Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Közép-Afrikai Köztársaság 100%Venezuela 100%Zimbabwe 100%
Thaiföld 100%Argentína 100%Ruanda 97%
Kongói Dem. Közt. (Zaire) 96%Panama 93%Ausztrália 82%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Jordánia 73%
Szingapúr 67%Nicaragua 67%Olaszország 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Finnország 62%
Görögország 62%Írország 61%Egyiptom 60%
Maldív-szigetek 60%Izrael 58%Liechtenstein 56%

nyitóoldal > hirek > Szépirodalom > Megjelent

Megjelent

2007.05.04.

A közelmúltban, a Budapesten lezajlott XIV. Nemzetközi Könyvfesztivál tiszteletére jelent meg A holdsarló fénye című fantasy trilógia első epizódja, amely A Birodalom árnyékában alcímet viseli. Szerzője magyar, ám az anyaországon kívül élő Robert Locksmith. A regény cselekménye egy messzi-messzi világban játszódik, valahol a galaxis peremén, ahol a varázslás fogalma ugyanolyan közismert, mint bármely más törvényszerűségé. A rendkívül kidolgozott, hosszú időn át íródó olvasmány saját honlappal is rendelkezik, mely megtekintésére valóban érdemes időt fordítani:

http://www.aholdsarlofenye.com

Picit bővebben...
Alig egy évszázaddal a lovagok korának nevezett történelmi periódus kezdete után az óvilág jól ismert színterén, a domináns nagyhatalom császára, II. Tyros viharfellegeket készült megidézni a kontinensen. Tudomására jutott, hogy a civilizáció peremvidékén túl, az egykori ősök által emelt misztikus Piramisföldön nyugszik fel nem fedezett rejtekhelyén a legendás, varázserővel rendelkező ereklye, mely viselőjét egyedi hatalommal ruházza fel: képes lesz uralni a világot. Az imperátor parancsára titokban független csapatok indultak útnak, hogy megszerezzék a csodát, ám küldetésük mindannyiszor kudarcba fulladt: nem tudták, hogy az elhagyatott emlékművek misztikus titkokat és ősi emlékeket rejtenek. A sorozatos sikertelenségek után egy kicsi, de céltudatos csapat kapja meg az ezernyi veszélyt rejtő kényszerfeladatot. Bár a rejtélyes cél napról napra közeleg, vesződség, megpróbáltatások nem kímélik a vállalkozókat és gyakran már csak a túlélés lényeges.
Az első epizódban a megbízottak útja a Nagy Fallal körülzárt Birodalomban követhető végig egészen a Nagy Kapunak nevezett végső határig. A veszélyes utazás során megismerhető az önmagukat felsőbbrendűnek tartó emberek országában uralkodó hierarchia, az osztályellentétekből származó elnyomás, a különféle vallások, ugyanakkor a hatalom eszközei, így a császár hadurai, mágusainak hálózata és az elterjedt rendek sokasága.
Vajon hogyan alakul egy olyan korszak, amelyet számtalan másik előzött meg, melyekben a megbomlott rend és a tudatlanság értelmetlen háborúkhoz, kiskirályok diktatúráihoz, világbirodalmak és civilizációk bukásához, valamint pusztító hordák megjelenéséhez vezetett? Vajon a hosszú évezredek által kialakított történelemben most új korszakot nyit a hatalomvágy vagy a remény és a szeretet ismét képes lesz elűzni a gonoszt, megszűntetni a gyűlöletet és elhozni a békét, mint egykor az ősi regék hőseinek harca és hite által?

„A jövő előttünk áll, s alakulása talán éppen rajtunk múlik."
Az egri Nézőpontok Kiadó kiadványa már kapható Magyarország könyvesboltjaiban és web áruházaiban, de külföldiek számára is megrendelhető a http://www.hungarian-books.com hálózatában.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Kutya vagy macska párti vagy?

Macska.
Kutya.
Nem szeretem az állatokat.
Mindegy, csak állat legyen. :)
korábbi szavazások