optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mosolyország

Mosolyország

2006.08.18.

"Az embert a nevetés képessége különbözteti meg a többi élőlénytől."        Joseph Addison

Voltak korok az emberiség történelmében, amikor nem volt divat nevetni, amikor a jókedvet, a derűt száműzte a hétköznapokból a sötétség.

Ám szerencsénkre ez a korszak nem tartott sokáig a boldogság, a cinkos mosolyok és a guruló kacajok legyőzték a sötétséget.

Hiába tiltakoztak egyenruhák, fegyverek, hatalmasságok kézzel- lábbal ellene, a derű olyan mint a görögtűz, vízzel nem lehet eloltani.

Ahol önfeledten lehet nevetni, ott szabadok az emberek. Ahol önfeledten lehet nevetni ott nem nyomasztják szörnyű gondok a vállaikat. Ott az optimizmus, a szeretet, a jövőbe vetett hit lengi be a mindennapokat: ott öröm élni, öröm dolgozni, gyermeket nevelni és kikapcsolódni. Ott van önirónia, ami segít időnként jót nevetni magunkon is, sokszor bugyuta álmainkon, vágyainkon.

A VIDOR fesztivál, a vidámság és derű szent ünnepe eredeti nyíregyházi találmány. Egy olyan városé, amely lakóinak minden oka meg lehet a boldogságra, hiszen egy fejlődő, és gyarapodó településen élnek.

Egy olyan városban, amely időről- időre önfeledt, de annál inkább tartalmas szórakozást nyújt az itt élőknek és bizony nem fukarkodik kincseivel, hiszen vendégivel is szívesen megosztja azt.

Nyíregyházán a színház szakrális hely és mindig nagy az izgalom, ha kiderüllaboratóriumában újabb csodára készülnek thália helyi, tudós papjai. Mint ahogy izgatottan várjuk azt is, hogy mi színészeink átadják a helyet az ország minden pontjáról ellátogató nevettetőknek.

Mint egy igazi bacchanálián ilyenkor egy hétig áll a bál.

A kőszínház színes kaleidoszkópja az évad legjobb komédiáinak, miközben a város főterén estéről- estére világhírű muzsikusok adnak koncerteket. Aki teheti ilyenkor csak nappal alszik, hiszen ahogy kigyúlnak a lámpák az ismétlődő csodák világává változik Nyíregyháza.

Mosolyországgá, ahol nem érdemes szomorkodni, ahol messze kell űzni a sötét gondolatokat, ahol szerelem, nevetés, vidámság fűszerezi az életet.

A színház szerelmeseit ugyanis az ország legjobb színészei fogják ismét mosolyra fakasztani, aki pedig nem jutnak be a kőszínházba, azokat a városban ilyenkor eluralkodó barátságos és nevetésre ingerlő légkör, valamint a színpadokról áradó szférák zenéje teszi végtelenül boldoggá.

Úgy vélem nincs olyan ember aki nem szereti a VIDORt, mint, ahogy olyan sincs aki nem szeret nevetni.

Tartson Ön is velünk: nevessünk együtt! Találkozzunk idén is a VIDOR fesztiválon!

Csabai Lászlóné, Nyíregyháza MJV polgármestere

Így derülünk mi


Mosolyog, vidámkodik, kuncog, pukkadozik, viháncol, nevet, göcög, gurul, röhög, hahotázik, gyöngyözve kacarászik, nyerít, vihog, vigyorog, derül… a magyar nyelv a maga végtelen gazdagságával, a finom, választékos változatoktól a durva, szinte közönségesig terjedő spektrumon – más-és más mögöttes tartalommal - fejezi ki a legkellemesebb emberi lelkiállapotot. Szerencsés az, akinek sokszor van része a derűben, mely életünk megszépítő értelme, hisz életörömmel telít, megszépít, lebegtet.

A nevetés tornáztatja az immunrendszert, belsőleg finoman masszírozza a zsigereket, a tüdőbe a vígsággal összefüggésben több levegő áramlik, tornáztatja a szívet és a gyomrot, a máj egy humoros jelenet hatására kiváltott nevetés folytán azonnal méregtelenítésbe fog, a szervezetben az endorfinok kezdenek mozgolódni, a sejtekből kioldódnak a szorongásprovokáló, betegségindukáló anyagok.

De nem ilyen terapikusan, tudatosan vidámkodunk. Hanem mert jólesik, mert megteremti, illetve visszaadja az életkedvet, feltölti erővel, energiával a testet és a lelket.

S mert „a humor a teljes igazság”…

A legjobb társaságban nevetni. A humoringerek ilyenkor átragadnak, együtt élvezhetőbbek. Köszönjük a szervezőknek, és a résztvevő művészeknek, a teátrumoknak a hagyományteremtő önfeledtségért, a felszabadultságért, az életigenlés, a harmónia perceiért, óráiért, a színpadon megjelenő bizalmas jókedvért.

A VIDOR FESZTIVÁL-ban az az óriási, hogy olyan produkciók kerülnek a különös világot jelentő deszkákra, amelyek komédiák, vagy komikumot hordozók, vagy groteszkek, vagy fanyar humorral borzongatnak.

A VIDOR-nak mindig is kivételes atmoszférája volt. Ez talán abból is adódik, hogy minden fellépő komolyan veszi a könnyedséget, profizmusuk rendíthetetlen. Biztos vagyok abban, hogy az idén is diadalmaskodik a tehetség, a gondűző komédiázás, uralkodik a ritka ritmus, lendületesen hullámzik a hangulat és szellemes poénokkal „hergelik” a távolról érkező színészek is a publikumot.

Adjuk át magunkat a nevetésnek! Hiszen a mosoly, a jókedv gyógyszer. A jótékony, pezsdítő humor szövetségesünk a bajban. Épp ezért tanácsolom mindnyájunknak: ne csak a száj, a szív is nevessen!

Gazda László, a Megyei Közgyűlés elnöke

Forrás: http://www.vidorfest.hu/2006/index.php#

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások