optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Olvasói levél-Hétköznapi csoda

Olvasói levél-Hétköznapi csoda

2014.11.18.

Debrecen – A történet a kardiológia ultrahangvizsgáló laboroknál nagyon sok ember jelenlétében zajlott le a napokban. Jött két betegszállító férfi valamelyik osztályról egy gurulós ággyal, rajta 80 év körüli, csövekkel, branüllel felszerelt nénikével, akit betoltak a rendelőbe.A másik irányból újabb betegszállító érkezett, kerekesszékkel hozott egy ősz hajú idős bácsikát, akivel türelmesen várakoztak. Amikor kitolták a néni ágyát, úgy állították be, hogy a széket mellé lehessen állítani, majd a magasságot is csökkentették, hogy a két idős ember egymásra nézhessen.

Mi, jelenlévők nagy figyelemmel kísértük a tevékenységet, nem tudtuk mi következik. Azt ugyan sejteni lehetett, hogy az idős emberek összetartoznak. A bácsi nagy szeretettel megfogta a felesége kezét, sírva fakadt és folyamatosan beszélt hozzá.

Mivel egyedül nem sikerült felállnia, a betegszállító segítségével megemelkedett a székből, és homlokon csókolta a nénit. Ezzel búcsúzott el tőle, zokogva kérte, hogy mielőbb gyógyuljon meg és menjen haza hozzá. Valószínű, hogy őt már rövidesen haza engedik a közös otthonukba. A „randevú" ezzel véget ért. A betegszállítók elvitték egyiket jobbra, másikat balra vissza az osztályukra.

Többeknél előkerültek a zsebkendők, merthogy ilyet nem gyakran látni a mai rohanó, kegyetlenül kemény világunkban. Az ilyen mélyről fakadó szeretet és hűség már kihalófélben van. A statisztikák szerint egyre apad azon emberek száma, akik egy életen át egymás mellett maradnak.

Köszönet a beteghordóknak, akik lehetővé tették a két idős embernek a találkozást, és a folyosón várakozók számára, hogy átélhessék ezt a csodát, ami nekem egy mesés karácsonyi ajándékkal is felért.

Szerző: Hudákné Lakatos Margit, Debrecen
Forrás: haon.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Enikő, 2014.11.18. 22:37:14
Öröm volt olvasni ezt az Olvasói levelet! Boldog vagyok, mégis lehet bízni a városomban, vannak még csodát keltő emberek! Köszönet és jutalom nekik! Az idős beteg házaspárnak gyógyulást és erőteljes szép napokat kívánok!
Jóvérné Tar Rebeka, 2014.11.18. 19:18:19
Igen,ez nagyon szép de nagyon SZOMORÚ történet. "szívszaggató" Betegen,idősen ...várni..,hogy..még véletlen sem maradjon egyikük sem egyedül....Én kívánom NEKIK ,hogy OTTHON..egészségesen , mielőbb át öleljék egymást....és éljenek még boldogan nagyon sokáig..(A beteg hordókat HATALMAS DICSÉRET ILLETI...:) ) NEKED KÖSZÖNJÜK , hogy megosztottad VELÜNK...:) 2014 11 18 19:19 :)
Rózsahegyi Márk, 2014.11.18. 12:22:57
:)
Ági, 2014.11.18. 10:58:23
Amit olvastam felbecsülhetetlen értékű, de mégsem került pénzbe. Egyetlen hibája van, hogy legtöbben ezt is csodaként értékelik, hisz valóban kevés van belőle. De miből állna, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk egymásra, igyekeznénk egy kicsit megkönnyíteni egymás életét egy-egy apró, figyelmes gesztussal. Az lenne az igazi csoda, amit így elérhetnénk, és sokkal többen láthatnánk rá azokra a csodákra ami nagyon sokunkban benne él, csak mások számára láthatatlan, vagy csak néha látható, mint ennek a két idős embernek az egymás iránti ragaszkodása, szeretete.
Böszörményi Judit, 2014.11.18. 9:27:10
Csúcs! Köszönöm annak, aki megosztotta velünk!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások