ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > KJK a fél évszázados kiadó

KJK a fél évszázados kiadó

2005.08.18.

Id√©n √ľnnepelte fenn√°ll√°s√°nak 50. √©vfordul√≥j√°t a KJK, K√∂zgazdas√°gi √©s Jogi K√∂nyvkiad√≥, alap√≠tv√°nyunk egyik t√°mogat√≥ja.

Kev√©s az olyan v√°llalat haz√°nkban, amelyik elmondhatja, hogy az elm√ļlt √∂tven √©vet nem csak hogy √°tv√©szelte, hanem l√©nyeg√©ben tev√©kenys√©gi k√∂re sem v√°ltozott, csak a c√©gegyes√ľl√©sekbŇĎl, √∂sszeolvad√°sokb√≥l a nev√©n t√∂rt√©ntek v√°ltoztat√°sok. A KJK Kiad√≥ ma KJK‚ÄďKERSZ√ĖV Jogi √©s √úzleti Kiad√≥ Kft. n√©ven tev√©kenykedik, mely Magyarorsz√°g legnagyobb jogi kiad√≥v√°llalata.

A kiad√≥ 1955-√∂s alap√≠t√°sa √≥ta t√∂bb mint 7000 c√≠met jelentetett meg. A V√°llalat 1958 √≥ta jelenteti meg a Hat√°lyos Jogszab√°lyok GyŇĪjtem√©ny√©t, mely az elektronikus jogi adatb√°zisok megjelen√©s√©ig a teljes jogszab√°lyi anyag megismer√©s√©nek egyed√ľli forr√°sa volt.

A hat√°lyos jogszab√°lyokat f√©ltucatnyi k√∂tetbe sŇĪr√≠tŇĎ sorozat 1989-ig, h√©t kiad√°st √©lt meg. Jogut√≥dj√°t 20 k√∂tetben jelentette meg a kiad√≥. A ma is havonta hat√°lyosul√≥ sorozat a jogszab√°lyalkot√°s jelenlegi √ľtem√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen viszont m√°r a nyolcvanat is t√ļll√©pte.

Jogi ter√ľleten a kiad√≥ a szocialista irodalom kezdeti k√∂telezŇĎ kiad√°sai mellett elsŇĎdleges feladat√°nak a hazai szerzŇĎk tudom√°nyos √©s gyakorlatot seg√≠tŇĎ munk√°inak publik√°l√°s√°t tartotta. Az elsŇĎ n√©h√°ny √©vtizedben a KJK volt a jogi k√∂nyvkiad√°s egyetlen szereplŇĎje, de vezetŇĎ poz√≠ci√≥j√°t a piaci viszonyok kialakul√°sa ut√°n is meg tudta ŇĎrizni. Ennek egyik oka volt, hogy itt publik√°lt a hazai jog√°szok der√©khada: G√∂ncz√∂l Katalin, Lamm Vanda, Erdei √Ārp√°d, Gell√©rt Gy√∂rgy, Gy√∂rgyi K√°lm√°n, Harmathy Attila, Kir√°ly Tibor, Kulcs√°r K√°lm√°n, N√©meth J√°nos, Petrik Ferenc, S√≥lyom L√°szl√≥, Valki L√°szl√≥, V√©k√°s Lajos, Vida Istv√°n, Zolt√°n √Ėd√∂n √©s m√©g nagyon sokan m√°sok.

A k√∂zgazdas√°gi szakirodalom ter√ľlet√©n elsŇĎk√©nt jelentette meg meghat√°roz√≥ k√ľlf√∂ldi szerzŇĎk mŇĪveit. Max Weber Gazdas√°g √©s t√°rsadalom c√≠mŇĪ mŇĪve m√°r 1967-ben igaz, kivonatos form√°ban megjelent magyarul a kiad√≥n√°l, de a k√©sŇĎbbiek sor√°n a legnevesebb magyar k√∂zgazd√°szok is itt publik√°lt√°k mŇĪveiket. Sz√°mtalan k√ľlf√∂ldi politol√≥gus, szociol√≥gus √©s Nobel-d√≠jas k√∂zgazd√°sz munk√°j√°nak magyar kiad√°s√°t is a KJK gondozta. A kiad√≥ sok egy√©b mellett mag√°√©nak tudhatja Samuelson K√∂zgazdas√°gtan√°nak, Aronson T√°rsas l√©ny√©nek √©s Kotler Marketing menedzsmentj√©nek hazai kiad√≥i jogait.

Napjainkra a c√©g t√∂bb mint tucatnyi elektronikus term√©kkel van jelen, t√∂bb sz√°z jogi √©s k√∂zgazdas√°gi k√∂nyvet, periodik√°t jelentet meg √©vente √©s sz√°mos o­nline szolg√°ltat√°st √ľzemeltet. De k√©ts√©gk√≠v√ľl a c√©g legismertebb term√©ke CompLex CD Jogt√°r, illetve ennek DVD verzi√≥ja.

A KJK-KERSZ√ĖV √©s a term√©keire elŇĎfizetŇĎ t√∂bb mint 40 ezer szakember kedvezŇĎ kil√°t√°sokkal tekint a k√∂vetkezŇĎ √∂tven √©v el√©.

OK- Simon Szabina

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok