Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Olvasásra való buzdítás!

Olvasásra való buzdítás!

2007.07.23.

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány felhívása - Elfelejtettünk olvasni!  Napjainkban könyveink a polcon csak a porok leszállópályái. Nem olvasunk. „Nincs időnk, drágák a könyvek, jobb dolgom is van, mint olvasni!” Ismerős kijelentések, ha eme - immáron - hanyagolandó témát felemlegetjük. Nem beszélve a mai fiatalokról! Nemhogy nem olvasnak, de még a könyv gondolatától is elborzadnak (személyes tapasztalat), és tüskés sündisznóvá alakulnak át!

Mint vérbeli könyvtárost, csapásként érnek a mindennapokban tapasztalt olvasási szokások hanyatlása. De mit tehetnénk ellene? Hisz, ha már kiskorban nem csábítjuk a gyermekeinket olvasásra, mesehallgatásra, akkor kamaszkorban „falra hányt borsó"! Mondhatnánk, de ne tegyük!

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány új kezdeményezése az Optimista Könyvtár beindítása, amely egyelőre interneten működik. Első nyilvános megjelenése a Sziget fesztiválon lesz, ahol "mosolypontok" elhelyezésével szeretnék az olvasás szeretetét és az optimizmust egy helyre koncentrálni. Az oda érkezőknek helyben olvasásra átnyújtják a könyveket, melyeket a fesztivál zárása után, a Pusztavacson létesítendő Optimista Könyvtárból ingyenesen kölcsönözheti a nagyérdemű. Az Optimista Klub-ról bővebb információt olvashatunk: http://www.optimistaklub.hu/

Reméljük kezdeményezésük sikerrel jár és visszatereli a fiatalokat az olvasás fellegvárába!

Munkájukhoz kitartást kívánunk! (A felhívás elsőkézből kapott információ, mely szervezési stádiumban tart, így bővebb felvilágosítás esetén kérlek írj a gunyeczi@. )

Gunyecz Irénke

Forrás:

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások