Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Szépirodalom > Megjelent

Megjelent

2007.05.04.

A közelmúltban, a Budapesten lezajlott XIV. Nemzetközi Könyvfesztivál tiszteletére jelent meg A holdsarló fénye című fantasy trilógia első epizódja, amely A Birodalom árnyékában alcímet viseli. Szerzője magyar, ám az anyaországon kívül élő Robert Locksmith. A regény cselekménye egy messzi-messzi világban játszódik, valahol a galaxis peremén, ahol a varázslás fogalma ugyanolyan közismert, mint bármely más törvényszerűségé. A rendkívül kidolgozott, hosszú időn át íródó olvasmány saját honlappal is rendelkezik, mely megtekintésére valóban érdemes időt fordítani:

http://www.aholdsarlofenye.com

Picit bővebben...
Alig egy évszázaddal a lovagok korának nevezett történelmi periódus kezdete után az óvilág jól ismert színterén, a domináns nagyhatalom császára, II. Tyros viharfellegeket készült megidézni a kontinensen. Tudomására jutott, hogy a civilizáció peremvidékén túl, az egykori ősök által emelt misztikus Piramisföldön nyugszik fel nem fedezett rejtekhelyén a legendás, varázserővel rendelkező ereklye, mely viselőjét egyedi hatalommal ruházza fel: képes lesz uralni a világot. Az imperátor parancsára titokban független csapatok indultak útnak, hogy megszerezzék a csodát, ám küldetésük mindannyiszor kudarcba fulladt: nem tudták, hogy az elhagyatott emlékművek misztikus titkokat és ősi emlékeket rejtenek. A sorozatos sikertelenségek után egy kicsi, de céltudatos csapat kapja meg az ezernyi veszélyt rejtő kényszerfeladatot. Bár a rejtélyes cél napról napra közeleg, vesződség, megpróbáltatások nem kímélik a vállalkozókat és gyakran már csak a túlélés lényeges.
Az első epizódban a megbízottak útja a Nagy Fallal körülzárt Birodalomban követhető végig egészen a Nagy Kapunak nevezett végső határig. A veszélyes utazás során megismerhető az önmagukat felsőbbrendűnek tartó emberek országában uralkodó hierarchia, az osztályellentétekből származó elnyomás, a különféle vallások, ugyanakkor a hatalom eszközei, így a császár hadurai, mágusainak hálózata és az elterjedt rendek sokasága.
Vajon hogyan alakul egy olyan korszak, amelyet számtalan másik előzött meg, melyekben a megbomlott rend és a tudatlanság értelmetlen háborúkhoz, kiskirályok diktatúráihoz, világbirodalmak és civilizációk bukásához, valamint pusztító hordák megjelenéséhez vezetett? Vajon a hosszú évezredek által kialakított történelemben most új korszakot nyit a hatalomvágy vagy a remény és a szeretet ismét képes lesz elűzni a gonoszt, megszűntetni a gyűlöletet és elhozni a békét, mint egykor az ősi regék hőseinek harca és hite által?

„A jövő előttünk áll, s alakulása talán éppen rajtunk múlik."
Az egri Nézőpontok Kiadó kiadványa már kapható Magyarország könyvesboltjaiban és web áruházaiban, de külföldiek számára is megrendelhető a http://www.hungarian-books.com hálózatában.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások