Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Seychelle-szigetek 100%Thaiföld 100%Zimbabwe 100%
Argentína 100%Venezuela 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%
Ruanda 97%Kongói Dem. Közt. (Zaire) 96%Panama 93%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Olaszország 64%Namíbia 63%Ciprus 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 61%
Izrael 61%Egyiptom 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Pályázat(OK) > Lásd optimistán a világot!

Lásd optimistán a világot!

2002.03.06.

Pályázhatnak: Mindenki korosztályi megkötés nélkül részt vehet.

Beadási határidő: 2002. június 10.

"Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja".

Az "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére 2001. május 25-én először országszerte megünnepeltük az optimizmus napját. Mint ismeretes, a 2001. évet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egészséges életmód évének nyilvánította, ezért is szerepel a mentálhigiénés program céljai között az egészséges életmód kialakításának elősegítése, az ifjúság nevelése, a szenvedélybetegségek megelőzése, a humor, a jókedv fontosságának hangsúlyozása, csakúgy, mint az, hogy alternatívát nyújthassunk a jelentkezőknek szabadidejük tartalmas eltöltésére. Szeretnénk az ünneplést minden évben május utolsó péntekén megismételni.

2002-ben május 31-én ünnepeljük a Mosoly Napját.

A Mosoly Napjához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetünk. A "Lásd optimistán a világot!" című rajzversenyt az optimizmus, a jókedv, a pozitív gondolkodás jegyében indítjuk útjára.

Az alábbi témákban várunk alkotásokat:

I. A legvidámabb dolog, ami történt, történik vagy történni fog velem!

Ebben a kategóriában olyan események vagy képzeletbeli történetek rajzban történő megjelenítését várjuk, melyek a családdal, a barátokkal kapcsolatosak, illetve kapcsolódnak alapítványunk optimista eszméihez (optimisták 10 pontja, optimista horoszkóp, emberi jogok stb.).

II. Mosoly Nap jelképe:

Mivel a Mosoly Napját szeretnénk minden évben megrendezni, a rajzversenyre várunk olyan pályaműveket is, melyek a Mosoly Nap jelképének, kabalafigurájának megtervezésére irányulnak. Itt csak a képzeleted szab határt!

III. Miért jó a Mosoly Napja?

Biztosan gondolkoztál már azon, miért van az, hogy az emberek keveset mosolyognak, gyakran negatívan látják életüket, nem bíznak önmagukban, terveik megvalósulásában. Ebben a kategóriában azokat a pályaműveket várjuk, melyek a szomorúság leküzdésére, a vidám életre szólítanak fel. Arról szólnak, miért érdemes élni, mennyi izgalmas dolog van a világon, és ha mi optimistán közelítünk a dolgokhoz, mennyivel könnyebben oldhatjuk meg problémáinkat is!

Pályázhatnak:

A rajzversenyen mindenki korosztályi megkötés nélkül részt vehet. A szükséges adatok: név, cím, életkor, telefonszám, e-mail cím, illetve, hogy a pályázó klubtag-e vagy még nem. A rajzversenyre a nevezés ingyenes!

Nyeremények:

Korosztályi kategóriánként értékes nyereményekre számíthat minden résztvevő, többek között 100 db AVANGLION UV-szűrős napszemüveget ajándékozunk a nyerteseknek!

Minden résztvevő helyezéstől függetlenül optimista igazolványt kap, ha még nem klubtag.

Eredményhirdetés:

2002. június 27-én a rajzpályázat 100 nyertesének nevét és a legszebb elektronikus alkotásokat az Optimista Honlapon tesszük közzé.

Formai követelmények, határidők:

A pályaművek bármilyen technika alkalmazásával készülhetnek, postai úton vagy elektronikus formában egyaránt beadhatók!

(Elektronikus formátum: gif, jpg ajánlott, lehetőség szerint 300 kb-nál kisebb fájlban.) A rajzok ajánlott formátuma A/4-es.

Feladási határidő 2002. június 10.

e-mail:

levélcím: Optimista Klub 1378 Budapest, Pf. 4.

www.optimistaklub.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Mennyire tartod magadat tudatos embernek?

Igen. Tudatos vagyok az étkezésben.
Igen. Tudatos vagyok a környezetem védel/mében.
Igen. Tudatos vagyok a gondolataim befogadásában.
Nem tudom. Tudatosság? Az valami úri huncutság?!
Nem. Ahogy esik ugy puffanOK.
korábbi szavazások