Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Közép-Afrikai Köztársaság 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Thaiföld 100%Zimbabwe 100%Ruanda 97%
Kongói Dem. Közt. (Zaire) 96%Panama 93%Brunei 77%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%Jordánia 73%
Szingapúr 67%Nicaragua 67%Olaszország 64%
Ciprus 63%Namíbia 63%Finnország 62%
Görögország 62%Írország 61%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Hölgyvilág hasábjain a derűé a főszerep !

Hölgyvilág hasábjain a derűé a főszerep !

2005.10.13.

Hölgyvilág 2005. október 13-án jelentette meg a közel 6 oldalas cikksorozat első részét, melyben arra keresik a választ: "Miért bús a magyar?" Neves szakértők mellett Optimista Klubunk egyik regionális vezetője mondja el véleményét.

Mosolyogni kell!

– Az a baj velünk, hogy elhisszük magunkról: nem mi irányítunk – mondja Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub vezetője. – Ha valaki vesztesnek címkézi magát, lógó orral vonszolja át magát az életen bűnbakot keresve a sikertelenségéhez, nem csoda, hogy egyedül marad (kinek van kedve állandóan panaszt hallgatni?), és jóslata is beigazolódik: kudarc kudarc után éri. Klubunk nyolc éve működik, és tízezer tagot számlál. Nem vagyunk hurráoptimisták, nem vigyorgunk egész nap, nekünk is vannak gondjaink, de megpróbálunk minden helyzetre pozitívan reagálni.

Célunk: amennyire szerény eszközeink lehetővé teszik, hozzájárulni a közhangulat javításához. Első lépésként saját példánkon keresztül meg kell győzni az embereket, hogy emelkedjenek felül a mindennapi bosszúságokon, ne szívjanak mellre mindent. Mosolyogjanak, mert az a legjobb befektetés. Mi hisszük, hogy fanatikusan bizakodónak kell lenni, mert mindig van alternatíva. Csak nem szabad beleragadni a tehetetlenségbe. Meg kell próbálni megoldani a gondot, de ha nem sikerül, önmarcangolás helyett igyekezzünk tanulni a hibáinkból.

http://www.holgyvilag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=21060&p=2

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Mennyire tartod magadat tudatos embernek?

Igen. Tudatos vagyok az étkezésben.
Igen. Tudatos vagyok a környezetem védel/mében.
Igen. Tudatos vagyok a gondolataim befogadásában.
Nem tudom. Tudatosság? Az valami úri huncutság?!
Nem. Ahogy esik ugy puffanOK.
korábbi szavazások