsak saj√°t fizikai l√©t√©nek vagy eg√©szs√©g√©nek felt√©teleit sodorja vesz√©lybe, de megfosztja mag√°t a term√©szet √©s k√∂zvetlen k√∂rnyezete ny√ļjtotta sz√©ps√©gektŇĎl is.

10- Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. Egy kis humor, pozitív hozzáállás segíteni fog, hogy mindig tudd: az élet szép.

JAVASOLT K√ČRD√ČSEK

1. H√°ny szab√°ly jellemzŇĎ r√°d?
2. Sorold fel azokat a szab√°lyokat, amelyek nem igaz√°n jellemzŇĎk r√°d. Mit kellene tenned, hogy tudj ezen v√°ltoztatni? Komolyan szeretn√©l v√°ltoz√°st el√©rni?
3. Mit teszel annak érdekében, hogy jobban higgy magadban, képességeidben?
4. A családoddal, barátaiddal, társaiddal való viszonyban mennyire alkalmazod a szabályokat?
5. Mennyire érzed magad optimistának? Szerinted miért jó, ha valaki optimista?
6. Melyik szab√°ly jellemzŇĎ r√°d legink√°bb, melyiket alkalmazod leggyakrabban?
7. Ha bajba ker√ľlsz, neh√©zs√©ggel tal√°lkozol, melyik szab√°lyt alkalmazn√°d elŇĎsz√∂r?
8. Kikhez tudsz fordulni seg√≠ts√©g√©rt ha bajba ker√ľlsz?
9. Hiszel abban hogy minden probl√©m√°t meg lehet oldani, nagy erŇĎfesz√≠t√©ssel, akarattal t√ļl leszel rajta?

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Mora Zsolt, 2016.11.05. 11:50:43
Kedves Judi !!
Bizony bizony nagy tevedesben van t.i van sorscsapas mint mondjuk foldrenges ,tuz vagy vizozon de csaladokat elhurcolni gazban megfojtani csecsemoket falhoz verni nem sors csapas vajon akkor is ezt irna le ha ez az on csaladjaval tortent volna meg ha az on edesannyjat is beloktek volna a marha vagonba 70 mas deportalt koze, hogy karjat torte es onnan a gazba hurcoltak.
judy, 2016.11.05. 11:50:15
Bizony bizony, tudom neh√©z elfogadni, de szinte mindenkinek vannak vesztes√©gei, m√°st is √©rt sorscsap√°s.√Čs mindenkinek a mag√°√© f√°j a legjobban.
Mora Zsolt, 2011.01.16. 13:36:32
Lehet e egy 86 eves ven ember optimista akinek 19 eves koraban kiirtottak a csaladjat Edesannyjat sajat szemelatara Auswitzba hurcoltak ott gazban megmergeztek unokabatyjat Borban hos magyar honvedek tobbtucat tarsukkal egyetemben agyonlotek Zoldi Marton fohadnagy parancsara aki aztan akasztofan vegezte
a hazat Mohacs varosa a tuzoltosag reszere kisajatitotta es reszben lerombolta epitkezes vegett es ki tudja kihez kerultek a kepek,es a tobbi ertekek.Erre azt a valaszt kapom : igen a mi fiaink is ott vereztek el a Don kanyarban de ez valahogy felrebeszeles .hat igen nagyon optimistanak kell lenni mindezt megbocsajtani!!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok