ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyit√≥oldal > hirek > Optimista sajt√≥figyel√©s > Mi√©rt n√©pszerŇĪbb a m√°sik, mint √©n

Mi√©rt n√©pszerŇĪbb a m√°sik, mint √©n

2014.11.08.

Mi van benne, ami bennem nincs? Sokan keserg√ľnk ezen, s hi√°ba keress√ľk a megold√°st arra, mi√©rt rajongj√°k k√∂r√ľl egyes embert√°rsainkat. A karizmatikus l√©nyek √°ltal√°ban nem sz√©pek, de √©rdekesek √Ārad belŇĎl√ľk valami, amire felkapjuk a fej√ľnket. Ilyen Barbra Streisand, aki undok √©s g√°tl√°sos egyszerre. Bette Midler duci is, m√©gis bŇĎvelkedik szeretŇĎkben. Vagy a f√©rfisz√©ps√©geket lepip√°l√≥ Harrison Ford vagy Antonio Banderas - hatnak r√°nk. A karizma persze velesz√ľletett, de tanulhat√≥ is. 1. HANGSZ√ćN; 2. MOSOLY; 3. TART√ĀS; 4. PILLANT√ĀS; 5. K√ČZMOZDULATOK; II. Velesz√ľletett cs√°b√≠t√°s: 1. Szab√°lytalans√°g; 2. Energia√°raml√°s; 3. √Ėr√∂m; 4. B√ľszkes√©g; 5. Hormonok; 6. Kisz√°m√≠thatatlans√°g;

I. Tanulható jegyek:

1. HANGSZ√ćN
Sz√≠n√©szekn√©l a Voice Training tant√°rgy. Sok hollywoodi ‚Äěorg√°num" tan√≥r√°kon tal√°lt r√° cs√°berej√©re. Sajnos, fŇĎleg a nŇĎk hajlamosak sip√≠tozni. Zavarukban t.i. magasabb hangfekv√©sben besz√©lnek, mint norm√°lis lenne. Idegennyelvek haszn√°latakor szint√©n megfigyelhetŇĎ ez a jelens√©g. Ne cs√ľggedjen, felnŇĎttkorban is √°t lehet szokni m√°s hangm√©lys√©gre. Pr√≥b√°lja kik√ľsz√∂b√∂lni a zavar√≥ k√∂r√ľlm√©nyeket, vegyen m√©ly levegŇĎt √©s legyen mindig felk√©sz√ľlt.

2. MOSOLY
A sz√©tny√≠l√≥ ajkak k√∂z√ľl kivillan√≥ hib√°tlan fogsor ŇĎszintes√©get sug√°roz. Szem√ľnk √∂nk√©ntelen√ľl megtelik ragyog√°ssal. Mivel szimp√°ti√°t kelt√ľnk, barmif√©le akaratunkat hamarabb kereszt√ľl tudjuk vinni. A m√≠sz, rosszkedvŇĪ embereket but√°nak, megb√≠zhatatlannak tartja az emberek 85%-a!! Gyakoroljon nyugodtan t√ľk√∂r elŇĎtt. Persze, a mosoly nem grimaszt vagy id√©tlen vigyorg√°st jelent - ink√°bb egy kis napsugarat a sz√°junk szeglet√©ben.

3. TART√ĀS
A pozit√≠v kisug√°rz√°s alapfelt√©tele az egyenes, b√ľszke tart√°s. A roggyant, ijedten felfel√© pislog√≥ ember nem lehet karizmatikus. Hiszen a karizma besug√°rozza a k√∂rnyezetet! Figyeljen kicsit jobban oda tart√°s√°ra. Reggelente v√©gezzen ny√ļjt√≥zkod√≥ mozdulatokat: pld. mintha magasan l√©vŇĎ gy√ľm√∂lcs√∂t akarna szedni. √Ālljon egy l√°bra, a m√°sikat behajl√≠tva helyezze oldalr√≥l a t√©rdre √©s ny√ļjtsa ki karjait, a fej felett √∂sszekulcsolva. Csukja be a szem√©t √©s k√©pzelje el, hogy az √©gig nŇĎ.

4. PILLANT√ĀS
Sajnos hektikus vil√°gunkban a pillant√°st m√°r nem kontaktusfelv√©telre haszn√°ljuk. Az ellustult szemizom lanyhul, l√°t√°shiba alakul ki. Hideg, √©lettelen szemek merednek r√°nk mindenhonnan. Jelent√©s√ľk: h√°t csak k√∂zelebb ne gyere! Egy pislant√°s, egy elkapott tekintet, egy sunyi f√©lrerebbenŇĎ szempilla - √©s lebuktunk. Tanuljunk meg b√°nni a szem√ľnkkel. Ne ijedezz√ľnk, de ne is meredj√ľnk mereven valamire. V√°llaljuk n√©z√©s√ľnk ir√°ny√°t!

5. K√ČZMOZDULATOK
Ismeretes, hogy a testbesz√©d legal√°bb olyan fontos, mint a szavak. SŇĎt, a leg√ľgyesebb¬† hazugs√°gba is beles√ľl√ľnk, ha¬† gesztusaink ellentmondanak. Hab√°r a gesztikul√°l√°s nem univerz√°lis, bizony kult√ļr√°t√≥l √©s csal√°dokt√≥l erŇĎsen f√ľgg, egyes mozdulatok pontosan elmondj√°k az illetŇĎ lelki√°llapot√°t √©s jellem√©t egyar√°nt. Negat√≠v a len√©zŇĎ v√°llpaskol√°s, az iskol√°s mutat√≥ujj √©s a sz√©les, ideges gesztusok, ruhabirizg√°l√°s. Pozit√≠v az egyik k√©zzel v√©gzett finom csukl√≥mozdulat, a szol√≠d testi kontaktus teny√©rrel. K√©rdezzen r√° bar√°tain√°l, mi zavarja ŇĎket, s ennek megfelelŇĎen pr√≥b√°lja megv√°ltoztatni k√©zmozdulatait.

II. Velesz√ľletett cs√°b√≠t√°s

1. Szab√°lytalans√°g
TesztekbŇĎl kider√ľlt, hogy a szab√°lytalan arcok sokkal jobban vonzanak, mint a klasszikus ide√°lnak megfelelŇĎk. Ha nem t√ļl elnagyolt egy arc, az apr√≥bb hib√°k (szemtengelyferd√ľl√©s, g√∂rbe orr) kifejezetten erotiz√°lnak. A harmonikus arcokat unalmasnak, ijesztŇĎen kisz√°m√≠that√≥nak tal√°ljuk. Hi√°ba kedvesek, nincs benn√ľk meg az a valami, ami miatt oda k√©ne figyeln√ľnk. Claudia Schiffer unalmas, Linda Evangelista t√ļl a negyvenen is h√≥d√≠t√≥. Ugyanez vonatkozik az √©letvitelre. A boh√©m lak√°s √©s mŇĪv√©szl√©lek sokkal h√≥d√≠t√≥bb, mint a sz√°m√≠t√≥, m√°rv√°nnyal berendezett otthon√ļ manager.

2. Energia√°raml√°s
N√©mely sz√≠n√©sztŇĎl k√©jesen megborzongunk, van aki f√©rfisz√©ps√©g, m√©gsem hat r√°nk. A bel√ľl lobog√≥ tŇĪz k√≠v√ľlrŇĎl √©rzŇĎdik. Aki azt teszi, amihez kedve van √©s belsŇĎ energi√°it nem egy√©nis√©ge elnyom√°s√°ra haszn√°lja, az szinte sug√°roz. M√°snaposan, borost√°san is valakik. Az √∂nfejŇĪ, maga √ļtj√°t j√°r√≥ hŇĎs√∂k ideje nem j√°rt le! Ha k√©t v√©grŇĎl √©getik is a gyerty√°t, j√≥t√©konyan hatnak a k√∂rnyezetre.

3. √Ėr√∂m
Az √∂r√∂m√©rz√©s szoros kapcsolatban √°ll az erotik√°val. Egy s√≥tlan ember aligha alak√≠t j√≥l az √°gyyban sem. Ez√©rt a v√©rbŇĎ, dinamikus, t√ľzes szemŇĪ emberek a kelendŇĎbbek, akiken l√°tszik, hogy √∂r√ľlnek az √©letnek. Teszteken k√≠s√©rleti szem√©lyeket, akik √©ppen erotikus hangulatban voltak, kedvetlen jelentkezŇĎkkel felv√°ltva s√©t√°ltattak el a bizotts√°g elŇĎtt, s kider√ľlt, t√°volr√≥l ki lehet sz√ļrni a magukat erotikusnak √©rzŇĎ egy√©neket.

4. B√ľszkes√©g
A t√°vols√°gtart√≥, enyh√©n hideg magatart√°s figyelemfelkeltŇĎ, vad√°szatra ingerel. A spanyol nŇĎk sikere ebben rejlik, hiszen nem nyerhetŇĎek meg egyk√∂nnyen. A t√ļlz√°sba nem vitt Carmen-effektus biztos eszk√∂z. A t√ļl toler√°ns, hamar meggyŇĎzhetŇĎ emberek nem h√≠vj√°k fel magukra a figyelmet. Soha nem szabad akaratunk ellen√©re cselekedn√ľnk, s meg kell tanulni nemet mondani is.

5. Hormonok
Aki √©lvezi az √©letet √©s szereti a term√©szetess√©get, t√∂bb pheromont termel. Aki pedig t√∂bbet termel, ak√°r eg√©sz elŇĎad√≥termek hallgat√≥it k√©pes felizgatni. Sokszor ez az √©szrev√©tlen illat az, amire felkapjuk a fej√ľnket egy buja nŇĎ vagy d√∂g√∂s f√©rfi terembe l√©ptekor. Ha sz√©keket kiss√© pheromonnal kentek be, azokat csalhatatlan √©rz√©kkel hamarabb elfoglalt√°k az emberek. Ne higgy√ľk, hogy elt√°volodtunk a term√©szettŇĎl √©s √°llatvil√°gt√≥l - ne nyomjuk el intim illatainkat k√∂lnivel.

6. Kiszámíthatatlanság
Mi√©rt az √∂r√∂k kaotikus, elk√©sŇĎ, kisz√°m√≠thatatlan embereket szeretj√ľk? Hiszen l√°tjuk hib√°ikat, m√©gsem tetszenek a megb√≠zhat√≥, hŇĪs√©ges, becs√ľletes l√©nyek. Csalhatatlan √©rz√©kkel ‚Äěbev√°laszt" a legt√∂bb ember, s rabja lesz az √°lland√≥ k√°oszban √©lŇĎ, vesz√©lyes szeretŇĎnek. A megb√≠zhat√≥s√°g, kisz√°m√≠that√≥s√°g meg√∂li a k√©jt. Ha nem is v√°lhat mindenki kaotikuss√°, n√©ha egy-egy v√°ratlan tett vagy v√°lasz felkorb√°csolja a szenved√©lyt.

A v√©gk√∂vetkeztet√©s az, hogy pr√≥b√°ljuk magunkat adni, legy√ľnk autentikusak, lend√ľletesek. Pr√≥b√°ljunk n√©ha elvonatkoztatni a helyzetektŇĎl, s vegy√ľk humorosra a figur√°t. Ha ismerj√ľk. mi a hib√°nk, s v√°ltoztatni tudunk rajta, gyakoroljuk be a helyes viselked√©st t√ľk√∂r elŇĎtt.

√ćrta: SzŇĪr Krisztina

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

J√°nos, 2014.11.20. 7:38:12
Az Erzsi hozzászólását osztom, azzal hogy az ilyen embert hamarabb utoléri az élet mint a sánta kutyát.
Erzsi, 2014.11.19. 9:27:43
Nagyon √©rdekes √≠r√°s, √©s sok esetben helyt√°ll√≥. Alkalmas arra, hogy besoroljuk magunkat, hogy melyik kateg√≥ri√°ba tartozunk. Azt azonban nem tartom szerencs√©snek, ha valaki - az olvasottak alapj√°n - elj√°tsza az ellenkezŇĎj√©t annak, amilyen!! Az olyan nevets√©ges!
Rózsahegyi Márk, 2014.11.12. 12:11:42
Kedves Nelli. Megk√©rdezhetem (√∂n szerint) mi lett volna ha 30 √©vvel ezelŇĎtt olvassa?
Tóbiás Nelli, 2014.11.11. 19:31:06
Nagyon tetszik! Kár, hogy nem 30 éve olvastam!!!
Üdvözlettel Nelli
Etel, 2014.11.10. 4:08:34
Tetszik írásod. Valóban így van az életben. Hasznos, studírozásra érdemes írás.
Bar√°ts√°ggal,
Etel

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok