optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Magad miatt legyél boldog!

Magad miatt legyél boldog!

2014.06.02.

Magad miatt legyél boldog!

Ne stresszeld magad 100 happy daysszel, se más mesterséges boldogítóval, ugyanis ha csak azért erőszakolsz magadra mosolyt egy szelfi erejéig, hogy az ismerőseid lájkolhassák a Facebookon, milyen vidám is vagy, akkor már régen rosszul csinálsz valamit. Ne azért tégy a változásért, hogy mások boldognak lássanak! Azért változtass, hogy te jól érezd magad, hogy te magad kiélhesd és megélhesd a legszebb pillanatokat, és azért, hogy hátradőlhess, hogy te valóban mindent megtettél önmagadért.

Fordítsd át a negatív dolgokat!

Olcsó és gyors megoldás máshonnan nézni a dolgokat! Nem kell hozzá semmi, pusztán egy apró szemléletváltás. Ha az elején tudatosan figyelsz rá, előbb-utóbb magától működik majd a folyamat. Ne akkor pattogj magadban, ha elmegy előtted a troli, hanem akkor mondd ki, hogy ez egy szép nap, amikor beállsz a megállóba, a busz pedig éppen megjelenik balról. Mindig figyelmeztesd magad, amikor váratlanul jól sikerül valami, és emlékezz arra, milyen szerencsés vagy. Sajnos, hajlamosak vagyunk csak a rossz dolgok alapján értékelni egy adott napot, hetet, mert csak arra koncentrálunk, hogy mi nem jön össze. Közben pedig rengeteg olyan dolog történik, amelyből valójában jól jövünk ki, csak "a ma nincs jó napom" bélyeg megpecsételi a pillanatot.

Rázd le a gonosz embereket!

Előbb-utóbb észre kell venned, hogy a környezetedből kire nincsen szükséged. Van egy barátnőd, akivel megbeszéltek valamit, majd mire te odaérsz, ő megírja, hogy inkább kihátrál belőle? Vagy egy pasi, aki azután akar csak látni, ha már dolgozott, edzett, aludt és nem éhes? És akkor talán hajlandó rád időt szánni? Felejtsd el őket! Ne akard olyanokkal tölteni az idődet, akiknek soha nincsen idejük rád! Felejtősek a pszichopaták és a szociopaták is. Vámpírokkal lógni menő, de energiavámpírokkal már nem annyira.

Beszélj pozitívan!

Figyelj arra, mit és hogyan mondasz! Ne légy túl lehangoló, mert a végén még téged fognak leépíteni a barátaid, amikor azt érzik, az ő jókedvüket is lehúzod. A jószándékú panaszkodás fontos, mert ezzel vezetjük le a felgyülemlett stresszt és gyűjtjük be a szükséges törődésmorzsákat, de nem szabad elhasználnunk a környezetünk összes papír zsebkendőjét.

Ne légy irigy!

Amikor irigy vagy, más ember életére koncentrálsz a sajátod helyett. Elfelejted azokat a dolgokat a saját életedben, amit más tőled irigyelne, és aminek normális esetben te is minden nap örülni tudsz, csak most éppen perifériába kerül. Negatív hozzáállásoddal és viselkedéseddel esélytelen, hogy bevonzd azt a csodát, amire irigykedsz, ráadásul a jókedvednek és az önértékelésednek sem tesz jót!

Forrás: life.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások