Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Népek boldogságreceptje

Népek boldogságreceptje

2017.09.21.

Az emberek egyik legfontosabb célja a belső béke elérése a világ összes táján. Szinte minden nemzetnek vannak technikái arra, hogyan kerülhetünk közelebb a harmónia állapotához. Érdemes szemezgetni más kultúrák boldogság-rituáléiból, hátha össze tudjuk belőle gyúrni a sajátunkat.

Ikigai

Manapság egyre trendibb a jóléttel foglalkozó bloggerek körében. A japán főnév azt jelenti, az „élet értelme". Okinawa szigetén más jelentést adtak neki: az ok, amiért minden nap felkelsz. A mindennapi tevékenységeinket négy csoportra tudjuk osztani: amit szeretek csinálni, amit jól tudok csinálni, amiért megfizetnek, amire szüksége van a világnak. A négy terület közös metszete jelenti az ikigait. A japánok szerint az ikigai fontos szerepet játszik a hosszú életben. Sok japán közösségben a nyugdíjat elítélik, mivel nem tartja karban a testet és az elmét. Az idősek szinte életük végéig a közösség aktív tagjai maradnak, és bölcsességet igénylő feladatokat vállalnak.


Hygge

A dánoktól sokat tanulhatnánk a boldogságról, tudják mitől döglik a légy. Titkuk, a hygge – ami nehezen definiálható fogalom, sokkal inkább jó érzések halmaza. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is. A hygge 2016-ban meghódította a világot, úgy tűnik Magyarországot kivéve. Valami olyasmit jelent, hogy azzal foglalkozunk, amit szeretünk és közben jó emberek között vagyunk. Érdemes követni a dánok tanácsait, hiszen a 2017-es boldogságlistán másodikak lettek.

Lagom

A svédek boldogságának titka. Jelentése: „nem túl kevés, nem túl sok – éppen elég". A mértékletesség és az egyensúly megtalálását szorgalmazza, hit a szerénységben, valamint az egyenlőségben.

Keyif

A török szó annyit jelent, öröm. Azt hirdeti, hogy találjuk meg a csendet a mindennapjainkban. Legyünk néhány percet egyedül, különleges helyen, ahol kikapcsolódhatunk. Javasolják, tegyük ezt egy jó török kávé mellett.

Forrás: igenelet.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Nagy DĂłra, 2017.10.25. 9:15:20
Mindenki képes a belső békéjét megteremteni ha valóban szeretné A nyugalom harmónia is megteremthető pár perc alatt . Mindenki képes az energiák használatára és az érzékelésére is ha a saját ébredése útjára lép belső indíttatásnak kell lennie akkor tudja használni ! Idő az amit saját fejlődése érdekében be kell fektetnie az embernek Ha már érzékel akkor tovább nem lehet megvezetni mert érzi a másik őszinte -e ?naponta elvégez pár gyakorlatot és teljesen megváltozik az élete hála megbocsátás amin rágódik levonva a tanulságot és elengedés az EGO feladattal ellátása a teljes béke nyugalom megtapasztalása és nagyon fontos az érzéseivel gondolataival kimondott szavaival folyamatosan teremti azt amiben most él ha nem tetszik változtatni is az egyén képes rá egyedül senki más ! .Legtöbben úgy szeretnék mások változzanak meg körülöttük ,de ez nem fog menni Mikor erre rádöbbennek ,akkor ők kezdik saját magukon a változást! Bővebben Egy látó élete és megtapasztalásai Test lélek szellem harmonizáció könyveimben leírt gyakorlatokhoz hasonlót saját magára szabva használja nagyot lép a saját ébredése útján !Egy mosoly mások segítése is segíti a saját fejlődését mindenkinek ! Csodaszép napot kívánok mindenkinek !
Rebeka, 2017.09.22. 12:49:44
Ez egy "picit" téves! ? Ny.-j nélkül"éhen halunk....Még ny-al is majdnem..A " Japánok -pl.ul mit esznek? "Levegő is elég nekik..? Vagy a "kimonójuk"...? Én nem szoktam kritizálni a cikkeid...SOHA...MINDÍG JÓ...de ez kicsit-"tévedés"...:(2017 09 22 12:49
SzabĂł TĂĽnde, 2017.09.21. 18:45:31
Nagyon jĂł!!! :)
Mind megosztottam hátha valaki megtalálja a "módszerét".
Abszolút inspirált egy kis továbbkutatásra (is).
Köszönöm!
TĂĽnde :)

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások