ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyit√≥oldal > hirek > Optimista sajt√≥figyel√©s > √ćgy √©rheted el a belsŇĎ √∂r√∂m √°llapot√°t

√ćgy √©rheted el a belsŇĎ √∂r√∂m √°llapot√°t

2015.04.22.

L√©t√ľnk fŇĎ mozgat√≥rug√≥ja, hogy boldogs√°ggal haladjunk √©letutunk sor√°n. Sokunkban az a hit √©l, hogy a boldogs√°g sikereink el√©r√©s√©bŇĎl, vagyonunk gyarap√≠t√°s√°b√≥l, az eg√©szs√©g√ľnk megŇĎrz√©s√©bŇĎl √©s a sz√°munkra √©rt√©kes kapcsolatokb√≥l tevŇĎdik √∂ssze. Ezek azonban, csak mell√©kterm√©kei nem pedig kiv√°lt√≥ okai a belsŇĎ √∂r√∂m√ľnk meg√©l√©s√©re.

Minden fejben dŇĎl el

Gondolataink hat√°rozz√°k meg, hogyan viszonyulunk az √©let√ľnkben v√©gbemenŇĎ t√∂rt√©n√©sekre. Amikor boldogok vagyunk, k√∂nnyebben hozunk olyan d√∂nt√©seket, amelyek √°ltal k√∂zelebb ker√ľl√ľnk, a j√≥ eg√©szs√©g fenntart√°s√°hoz, az anyagi j√≥l√©thez √©s a kiegyens√ļlyozott csal√°di kapcsolatokhoz. A pozit√≠v gondolatoknak teremtŇĎereje vitathatatlan, mert a boldog ember bizonyos √©lethelyzeteken nem a probl√©m√°t l√°tja, hanem a lehetŇĎs√©get az adott szitu√°ci√≥ban, ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen a v√°ltoz√°st nem stresszk√©nt √©li meg, hanem egy √ļj lehetŇĎs√©gnek az √©lettŇĎl, amelyben bizony√≠thatja r√°termetts√©g√©t. Ezek az alappill√©rek alkotj√°k sz√°munkra azokat a c√©lkitŇĪz√©seket, amikkel el√©rj√ľk azt a legfŇĎbb √°llapotot, amikor meg√°llunk egy pillanatra a vil√°g sz√ľntelen rohan√°s√°ban, √©s r√°j√∂v√ľnk, nincs sz√ľks√©g√ľnk semmi m√°sra, hiszen el√©rt√ľk azt, amire az ember eg√©sz √©lete sor√°n a legfŇĎbb k√ľldet√©sek√©nt tekint.Ugyan√ļgy, ahogy a pozit√≠v gondolatainknak ereje van, √ļgy a negat√≠vaknak is, a k√ľl√∂nbs√©g csup√°n annyi, hogy az ut√≥bbiakkal ink√°bb t√°volabb ker√ľl√ľnk a beteljes√ľl√©s√ľnktŇĎl. Mindannyian l√°thattunk m√°r p√©ld√°t a h√©tk√∂znapi √©let√ľnkbŇĎl, hogy egy m√°sik embert√°rsunknak megadatott p√©ld√°ul a t√°mogat√≥ √©s szeretŇĎ csal√°d, akik hi√°ba t√°mogatj√°k, sajnos nem el√©g ennek az √°llapotnak a meg√©l√©s√©re, mert az √©let egy m√°sik ter√ľlet√©n, p√©ld√°ul az eg√©szs√©gi √°llapotban, el√©gedetlennek √©rezi mag√°t. Amikor hi√°ny√©rzet√ľnk t√°mad, automatikusan ennek az ŇĪrnek a bet√∂lt√©s√©re koncentr√°lunk, k√≠v√ľl es√ľnk √∂nmagunkon √©s figyelm√ľnk nem arra √∂sszpontosul, amink van, √©s amitŇĎl m√°r kiegyens√ļlyozottak lehetn√©nk, hanem arra, amit meg kell oldanunk, hogy t√∂k√©leteset alkossunk.

Nem a boldogtalans√°got kell elsŇĎsorban megsz√ľntetni!

T√©ves az elgondol√°s, miszerint mag√°t a boldogtalans√°got kell elsŇĎsorban megsz√ľntetni, hiszen ezzel m√©g mindig nem tudjuk, mitŇĎl √©rezz√ľk j√≥l magunkat. Nem v√©letlen, hogy √©vrŇĎl-√©vre, nŇĎk milli√≥i kezdenek √©letm√≥dv√°lt√°sba azzal a c√©llal, hogy ŇĎk is sug√°rozz√°k azt a boldogs√°got √©s megrend√≠thetetlen magabiztoss√°got, amit az ide√°lis √©let k√©pviselŇĎi k√∂zvet√≠tenek sz√°mukra. Van, aki t√©nyleg el√©ri a beteljes√ľl√©s√©nek utols√≥ l√©pcsŇĎfok√°t √©s van, akinek nem ezzel √©rt v√©get az √ļtja, mert hi√°ba az eg√©szs√©g √©s a hatalmas √∂ntudat, ha nem osztjuk meg fejlŇĎd√©s√ľnk √©lm√©nyeit azokkal az emberekkel, akiket szeret√ľnk √©s fontosak a sz√≠v√ľnknek.

Haladjunk apró lépésekben!

Az√°ltal, hogy kis l√©p√©sekben felkutatjuk, mik okoznak sz√°munkra √∂r√∂m√∂t az √©letben, legyen az fut√°s, fŇĎz√©s, s√©ta a szabadban, a m√°sokkal val√≥ √∂nzetlen foglalkoz√°s, k√∂zelebb ker√ľlhet√ľnk √∂nmagunkhoz √©s az √∂r√∂m√ľnket is k√©pesek lesz√ľnk be√©p√≠teni a mindennapjainkba. Nincs biztos recept arra vonatkoz√≥lag, hogy mik sz√ľks√©gesek ahhoz, hogy folyamatosan ebben az √°llapotban √©rezz√ľk magunkat, keresn√ľnk kell az √©let apr√≥√∂r√∂meit, hogy eg√©sz√©ben l√°thassuk, mitŇĎl lesz teljes az √©let√ľnk.

Szak√≠tsunk idŇĎt r√°!

‚ÄěMost idŇĎm sincs boldognak lenni, a munkahelyemen k√©sz bolondokh√°za van √©s √≥ri√°si rajtam a nyom√°s." K√©ptelens√©gnek tŇĪnhet ez a mondat, pedig teljesen √©letszerŇĪ p√©lda. Sokan azt hissz√ľk, a boldogs√°g √©rz√©se k√∂nnyelmŇĪs√©get is jelent egyszerre. Jogunk van ahhoz, hogy boldogok legy√ľnk, amikor a helyzet √ļgy k√≠v√°nja, hogy √∂r√∂m√ľnket teljes eg√©sz√©ben meg√©lj√ľk. Nincs, ‚Äěmajd k√©sŇĎbb boldog leszek". K√©pesnek kell lenni arra, hogy a jelenben bek√∂vetkezett pozit√≠v √©letesem√©nyeknek tudjunk √∂r√ľlni. A boldogs√°g √°ltal√°ban v√°ratlan esetekben t√∂r r√°nk, nem tervszerŇĪen, vagy ha m√©gis, nem biztos, hogy olyan m√©rt√©kben, ahogy azt mi v√°rtuk volna.

Legy√ľnk nyitottak a v√°ltoz√°s j√≥t√©kony √©s form√°l√≥ hat√°s√°ra

Tekints√ľnk lehetŇĎs√©gk√©nt r√°, ami nem biztos, hogy r√∂gt√∂n, de hamarosan √©reztetni fogja pozit√≠v mivolt√°t. Ne a pillanatnyi boldogtalans√°gunkat pr√≥b√°ljuk meg elnyomni vagy azonnal megsz√ľntetni, ahogy a gy√≥gyszerekn√©l is, itt is kell sz√°molnunk az esetleges kock√°zatokkal √©s mell√©khat√°sokkal. T√∂rekedj√ľnk a tart√≥s √∂r√∂mforr√°sok kiakn√°z√°s√°ra, ahol azt √©rezz√ľk, nem tudunk √©s nem is akarunk t√∂bbet hozz√°tenni az √©lm√©nyeinkhez. Merj√ľnk nevetni magunkon √©s a hib√°inkon, fogadjuk mosollyal a v√°ltoz√°st, amiben a lehetŇĎs√©gek a javunkat szolg√°lj√°k.

Forr√°s: noiportal.hu

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Zahonyiné Kata, 2015.07.12. 12:19:39
Kedves M√°rk! k√∂sz√∂n√∂m hogy vagy,ezt bloggot m√°r nagyon sokszor elovasom,ha √©rzem hogy gyeng√ľl√∂k.A r√°di√≥ban mondtad hogy az optimizmus tanulhat√≥.K√©rek sz√©pen tippeket.Most j√∂ttem nyugd√≠jba √©s nem nagyon tal√°lok √Ėnmagamra.Hi√°nyoznak a munkat√°rsak amit a nyugd√≠jjas klubbal sem tudom m√©g hellyetes√≠teni.Keresek valamit csak azt sem tudom mit.Ez el√©g h√ľly√©n hangzik de ez van.Ezzel mag√°nnyal nem tudok mit kezdeni.A gyerekek sem j√∂hetnek hisz az nem is megold√°s mert tudom magammal kell kezdeni valamit.Ezt m√°r tudom.Legyen sz√©p napod.
Rózsahegyi Márk, 2015.06.07. 11:36:00
Kedves Kata. Hogy igaz bar√°tod legyen ahhoz neked kell l√©pned. Tudom hogy neh√©z elmozdulni abb√≥l a ker√©k-nyomb√≥l melyet magunknak tapostunk ki, hogy rutinb√≥l menjen az √©let√ľnk, de h√°t ez√©rt kapunk int√©seket/figyelmeztet√©seket idŇĎrŇĎl-idŇĎre, hogy "√Āllj". Ha az ember figyel ezekre a jelekre, akkor nem lesz belŇĎle kezdetben pszich√©s, majd k√©sŇĎbb szervi baj. Sz√≥val ha bar√°tra v√°gysz, akkor l√©pj ki az ajt√≥n a biztos mened√©kbŇĎl √©s szerezz magad(tok)nak. √Čs igen ez a 35 fok is egy lehetŇĎs√©g hogy ismerkedj az emberekkel, hiszen nem tudod melyik ismerets√©gbŇĎl lesz t√∂bb mint puszt√°n j√≥-pofiz√°s. Sz√≥val ki az √°rny√©kb√≥l a naps√ľt√©sre. :)
Zahonyi Istnánné.Kata, 2015.06.07. 10:38:20
Kedves M√°rk m√°r r√©g besz√©lgett√ľnk.Megcsin√°ltam tesztet,optimist√°nak jel√∂lt.IsmerŇĎs√∂m rengeteg van de nics egy igaz bar√°t sajnos.Lehet hogy bennem van a hiba?Azzal tiszt√°ban vagyok hogy nem szeretek menŇĎk√©zni mivel m√©g dolgozom √≠gy nagyon j√≥l √©rzem magam itthon.√Čs tudom hogy itt a probl√©ma hisz √≠gy kev√©s emberrel tudok ismerkedni.Hogy b√≠rod ezt a meleget?√údv.Kata.
Rózsahegyi Márk, 2015.05.25. 12:12:38
Kedves Kata. Hunopti teszt√ľnk kit√∂lt√©se √©s annak r√∂gvest ki√©rt√©kel√©se /J√≥ tan√°csok/ sokat seg√≠thet a kezd√©sben. A legfontosabb hogy fejleszd az √∂n√©rt√©kel√©sedet. Annyi praktika van, hogy hetekig sorolhatn√°m, de az elsŇĎ √©s legfontosabb, hogy le√≠rd egy √ľres lap jobb oldal√°ra a j√≥ tulajdons√°gaidat, ugyanezen lap baloldalra a rossz tulajdons√°gaidat. Mert ugye van j√≥ √©s rossz tulajdons√°god ? :) Ha ezzel k√©sz vagy megk√©rheted a bar√°tadati, ismerŇĎseidet hogy √≠rj√°k ŇĎk is le t√©ged hogyan l√°tnak. Szerint√ľk mik a te j√≥ √©s rossz tulajdons√°god. Ha ezzel k√©sz vagy a v√°ltoz√°sra (felismer√©sre), nem kell √©veket v√°rni. :) Jelezd ha siker√ľlt a fentieket elv√©gezned. √Čn itt leszek.
Zahonyi Istvánné Kata, 2015.05.24. 22:05:47
Kedves M√°rk.Ez a szimbolikus sz√°rnyal√°s amivel biztatsz h√°t egy kicsit megnevetetett.Az a baj tudod hogy nem tudom hogy kezdjek hozz√°.Mert √Čn √ögy √©rzem hogy egy helyben topogok.Nem az elfoglalts√°ggal van bajom mert az most van bŇĎven.A rossz gondolatokat kell legyŇĎzn√∂m csak ez nagyon neh√©z pl√°ne ha olyanokkal besz√©lgetek akik szenvednek.√Čs mindj√°rt az kattan be hogy ez velem is megt√∂rt√©nhet.Szerinted hogy kellene magammal foglalkozni? Mindig a csal√°d volt az elsŇĎ.√Čn mindig maradtam .H√°t most magamra maradtam.Hogy kell a mag√°nyt legy√ľrni?
Rózsahegyi Márk, 2015.05.21. 7:45:04
Kedves Kata. K√∂sz√∂n√∂m elismerŇĎ szavaidat, de tudnod kell rengeteg erŇĎ van benned ami kit√∂r ha engeded. Ne fogd vissza azokat a parip√°kat, had sz√°rnyaljanak. A t√©l, az remek pr√≥bat√©tel mindenkinek. Azt szoktam mondani, k√∂nnyŇĪ √ļgy optimist√°nak lenni, ha kint s√ľt a nap. Akkor l√©gy optimista ha kint vihar tombol. A t√©lnek is var√°zs van. Az √∂sszegz√©s, a fi√≥k rendez√©s, az hogy az ember tervezi a j√∂vŇĎ √©v√©t. Sz√≥val ne elfoglald magad, mert akkor hasonl√≥ vagy egy drogoshoz avagy alkoholist√°hoz vagyis szenved√©lybeteghez aki abba menek√ľl hogy ne kelljen foglalkoznia az igazi probl√©m√°val (√∂nmag√°val), hanem n√©zz szembe az igazi √∂nmagaddal, azzal aki lehetsz √©s sz√°rnyalj. Engedd szabadj√°ra azt a m√©nest. Legyen sz√©p √©s derŇĪs a napod. M.
Zahonyi Istvánné Kata, 2015.05.14. 19:44:53
Kedves M√°rk.K√∂sz√∂n√∂m k√∂sz√∂n√∂m,biztat√≥ szavaid.Minden este Te vagy az elsŇĎ akit olvasok.De j√≥ hogy r√°d akadtam.Most m√©g dolgozom de gŇĎz√∂m sincs hogy merre induljak.., Tudod a ny√°r hamar elrep√ľl,ilyenkor semmi gondmert van egy kis kertem √©s abban nagyon le tudom magam foglalni.A t√©l az nagyon rossz de gondolom ezzel nem csak √©n vagyok √≠gy.A TV nem szeretem mert tele vanTerorral,egyebet sem mutatnak a politika abszurdum nem √©rdekel.Olvasni nagyon szeretek.Valami itthoni bedolgoz√°st keresn√©k de sajnos amit n√©zegettem mind kamu √©s √°tver√©s.
Rózsahegyi Márk, 2015.05.14. 8:52:45
Kedves Kata. M√°r most is ismerkedsz, teh√°t j√≥ vagy benne. Hogy a virtu√°lisb√≥l kil√©pj az csak egy d√∂nt√©s eredm√©nye. Keress civil szervezetet, olyan kezdem√©nyez√©st amelybe sz√≠vesen bekapcsol√≥dn√°l √∂nk√©ntesk√©nt, √©s seg√≠ts nekik. Hetente 1 √≥r√°ban azt√°n majd ahogy idŇĎd engedi. Hogy nem lesz el√©g a p√©nzed a meg√©lhet√©sre a nyugd√≠j ut√°n? √Čn egyet tudok ha seg√≠ted az Univerzumot √©s hozz√°adsz, az Univerzum sokszorosan adja neked azt vissza. K√©rjetek √©s adatik, z√∂rgessetek √©s megnyittatik. √Čn itt leszek ha seg√≠thetek neked valamiben.
Záhonyi istvánné Kata., 2015.05.13. 19:35:15
H√°t Kedves M√°rk ez sz√°momra is eggy√©rtelm√ľ.Van egy kis probl√©m√°m.Most megyek nyugdijba igaz kev√©ssel √©s f√©lek hogy m√©g magam sem tudom eltartani nem hogy seg√≠teni tudjak.Nos erre mi a tan√°csod? Szeretn√©k sok emberrel bar√°tkozni de nem tudom merre induljak.Mert egyed√ľl nagyon rossz.
Rózsahegyi Márk, 2015.05.10. 8:24:38
" Sz√°momra j√≥ √©s rossz ember l√©tezik. A j√≥ arra t√∂rekszik hogy jobb√° tegye a m√°sikat (a vil√°got), teh√°t hozz√°ad. A rossz arra t√∂rekszik, hogy romboljon, hogy elvegyen, hogy meglopjon. Ellopja az idŇĎt, ellopja a fiatals√°got, ellopja az √©rt√©keinket. Ez√©rt mondja Isten a 10 parancsolat egyikek√©nt: Ne lopj."
Rózsahegyi Márk, 2015.05.05. 16:37:22
Kedves Kata. Vissza√©l√©sek? Azok mindig lesznek. Ahogy sz√ľks√©g van a s√∂t√©tre, hogy az ember √©rt√©kelje a f√©nyt, igy van sz√ľks√©g a rosszra is hogy tudjuk mi a pozit√≠v. Sz√≥val nem kell f√©lni att√≥l hogy megb√°ntj√°k, mert att√≥l √©p√ľl √∂n is √©s tanul a saj√°t hib√°ib√≥l, hogy mit ne k√∂vessen el legk√∂zelebb. Csak az nem hib√°zik aki nem dolgozik, tartja a mond√°s, sz√≥val ne hib√°ztassa se mag√°t se a m√°sikat, csak l√©pjen tov√°bb. Legk√∂zelebb ha m√°r tud "nem"-et mondani, az emberek nem fogj√°k b√°ntani, mert tudj√°k a hat√°rokat.
Zahonyi Istvánné Kata, 2015.05.04. 20:20:01
Kedves M√°rk!A mosolyg√°ssal nincs gondom,mert az√©rt √°ltal√°ban vigked√©jŇĪ vagyok.Seg√≠teni is szeretek ha tudok.De mi van a vissza√©l√©sekkel.Mert h√°t seg√≠t az ember,de vannak sokan akik vissza√©lnek a bizalommal? Nos erre mi a tan√°csa?
Rózsahegyi Márk, 2015.04.30. 6:23:04
Kedves Kata. Kezdetben mosolyogjon, azt√°n k√©rdezzen, azt√°n mondjon kedveseket, azt√°n cselekedjen j√≥t. Nem kell r√∂gvest eladom√°nyozni a vagyon√°t, nem kell r√∂gvest a vil√°got a kebl√©re √∂lelni, elj√∂n majd annak is az ideje. :) El√©g ha egy t√°l levest ad annak akinek nincs karja hogy k√©sz√≠tsen √∂nmag√°nak, el√©g ha √ļgy fekszik le, hogy ma is megtettem mindent ami tŇĎlem telhetŇĎ volt. MitŇĎl fogja √ļjra l√°tni az √©let√©nek az √©rtelm√©t? Tegyen olyan amit tegnap nem tett. Ismeri a szomsz√©dj√°t? Csengessen √°t hozz√° egy t√°lka saj√°t k√©sz√≠t√©sŇĪ s√ľtem√©nnyel. Ha tart att√≥l, hogy cukorbeteg vagy m√°s √©rz√©kenys√©ge van a szomsz√©dj√°nak akkor s√ľss√∂n t√∂bb f√©l√©t. Higgye el csak elkezdeni neh√©z. Az elsŇĎ l√©p√©s, hogy √≠rt ide a f√≥rumra azt jelenti, hogy elindult. Ne f√©ljen l√©pjen egyet.Nem kell ugrani. El√©g l√©p√©srŇĎl-l√©p√©sre haladni. Mert ahogy megsz√ľlet√ľnk nem futunk r√∂gvest hanem k√ļszunk, m√°szunk majd fel√ľl√ľnk, a v√©g√©n √°llunk, majd elindulunk. Sz√≥val kitart√°s, csak kezdje el. Mert nagyon sok embernek van sz√ľks√©ge az √∂n seg√≠ts√©g√©re. Ha elakad, csak jelezze √©n itt leszek √©s seg√≠tek.
Záhonyi istvánné Kata, 2015.04.28. 21:30:48
Kedves M√°rk.K√∂sz√∂n√∂m kedves szavait ,nagyon biztat√≥ak.Jo√≥ S√°ndorr√≥l m√©g most hallok elŇĎssz√∂r .Nem ismerem sajnos.De az √©let ind√≠t√°shoz √©n is ezt a sz√∂veget kaptam a sz√ľleimtŇĎl.Csak nekem a krelativit√°ssal van gondom.Mert mi√≥ta a gyerekek kirep√ľltek a f√©szekbŇĎl,a f√©rjem √∂t √©ve meghalt,valahogy elvesztettem a krelativit√°st.EgyszerŇĪen csak vagyok figyelem az embereket,seg√≠tek ha tudok,de hogy √©n hol vagyok? valahogy egy kicsit elvesztem.Nincs √©letc√©lom mint annak idej√©n volt hajt√≥erŇĎ a gyermekeim.Most valahogy nem tal√°lom a helyem.Pedig j√≥ a kapcsolat a gyerekekkel unok√°immal.De valahogy olyan √ľres lettem.Nos erre milyen seg√≠ts√©get tudna adni?Az √∂tletei irigyl√©sre m√©lt√≥ak.Mert valahogy nekem elfogytak.
Rózsahegyi Márk, 2015.04.28. 19:41:06
Kedves Kata. Mifel√©nk is neh√©z optimist√°nak lenni, de tal√°n ismeri Jo√≥ S√°ndor reform√°tus lelk√©sz szavait: "Ha ezt nem akkor mit, ha √©n nem akkor ki, ha most nem akkor mikor" Valahogy annyira sz√©pen √©s t√∂m√∂ren √∂sszefoglalja az √©let √©rtelm√©t. Mivel annak idej√©n ap√°m √ļgy ind√≠tott az √©letben utamra, hogy fiam van k√©t erŇĎs kezed, k√©t erŇĎs v√°llad √©s k√©t erŇĎs l√°bad. Akkor mi is a te bajod? √Ėsszegezve mit tegyen, hogy megv√°ltozzon a mikr√≥ √©s makr√≥ vil√°gunk, v√°ltoztasson. Kezdetben mosolyogjon, azt√°n k√©rdezzen, azt√°n mondjon kedveseket, azt√°n cselekedjen j√≥t. Nem kell r√∂gvest eladom√°nyozni a vagyon√°t, el√©g ha egy t√°l levest ad annak akinek nincs karja hogy k√©sz√≠tsen √∂nmag√°nak. Tudja egyre kreat√≠vabb leszek az √©vekkel, √©s annyi √∂tletem javaslatom van hogyan tov√°bb, hogy ak√°r k√©t ember√∂ltŇĎre is kev√©s. De ahogy ideje van a keserg√©snek, ideje van a nevet√©snek. Elj√∂n az a szebb nap csak tenni kell √©rte. Ne adja fel! √Čn itt leszek √©s seg√≠tek ha k√©ri.
Záhonyi Istvánné Kata, 2015.04.27. 20:28:51
Kedves M√°rk !K√∂sz√∂n√∂m a v√°lasz√°t,de az√©rt elfogadn√©k m√©g t√∂bb j√≥ tan√°csot.Mert itt mifel√©nk el√©g neh√©z optimist√°nak lenni.Sok a munkan√©lk√ľli,√©s ha l√°tom az embereken a szomor√ļs√°got sajnos neh√©z optimist√°n tov√°bb l√©pni.
Szab√≥ T√ľnde, 2015.04.23. 12:30:02
Szeretem ezeket a sorokat, mert meleg √©rz√©ssel t√∂ltenek el, hogy lehet az √Čletet m√°s szemmel is n√©zni √ČS hogy benn√ľnk van az erŇĎ.....Nagyon sz√©p gyerekkorom volt, boldog √©s szabad embernek √©reztem magam, pedig voltak neh√©zs√©ges. Amikor olvasom a leveleket mindig ezek a sz√©p eml√©kek jutnak eszembe √©s adnak erŇĎt, hogy valahol m√©g ott bujk√°l bennem az a kisl√°ny, aki egykoron olyan boldog √©s vid√°m volt. N√©ha ezt elfelejtem, mert elsodor az √©let, de ez√©rt kell a pozit√≠v gondolatokat terjeszteni, hogy mindenkiben √ļjra √©ledjenek a j√≥ √©rz√©sek!!!
Köszönöm!
Rózsahegyi Márk, 2015.04.23. 6:57:40
Kedves Kata. Mindig √∂r√∂m az ilyen √©s ehhez hasonl√≥ sorokat olvasnom. Az optimizmus terjeszt√©se, az Optimista Klub szervez√©se az elm√ļlt 20 √©vemnek egy fontos szegmense, ez√©rt j√≥ hogy √∂nn√©l c√©lba tal√°lnak a cikkek. Terjessze az optimizmust, a mosoly-mŇĪv√©szetet √∂n is, hogy egyre t√∂bb optimista legyen k√∂r√ľl√∂tt√ľnk. Tov√°bbi sz√©p napot √©s kitart√°st az eredm√©ny hamarabb bek√∂vetkezik mint hinn√©
Z√Āhonyi Istv√°nn√© Kata, 2015.04.22. 20:48:52
K√∂sz√∂n√∂m a j√≥ tan√°csot.√Čn m√°r pr√≥b√°lgatom, √©s igaz hogy nem mindig, de t√∂bbnyire mŇĪk√∂dik.

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok