optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Népek boldogságreceptje

Népek boldogságreceptje

2017.09.21.

Az emberek egyik legfontosabb célja a belső béke elérése a világ összes táján. Szinte minden nemzetnek vannak technikái arra, hogyan kerülhetünk közelebb a harmónia állapotához. Érdemes szemezgetni más kultúrák boldogság-rituáléiból, hátha össze tudjuk belőle gyúrni a sajátunkat.

Ikigai

Manapság egyre trendibb a jóléttel foglalkozó bloggerek körében. A japán főnév azt jelenti, az „élet értelme". Okinawa szigetén más jelentést adtak neki: az ok, amiért minden nap felkelsz. A mindennapi tevékenységeinket négy csoportra tudjuk osztani: amit szeretek csinálni, amit jól tudok csinálni, amiért megfizetnek, amire szüksége van a világnak. A négy terület közös metszete jelenti az ikigait. A japánok szerint az ikigai fontos szerepet játszik a hosszú életben. Sok japán közösségben a nyugdíjat elítélik, mivel nem tartja karban a testet és az elmét. Az idősek szinte életük végéig a közösség aktív tagjai maradnak, és bölcsességet igénylő feladatokat vállalnak.


Hygge

A dánoktól sokat tanulhatnánk a boldogságról, tudják mitől döglik a légy. Titkuk, a hygge – ami nehezen definiálható fogalom, sokkal inkább jó érzések halmaza. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is. A hygge 2016-ban meghódította a világot, úgy tűnik Magyarországot kivéve. Valami olyasmit jelent, hogy azzal foglalkozunk, amit szeretünk és közben jó emberek között vagyunk. Érdemes követni a dánok tanácsait, hiszen a 2017-es boldogságlistán másodikak lettek.

Lagom

A svédek boldogságának titka. Jelentése: „nem túl kevés, nem túl sok – éppen elég". A mértékletesség és az egyensúly megtalálását szorgalmazza, hit a szerénységben, valamint az egyenlőségben.

Keyif

A török szó annyit jelent, öröm. Azt hirdeti, hogy találjuk meg a csendet a mindennapjainkban. Legyünk néhány percet egyedül, különleges helyen, ahol kikapcsolódhatunk. Javasolják, tegyük ezt egy jó török kávé mellett.

Forrás: igenelet.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Nagy Dóra, 2017.10.25. 9:15:20
Mindenki képes a belső békéjét megteremteni ha valóban szeretné A nyugalom harmónia is megteremthető pár perc alatt . Mindenki képes az energiák használatára és az érzékelésére is ha a saját ébredése útjára lép belső indíttatásnak kell lennie akkor tudja használni ! Idő az amit saját fejlődése érdekében be kell fektetnie az embernek Ha már érzékel akkor tovább nem lehet megvezetni mert érzi a másik őszinte -e ?naponta elvégez pár gyakorlatot és teljesen megváltozik az élete hála megbocsátás amin rágódik levonva a tanulságot és elengedés az EGO feladattal ellátása a teljes béke nyugalom megtapasztalása és nagyon fontos az érzéseivel gondolataival kimondott szavaival folyamatosan teremti azt amiben most él ha nem tetszik változtatni is az egyén képes rá egyedül senki más ! .Legtöbben úgy szeretnék mások változzanak meg körülöttük ,de ez nem fog menni Mikor erre rádöbbennek ,akkor ők kezdik saját magukon a változást! Bővebben Egy látó élete és megtapasztalásai Test lélek szellem harmonizáció könyveimben leírt gyakorlatokhoz hasonlót saját magára szabva használja nagyot lép a saját ébredése útján !Egy mosoly mások segítése is segíti a saját fejlődését mindenkinek ! Csodaszép napot kívánok mindenkinek !
Rebeka, 2017.09.22. 12:49:44
Ez egy "picit" téves! ? Ny.-j nélkül"éhen halunk....Még ny-al is majdnem..A " Japánok -pl.ul mit esznek? "Levegő is elég nekik..? Vagy a "kimonójuk"...? Én nem szoktam kritizálni a cikkeid...SOHA...MINDÍG JÓ...de ez kicsit-"tévedés"...:(2017 09 22 12:49
Szabó Tünde, 2017.09.21. 18:45:31
Nagyon jó!!! :)
Mind megosztottam hátha valaki megtalálja a "módszerét".
Abszolút inspirált egy kis továbbkutatásra (is).
Köszönöm!
Tünde :)

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások