optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Metró interjú a Mosolyhadjáratról

Metró interjú a Mosolyhadjáratról

2002.05.14.

Az Optimista Klub elnöke a május 10-én kezdődött Mosolyhadjáratról és az optimizmusról.

Mit takar a Mosolyhadjárat név?

- Ez egy olyan rendezvénysorozat, amelynek célja az egészséges életmód, és persze az optimizmus népszerűsítése. Június 12-ig járjuk az országot, az iskolákban sportversenyeket, tanár-diák meccseket rendezünk, futva, biciklin, görkorcsolyán, rolleren, gördeszkán sportolunk az iskolák környékén, így is felhívva a figyelmet az egészséges életmódra. Ezekhez az Országos Balesetmegelőzési Bizottság programjai, illetve a gyerekek által oly kedvelt rendőrkutyás bemutatók kapcsolódnak. Idén mnegyedszer, közel 20 helyszínre látogatunk el.

Tanulható az optimizmus?

- Igen, mindenképpen, ha nem csak a hibákat látjuk magunkban, másokban és a világban. Azt tapasztaltam, hogy sokan önismereti zavarokkal küzdenek: alábecsülik magukat és kishitűek, így nehezen találják meg a helyüket, nehezebben boldogulnak.

Van olyan tanács, amit mindenki megfogadhatna?

- A legfontosabb, hogy soha nem szabad feladni. De ehhez persze reális, az egyén képességeihez mért célok kellenek. Sokat segít, ha a nagy, távoli célt az ember több kisebb, közelebbi feladatra osztja. Az optimista klub szabályzatának része, hogy nem a múltra, hanem elsősorban a jelenre kell összpontosítani, és közben a jövőre tervezni. Azt szokták mondani, szerencsések, akik nehéz helyzetekben is képesek megőrizni humorukat és optimizmusukat. Szerintünk ez nem adottság, sokkal inkább szokás és szemlélet kérdése.

Puskás Zsuzsa 

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások