optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Így csináljunk kedvet a házimunkához gyermekünknek

Így csináljunk kedvet a házimunkához gyermekünknek

2012.03.01.

Sok szülőnek gondot okoz, hogy csemetéje bizony nem szívesen veszi ki részét a házimunkából, a gyerekek sokszor igyekeznek megúszni, hogy mosogatni kelljen, a rendrakástól meg egyenesen borsódzik a hátuk. Van azonban egy módszer, amellyel könnyedén rávehetjük az apróságokat, hogy segédkezzenek: a titok neve a játék.

Minden csak megközelítés kérdése, ha képesek vagyunk arra, hogy a házimunkát ne munkaként, hanem jó mókaként fogják fel a gyerkőcök, akkor nyert ügyünk van, hiszen nincs az a csöppség, akinek ne lenne kedve bármikor egy kis játékhoz. Éppen ezt használhatja ki egy szemfüles szülő, hiszen nem is olyan nehéz a porcicák üldözését vitézi feladatként beállítani. Csupán meg kell találni a megfelelő hangot, és elérni, hogy a gyermek maga ajánlkozzon, ha házimunkáról van szó. Most biztosan sokan rázzák a fejüket, hogy ez lehetetlen. Pedig csak egy kis kreativitás kérdése az egész.

A teljes cikk itt elolvasható:

http://www.stop.hu/eletmod/igy-csinaljunk-kedvet-a-hazimunkahoz-gyermekunknek/1005504

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rózsahegyi Márk, 2012.03.01. 8:01:46
Én egy 11 fős családban nőttem fel, és már korán napot kellett választani, hogy melyik nap fogom én a családi piszokságot elmosogatni. Praktikus ember lévén, a hétfői napot választottam. Hogy miért? Mert azon a a napon nem volt adás (tv szünnap volt), így nem maradok le semmiről, meg azért is mert egy hétfői napon láttam meg a napvilágot. Na jó ezt később tudtam meg. Sosem felejtem el, hogy a mamám, úgy "adta be nekem", a mosogatás gyönyörét, hogy ez nagyon komoly feladat, ezt nem vállalhatja akárki és nem lehet csak úgy összecsapni, hiszen ha rajta marad valami, akkor abba bele betegszik a család. Így a felelősséget, a hétfői mosogatáson keresztül táplálták belém, mely elkísér a halálomig.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások