optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Nevessük ki magunkat!

Nevessük ki magunkat!

2006.08.04.

A nevetés ragadós. Valaki elkezdi, először talán csak mosolyog, egyre szélesebben, aztán már kacag, hahotázik. Jól érzi magát: egyszerre minden gondja, bánata ellenére boldog. Vajon a nevetés lenne a nyugalomhoz vezető út?

A boldogságkutatókat már régóta foglalkoztatja, miért van az, hogy lassan elmegy a kedvünk a nevetéstől? Néhány évtizeddel ezelőtt naponta 18 percet nevettünk, ma már alig hatot. Pedig a nevetés boldogsághormonokat szabadít fel, és ezáltal fontos szerepet játszik a jó közérzet megteremtésében, nem kellene lemondanunk róla. Íme, néhány biztos tipp a nevetéshez, segít, hogy ne lássunk mindent olyan sötéten. Nevessünk együtt! Keressünk hozzá társaságot, mert a nevetés közösségben az igazi.

Vizsgálatok kimutatták, hogy más emberek jelenlétében harmincszor gyakrabban nevetünk. Minél nagyobb tehát a csoport, annál mókásabb. A nevetés nevetést okoz, erre bárki könnyen rájöhet. Vegyen egy vicckönyvet, szükség esetén egy nevetőzsákot, mert még a mechanikus nevetés is ellazít, jókedvűvé tesz. Dr. Michael Titze humorkutató szerint az arcizmok mozgása mosolygás közben befolyásolja a vérellátást az agyban - mint egy "oxigénzuhany".

Legyünk bohócok! Nevessünk saját magunkon és a mindennapok kínos eseményein is.

Egy tipp: vegyük fel egyszer a világ legkisebb maszkját - egy piros bohócorrot. Figyeljük meg, mi történik. Csiklandozzuk egymást, hiszen a kisgyerekekkel szinte mindennap megtesszük. Sugárzó arccal közeledünk hozzájuk, majd alaposan megcsiklandozzuk őket. Az apróságokból azonnal kitör a nevetés. Próbáljuk ki a krónikus komolyság elleni legősibb háziszert felnőtteknél is: csiklandozzuk meg partnerünket.

 

Forrás: http://www.ujneplap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-07-30&r=188&c=531302

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások