optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mindig az élet napos oldalára figyeljen

Mindig az élet napos oldalára figyeljen

2006.04.03.

Gyermekhumor - A bolondos bohócok a legkeményebb tabukat döntögetik

 „Néha egészen kifinomult, szójátékos, máskor durva, otromba viccek hagyják el csöpp kis száját. A szülők nem gondolják végig, hogy a gyerekhumor menynyire sokat elárul a kicsi fejlődéséről.

 Pimaszsága magabiztosságról, talpraesettségről, kreatív gondolkodásról állít ki bizonyítványt”– mondja Louis Franzini pszichológiaprofesszor.

A kicsik öt-hat éves korukban kezdik felfedezni és többre becsülni a szavakban rejlő lehetőségeket, mint a helyzetkomikumot. „A gyerekek ennyi idős korukra elsajátították az alapvető nyelvtani szabályokat. A szójátékok megmutatják, hogyan hágják át ezeket” – véli Joseph Michelli pszichológus. „A beszéd kétértelműségében rejlő lehetőségek foglalkoztatják őket.”

A másik dolog, amitől bediliznek, a fürdőszobai humor. „Hihetetlen, hányszor tudják elismételni ugyanazt a flúgos szót. A felnőttek számára értelmezhetetlen játék segíti az alkalmazkodás kialakulását” – mondja a pszichológus. Már tudják, hogy vannak olyan témák, amelyek kerülendők nagyközönség előtt.

A fürdőszoba magányában elsütött pukis-pisis poénok arra jók, hogy feszegessék ezeket a határokat. Nevetésük is izgatottabb, ilyenkor ugyanis a tabukkal kacérkodnak. A gyermekpszichológus Joshua Sparrow szerint az öt-hat éves korosztály egyre inkább figyel arra, hogy rossz dolgok is történnek a világban. Véres, néha sötét humorukkal ellentételezik a félelmet, hogy veszélyben vannak. A kicsik roppant büszkék humorukra. Sharon Carnahan pszichológiaprofesszor hozzáteszi: „Amikor elsütnek egy viccet és működik, azaz a környezetükben mindenki a hasát fogja a nevetéstől, az a pillanat tiszta öröm a gyermekek számára.”

B. B.

Forrás: http://www.tolnainepujsag.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-04-01&r=23&c=502889

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások