Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Seychelle-szigetek 100%Thaiföld 100%Zimbabwe 100%
Argentína 100%Venezuela 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%
Ruanda 97%Kongói Dem. Közt. (Zaire) 96%Panama 93%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Olaszország 64%Namíbia 63%Ciprus 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 61%
Izrael 61%Egyiptom 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Optimista Klub életszépítő lett

Optimista Klub életszépítő lett

2016.02.12.

Boldogság, gyere haza! Csak szomorú arcok láthatók a magyar mosolytérképen. Teszteld a derűlátó képességedet! Milyen alkat vagy? Azok közé tartozol, akiknek bizonytalan(abb) helyzetekben is félig tele van a poharuk, vagy olyankor is borúlátás jellemez, amikor igazából nincs is különösebb okod az elégedetlenségre? Tesztelheted! A Hunopti elnevezésű online kérdőív kitöltése mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a válaszokból kiderül, mennyire vagy optimista illetve pesszimista, s milyen az önértékelésed.

A teszt eredetijét dr. Cronio Perez kolumbiai pszichológus állította össze, doktori dolgozatában is felhasználta. A kérdőív magyar rövidítése KROKO, a mozaikszó a Kell a Remény az Optimizmus Kialakulásához Országszerteszlogen rövidítése. A Perez-féle skála 17 saját fejlesztésű tételt és 7 máshonnan átvett tételt tartalmaz, amelyek az öngyilkossági gondolatokkal, az élni akarással, a jelenlegi és a várható jövőbeli élettel, valamint a családdal, egészséggel, az ország anyagi helyzetével és a saját anyagi helyzettel való elégedettséggel foglalkoznak.

Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub vezetője és csapata Perez tesztje alapján állította össze a magyar rövidített online változatot.

– Az eredetileg 21 tételből álló KROKO-skálát 14 tételesre rövidítettük; a rövidített változat is megbízhatóan használható az eredeti helyett. A KROKO az optimizmus és életkedv mérésére kifejezetten jó megbízhatósági mutatókkal bíró mérőeszköznek bizonyul, bátran ajánlható bármilyen általános célú, nem klinikai használatra – olvasható a teszt tudományos ismertetőjében.

Tizennégy kérdést tartalmaz, melyekre 1-től 10-ig terjedő skálán jelölhetjük a ránk leginkább jellemző magatartást/hozzáállást. A teszt végén életkorra, nemre, foglalkozásra, iskolai végzettségre, lakóhelyre vonatkozó adatokat kérnek. A kérdőív anonim. Ha mindent kitöltöttünk, letölthető, kinyomtatható szöveges értékelést kapunk.

A kérdőív itt található

Eddig mintegy 50 ezren töltötték ki, az összesített eredmény az ún. mosolytérképen látható. A látvány igencsak lehangoló: egyetlen egy mosoly (smiley) sem látható rajta.

Rózsahegyi Márk, az Életszépítőknek elmondta: új, korszerűbb weboldalt szeretnének kialakítani, új funkciókkal. Munkájukhoz támogatókat keresnek.

– Optimista vagyok, nem adom fel. Mi a cél? Kettős. Felmérni, amit már tudunk – mennyire vagyunk optimisták -, illetve elindítani a változást.

Forrás: http://eletszepitok.hu/optimista-klub-kerdoiv

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Lajmer Józsefné, 2016.02.13. 19:01:44
Jó lenne,ha derűs eredményem születne! Na majd meglátjuk!

Mennyire tartod magadat tudatos embernek?

Igen. Tudatos vagyok az étkezésben.
Igen. Tudatos vagyok a környezetem védel/mében.
Igen. Tudatos vagyok a gondolataim befogadásában.
Nem tudom. Tudatosság? Az valami úri huncutság?!
Nem. Ahogy esik ugy puffanOK.
korábbi szavazások