ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Hotelinfo

Hotelinfo

2005.08.18.

Optimista interj√ļ Holczer √Āgnessel a HOTELINFO Kereskedelmi √©s Propaganda Kft. PR igazgat√≥j√°val

Az Optimista Klub elveivel egyre t√∂bben tudnak azonosulni, imm√°ron 9000 klubtagot tartunk egys√©gbe. A pozit√≠v hozz√°√°ll√°s fontoss√°g√°t egyre t√∂bb c√©g is elismeri, akik a j√≥ √ľgy √©rdek√©ben szponzor√°lj√°k alap√≠tv√°nyunkat.
Egyik t√°mogat√≥nk a HOTELINFO Kereskedelmi √©s Propaganda Kft., akik Hungary Card-dal (Magyar Turizmus k√°rty√°val) t√°mogatj√°k alap√≠tv√°nyunkat, riportomat Holczer √Āgnessel a c√©g PR igazgat√≥j√°val k√©sz√≠tettem:


OK- Simon Szabina: Mióta létezik a Hotelinfo, kik az alapítói, mi tartozik a cég tevékenységi körébe?


Holczer √Āgnes: A Hotelinfo Kereskedelmi √©s Propaganda Kft. 1990-ben alakult, melynek tulajdonosai k√∂z√∂tt mag√°nszem√©lyek √©s a Kossuth Nyomda tal√°lhat√≥. Kezdetben fŇĎ profilunk a nyomdai term√©kek elŇĎ√°ll√≠t√°sa volt, valamint saj√°t DTP st√ļdi√≥nknak k√∂sz√∂nhetŇĎen, teljes k√∂rŇĪ nyomdai elŇĎk√©sz√≠t√©s. K√©sŇĎbb bŇĎv√ľlt a tev√©kenys√©gi k√∂r belf√∂ldi utaz√°sszervez√©sre szakosodott utaz√°si irod√°val is. 1991 √≥ta jelentetj√ľk meg a Hungary Info c√≠mŇĪ turisztikai katal√≥gust, mely 1998-tŇĎl egy turisztikai kedvezm√©nyad√≥i k√°rty√°val bŇĎv√ľlt ki: a Magyar Turizmus K√°rty√°val (Hungary Card). A XVIII. Ker√ľleti B√≥kay-kertben az elsŇĎ P√∂rk√∂ltfŇĎzŇĎ Verseny √©s Fesztiv√°l a Hotelinfo Kft. nev√©hez k√∂thetŇĎ, mely az√≥ta SzeptEmber Feszt n√©ven v√°lt ismertt√©, a nagyszab√°s√ļ rendezv√©nynek mai is mi vagyunk az egyik fŇĎszervezŇĎje, √©s a  fesztiv√°lon rendezz√ľk meg a m√°r hagyom√°nyosnak mondott Magyar Rekordok Napj√°t. A Hotelinfo Kft. l√°tja el 2003 ŇĎsz√©tŇĎl a St√ľnings Medien Verlag GmbH n√©met kiad√≥ magyarorsz√°gi k√©pviselet√©t. A kiad√≥ 1962-ben adta ki elsŇĎ √≠zben a „Links und Rechts der Autobahn” c√≠mŇĪ √©vente megjelenŇĎ kiadv√°nyt. A ma m√°r 194.000 p√©ld√°nyban megjelenŇĎ k√∂nyv fel√∂leli Eur√≥pa aut√≥p√°ly√°inak t√©rk√©p√©t, s egy√ļttal r√∂viden bemutatja az utak mellett tal√°lhat√≥ sz√°ll√°shelyeket, √©ttermeket √©s l√°tnival√≥kat. A Magyarorsz√°gra vonatkoz√≥ r√©sz tartalm√°t 2003-t√≥l mi szerkesztj√ľk, valamint ezzel p√°rhuzamosan a k√∂nyv hazai terjeszt√©si feladatait is ell√°tjuk. Id√©n √ļjdons√°gk√©nt a Magyar Turizmus K√°rtya siker√©n felbuzdulva megjelentett√ľk a Balatoncardot (Balaton Turizmus K√°rty√°t), mely 2005. m√°jus 2.-t√≥l haszn√°lhat√≥ k√∂zel 100 balatoni sz√°ll√°shelyen, √©tteremben √©s sz√°mos egy√©b szolg√°ltat√°s ig√©nybe v√©telekor. 


OK- Simon Szabina: A Szeptemberfeszten k√≠v√ľl milyen rendezv√©nyeken k√©pviselteti mag√°t a Hotelinfo Kft.?


Holczer √Āgnes: ElsŇĎsorban turisztikai ki√°ll√≠t√°sokon vesz√ľnk r√©szt, de ezen k√≠v√ľl k√©pviseltett√ľk magunkat pl. a L√°nch√≠d, az SPA and Wellness rendezv√©nyen, az RTL Klub road-show-j√°n, jelen voltunk a MŇĪv√©szetek V√∂lgy√©ben is.

OK- Simon Szabina: A Hungary Card √∂tlete honnan ered, mes√©lne bŇĎvebben a k√°rty√°r√≥l, annak elŇĎnyeirŇĎl?

Holczer √Āgnes: 1998-ban az Utaz√°s ki√°ll√≠t√°sra jelentett√ľk meg a Magyar Turizmus K√°rtya elsŇĎ kiad√°s√°t, az √∂tlet a Hungary Info c√≠mŇĪ turisztikai katal√≥gusb√≥l eredt. Igaz, hogy a vil√°g t√∂bb pontj√°n √©vtizedek √≥ta l√©teznek m√°r hasonl√≥ elvi alapokon √°ll√≥ turisztikai kedvezm√©nyeket ad√≥ k√°rty√°k - v√°rosk√°rty√°k, r√©gi√≥s k√°rty√°k -, de olyan, melynek √©rv√©nyess√©gi ideje egy √©v, illetve amely egy eg√©sz orsz√°g k√≠n√°lat√°t pr√≥b√°lja meg √∂sszefogni, m√©g nem ker√ľlt 1998 elŇĎtt forgalomba.
A k√°rtya alapvetŇĎ c√©lja, hogy felh√≠vj√°k a turist√°k figyelm√©t az adott ter√ľleten tal√°lhat√≥ vonzerŇĎkre, programlehetŇĎs√©gekre, szolg√°ltat√°sokra s v√©g√ľl kimutathat√≥ forgalomn√∂veked√©st gener√°ljanak az adott ter√ľleten. √ćgy a Hotelinfo Magyar Turizmus K√°rty√°j√°nak is √≥ri√°si szerepe van az ut√≥bbi √©vekben tapasztalhat√≥ belf√∂ldi turizmus ter√ľlet√©n tapasztalhat√≥ n√∂veked√©sben. Az √©vente t√∂bb mint 17.000 p√©ld√°nyban kiad√°sra ker√ľlŇĎ Hungary Card egy olyan kedvezm√©nyekre jogos√≠t√≥ k√°rtya, melynek birtok√°ban tulajdonosa jelentŇĎs - t√≠ztŇĎl sz√°z sz√°zal√©kig terjedŇĎ - megtakar√≠t√°sokra tehet szert a k√∂zleked√©s, a kult√ļra, valamint az idegenforgalmi szolg√°ltat√°sok ter√ľlet√©n. Vannak olyan kedvezm√©nyek, melyek korl√°tlan alkalommal vehetŇĎk ig√©nybe az √©rv√©nyess√©gi idŇĎn bel√ľl, √©s vannak olyanok, melyet meghat√°rozott alkalommal haszn√°lhat fel a k√°rtya tulajdonosa. 2002 √ļjdons√°ga volt, hogy a Hungary Info c√≠mŇĪ kiadv√°ny tizenkettedik √©vfolyam√°hoz egy egyszerŇĪs√≠tett Magyar Turizmus K√°rtya is tartozik, melynek birtok√°ban minden olyan kedvezm√©nyt korl√°tlanul ig√©nybe lehet venni, ami a k√°rtya felmutat√°sa eset√©n √©rv√©nyes√≠thetŇĎ – azaz mintegy ezer sz√°ll√°s- √©s vend√©gl√°t√≥helyen 10-20% engedm√©nyt, vagy ak√°r f√©l√°r√ļ m√ļzeumi bel√©pŇĎt az orsz√°g t√∂bb mint hatvan ki√°ll√≠t√≥hely√©re.

 A kedvezm√©nyekrŇĎl a www.hungarycard.hu  internetes oldalon t√°j√©koz√≥dhat az √©rdeklŇĎdŇĎ.


OK- Simon Szabina: A Hungary Cardnak ki a célközönsége, kik veszik általában igénybe, melyek a legkedveltebb szolgáltatások?


Holczer √Āgnes: Felm√©r√©seink szerint a k√°rty√°t a 30-60 √©v k√∂z√∂tti koroszt√°ly r√©szes√≠ti elŇĎnyben, akik v√°rosban laknak, legal√°bb √©retts√©givel rendelkeznek. Sokan k√∂z√ľl√ľk legal√°bb k√∂z√©pvezetŇĎk√©nt dolgoznak. A k√°rty√°val val√≥ megel√©gedetts√©get bizony√≠tja az a t√©ny is, hogy azon k√°rtyatulajdonosok, akik kor√°bban m√°r rendelkeztek Hungary Card-dal, √©vrŇĎl √©vre megv√°s√°rolj√°k az √ļjabb kiad√°sokat. A k√°rtya minden bel- √©s k√ľlf√∂ldi turist√°nak hasznos, aki saj√°t maga tervezi el √©s szervezi meg nyaral√°s√°t, h√©tv√©gi pihen√©s√©t, s ehhez nem veszi ig√©nybe utaz√°si iroda seg√≠ts√©g√©t.
A k√°rty√°t megv√°s√°rl√≥k k√∂r√©ben v√©gzett kutat√°saink szerint a legkedveltebb szolg√°ltat√°sok a vas√ļti √©s a Vol√°n kedvezm√©nyek. Nagy √∂r√∂m sz√°munkra, hogy a v√°laszad√≥k a harmadik helyen a m√ļzeumi kedvezm√©nyeket jel√∂lt√©k meg. Ezt k√∂vetik a sz√°ll√°s- √©s vend√©gl√°t√≥helyek.


OK- Simon Szabina: Hol lehet megv√°s√°rolni a Hungary Cardot √©s mennyibe kert√ľl?


Holczer √Āgnes: A Magyar Turizmus K√°rtya csomagot orsz√°gszerte a nagyobb vas√ļti p√°lyaudvarokon, a Tourinform h√°l√≥zat irod√°iban lehet megv√°s√°rolni 8.395,- forintos √°ron. A k√°rtya egyszerŇĪs√≠tett kiad√°sa – az √ļn. Hungary Card light – 2.300,- forint√©rt ker√ľl forgalomba.


OK- Simon Szabina: Mi√©rt pont a magyar kir√°lyi korona szerepel a Magyar Turizmus K√°rtya elŇĎlapj√°n?


Holczer √Āgnes: Eredetileg nem a magyar kir√°lyi korona szerepelt a k√°rty√°n, minden √©vben m√°s is m√°s, de term√©szetesen mindegyik Magyarorsz√°g egyik jellegzetess√©g√©t √°br√°zolta pl. alf√∂ldre jellemzŇĎ g√©meskutat, stb. 2000-ben a millennium √©v√©ben jelentett√ľk meg a magyar kir√°lyi koron√°t a Magyar Turizmus K√°rty√°n, mely akkora sikert aratott, hogy az√≥ta √°lland√≥sult a Magyar Turizmus K√°rtya arca.


 OK- Simon Szabina: √Čs minek k√∂sz√∂nhetj√ľk, hogy az Optimista Klubra esett a Hotelinfo v√°laszt√°sa, hogy id√©n a mi alap√≠tv√°nyunkat t√°mogatj√°k?


Holczer √Āgnes: Alapj√°ban v√©ve √©n egy optimista be√°ll√≠totts√°g√ļ ember vagyok. √Čs a c√©g filoz√≥fi√°j√°ban is benne van a nyitotts√°g az optimizmus ir√°nt. Sz√≠vesen √°llunk egy j√≥ kezdem√©nyez√©s mell√©. De egy√©bk√©nt az Optimista Klubon k√≠v√ľl m√°s szervezeteket is t√°mogatunk.


OK- Simon Szabina: K√∂sz√∂n√∂m sz√©pen az interj√ļt.

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok