Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Optimista Klub életszépítő lett

Optimista Klub életszépítő lett

2016.02.12.

Boldogság, gyere haza! Csak szomorú arcok láthatók a magyar mosolytérképen. Teszteld a derűlátó képességedet! Milyen alkat vagy? Azok közé tartozol, akiknek bizonytalan(abb) helyzetekben is félig tele van a poharuk, vagy olyankor is borúlátás jellemez, amikor igazából nincs is különösebb okod az elégedetlenségre? Tesztelheted! A Hunopti elnevezésű online kérdőív kitöltése mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a válaszokból kiderül, mennyire vagy optimista illetve pesszimista, s milyen az önértékelésed.

A teszt eredetijét dr. Cronio Perez kolumbiai pszichológus állította össze, doktori dolgozatában is felhasználta. A kérdőív magyar rövidítése KROKO, a mozaikszó a Kell a Remény az Optimizmus Kialakulásához Országszerteszlogen rövidítése. A Perez-féle skála 17 saját fejlesztésű tételt és 7 máshonnan átvett tételt tartalmaz, amelyek az öngyilkossági gondolatokkal, az élni akarással, a jelenlegi és a várható jövőbeli élettel, valamint a családdal, egészséggel, az ország anyagi helyzetével és a saját anyagi helyzettel való elégedettséggel foglalkoznak.

Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub vezetője és csapata Perez tesztje alapján állította össze a magyar rövidített online változatot.

– Az eredetileg 21 tételből álló KROKO-skálát 14 tételesre rövidítettük; a rövidített változat is megbízhatóan használható az eredeti helyett. A KROKO az optimizmus és életkedv mérésére kifejezetten jó megbízhatósági mutatókkal bíró mérőeszköznek bizonyul, bátran ajánlható bármilyen általános célú, nem klinikai használatra – olvasható a teszt tudományos ismertetőjében.

Tizennégy kérdést tartalmaz, melyekre 1-től 10-ig terjedő skálán jelölhetjük a ránk leginkább jellemző magatartást/hozzáállást. A teszt végén életkorra, nemre, foglalkozásra, iskolai végzettségre, lakóhelyre vonatkozó adatokat kérnek. A kérdőív anonim. Ha mindent kitöltöttünk, letölthető, kinyomtatható szöveges értékelést kapunk.

A kérdőív itt található

Eddig mintegy 50 ezren töltötték ki, az összesített eredmény az ún. mosolytérképen látható. A látvány igencsak lehangoló: egyetlen egy mosoly (smiley) sem látható rajta.

Rózsahegyi Márk, az Életszépítőknek elmondta: új, korszerűbb weboldalt szeretnének kialakítani, új funkciókkal. Munkájukhoz támogatókat keresnek.

– Optimista vagyok, nem adom fel. Mi a cél? Kettős. Felmérni, amit már tudunk – mennyire vagyunk optimisták -, illetve elindítani a változást.

Forrás: http://eletszepitok.hu/optimista-klub-kerdoiv

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Lajmer Józsefné, 2016.02.13. 19:01:44
Jó lenne,ha derűs eredményem születne! Na majd meglátjuk!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások