Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Mosolyogjatok emók!

Mosolyogjatok emĂłk!

2008.01.08.

Igen nagy meglepetésként ért, hogy létezik Optimista Klub a világ egyik, ha nem legnagyobb szuicid fellegvárában, Magyarországon, ahol az öngyilkossági mutatókban évi 10 ezer kísérlettel (ebből több mint 3000 "sikeres") világhatalom vagyunk. De itt a fény az alagút végén!!! www.optimistaklub.hu

Szerintem nagyon aranyos kezdeményezés, gyorsan ki is töltöttem a pszichotesztet, hogy megállapítsam veszélyeztetve vagyok-e önönmagam által. Szerencsére a teszt szerint egyelőre nem tervezek önaggressziót.

Érdemes azon elgondolkozni egy percet, hogy egy egyén miért optimista vagy pesszimista. Logikám azt mondja, hogy nem a géneken múlik elsősorban, bár azt is megalapozottnak gondolom, ha valaki azt gondolja, hogy az evolúció mára megelégelte, hogy nem írtjuk egymást oly tisztességesen a föld ezen részén, mint 100 éve, ezért nem bízza embertársainkra meggyilkolásunkat...

Minden esetre valószínűbb, hogy ennek a pesszimizmusnak az oka a kultúrában keresendő, és ha ez így van, akkor tényleg tehetünk ellene.

Korábban írtam egy bejegyzést arról a bizonyos 3%-ról évente. Azt hiszem itt sem várhatunk szebb és jobb eredményeket, de legalább jó irányba kell haladni.

Ugyan fogalmam sincs, hogy az optimista klub ezt előrelendíti-e vagy nem, de abban biztos vagyok, hogy itt kint az emberek optimistábbak, mint otthon. Ettől még nem oldják meg jobban vagy gyorsabban a problémákat, de az biztos, hogy nagyobb problémák megoldásába is belekezdenek és ez az ami az igazi előnye az optimizmusnak és ami végeredményben majd máshova vezet.

Végezetül bemásolnám az optimista klub tízparancsolatát :)

1 - Soha ne add fel!
2 - Hinned kell önmagadban, hiszen képes vagy kitûzott céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak. Légy türelmes és kitartó.
3 - Légy segítõkész és kedves társaiddal. Ha nyitott vagy az emberek felé, meglátod, személyes kapcsolataidban többszörösen "megtérül" majd kedvességed.
4 - Mindig jól fontold meg jelentõs döntéseidet
5 - Nehéz helyzetekben is optimistának kell maradnod. Ez nem könnyû, és lehet, hogy ilyenkor egy picit torzító szemüvegen keresztül kell nézned a valóságot, hogy elviselhetõbb legyen.
6 - Gondjaidat, de örömeidet is oszd meg barátaiddal, szeretteiddel. Nekik okozod a legnagyobb örömet azzal, ha boldog és sikeres vagy.
7 - Összpontosíts a jelenre! Ha így teszel, a sebek idõvel begyógyulnak.
8 - Az emberekben inkább a közös vonásokat igyekezz megtalálni, ne a különbségeket.
9 - Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel is.
10 - Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép.

Forrás: http://ambassador.blog.hu/2007/12/26/mosolyogjatok_emok

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások