optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mosolyt ossza, ne a kesergést.

Mosolyt ossza, ne a kesergést.

2014.06.23.

Egy kísérlet során elsőként mutattak rá szakemberek arra a tényre, hogy az internetes közösségi fórumokon fertőzésként képesek terjedni a különféle érzelmek és hangulatok, így akár pozitív, akár negatív érzelmeket oszt meg valaki, mindez a többi felhasználó érzelmeire is hatással van.


A Cornell, a Kalifornia és a San Francisco Egyetem tudósai egy héten át hol a negatív, hol a pozitív történetek mennyiségét csökkentették le a kísérlethez találomra kiválasztott 689 003 felhasználó Facebook oldalának hírfolyamában, és megállapították, hogy akiknél csökkent a pozitív hírek száma, azok maguk is több negatív dolgot közöltek adatlapukon, ahol viszont a negatív hírek száma fogyatkozott meg, azok egyre több pozitív dologról adtak hírt magukkal kapcsolatban.

Amint arról a kutatásban résztvevő Jeff Hancock professzor a Proceedings of the National Academy of Science című lapban beszámolt, azt már korábbi vizsgálatok is kimutatták, hogy a való életben „fertőzőek" az érzelmek, vagyis mind a jókedvet, mind a rosszkedvet át tudjuk ragasztani másokra, a mostani kísérlet azonban elsőként bizonyította be, hogy mindez online módon is megtörténhet. A jövőben a szakemberek arra készülnek, hogy azt is megvizsgálják, vajon az online barátok pozitív és negatív érzelmei mennyiben befolyásolják valakinek az egyéb online tevékenységekbe való bekapcsolódását, vagyis azt, hogy milyen posztokat lájkol vagy kommentel. Mindez azért fontos, mert lehetséges, hogy mindennek az egyén egészségére is hatása lehet, hiszen köztudott, hogy a lelkiállapotunk a fizikai állapotunkra is kihathat.

Forrás: Medipress

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások