optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Hogyan nézzünk szembe a félelmeinkkel könnyedén

Hogyan nézzünk szembe a félelmeinkkel könnyedén

2017.01.10.

Most konkrét segítséget szeretnék adni NEKED, hogy mit tudsz tenni és mi a legeslegelső teendőd ilyen helyzetben. Neki is ugyanezeket mondtam és én is alkalmazom. A saját életemben én is szembe kellett nézzek ezekkel a szörnyekkel, amit a félelem tud generálni. Nemrég volt az eddigi utolsó alkalom az én életemben is. Ígérem azt is elmesélem, amire a cikk végére érsz. AZ alábbi kép szerintem jól illusztrálja azt is hogyan érzed magad (kettétört fa) , meg azt is ahogy én viszonyulok egy ilyen helyzethez (szitakötő)

Addig is nézzük meg a lépéseket:

Először is a legelső amit tudatosítanod kell, az az hogy minden az életedben rajtad múlik – azaz azon, hogy hogyan gondolkodsz! Ha pozitívan gondolkodsz, akkor pozitív dolgok történnek veled. Egy milliomos egyszer azt mondta erre: hozzászoktattam magam ahhoz, hogy minden hírre rögtön azt mondjam: „ez nagyszerű". Történt vele egyszer, hogy a könyvelője elszúrt valamit és sokmilliós hiány keletkezett a cégben ennek eredményeként. Amikor ezt neki elmondta, első mondta ez volt: „ez nagyszerű hír" – a könyvelő köpni nyelni nem tudott és megkérdezte: „hogy lehet ez jó hír?" hisz hónap eleje van érkeznek a partnerektől a csekkek amiket át kell utalni és azonnali csődeljárás várható tíz ilyen visszaküldött csekk miatt . Erre azt válaszolta: „nem tudom" egyrészt mert benne is akkor tudatosult mit mondott a könyvelő, másrészt azért mert tényleg fogalma se volt.

Nézzük meg először, hogy alakult nála ez a tragédia: először is gondoskodott arról, hogy megőrizze a pozitív hozzáállását. Azt mondta a könyvelőnek is: „most még nem tudom miért áldás ez, ami történt, de időben meg fogom tudni és megjön a megoldás is". Üzleti partnerével leültek megoldást találni. A könyvelőtől kiderült, hogy még időben fel tudják venni a partnerekkel a kapcsolatot, megbeszélik velük a helyzetet, így azok nem küldik most ki a díjbekérő csekket. A partnerektől 1 éves halasztást kaptak a kifizetésre. Igen, jól olvasod! Minden üzleti partnerük beleegyezett, hogy a sokszázezer dolláros kifizetést ami aktuális volt az elkövetkező egy évben teljesítsék.

Itt jött a következő feladat: hogyan teremtsék elő ezt az óriási mennyiségű pénzt? Támadt egy ötletük, hallgattak a belső megérzésükre és rögtön a cselekvés mezejére léptek. Felvették a kapcsolatot néhány közvetítő irodával, akik előadás sorozatot szerveztek nekik Amerika különböző államaiban. Találd ki mi történt? Olyan sikeres volt a turné, hogy fél éven belül az összes adósságukat kifizették.

Azt mondta utólag ez a milliomos: „Nagyon hálás vagyok ezért az esetért, mert ez nélkül nem fedeztem volna fel egy nagyszerű bevételi forrást" Máris hallom a kifogásodat: „neki könnyű volt, mert ő milliomos, én viszont szegény vagyok, nekem ez sose sikerülne, meg amúgy is Magyarországon még az ág is húzza a szegény embert...

Tudod mi a valóság? Azért érzékeled ezt a valóságot, mert így gondolkodsz! Azaz negatívan! Negatív gondolkodással csak negatív élethelyzeteket lehet teremteni!!! Ha azt hiszed, hogy minimálbérért a lelked is kizsigerelik, pontosan ilyen munkahelyed lesz.
Megéri így gondolkodnod? Ugye, hogy nem? Azzal kezdtem, hogy a legelső lépésed a pozitív gondolkodás kell legyen. Mert az igazi közmondás így szól: „látod, ha hiszed"

Én „keményen megdolgoztam" ezért hidd el. Nagyon sokszor nem volt egyszerű, főleg az elején. Tudjátok: „én nem vagyok hibás a gazdasági helyzetért, azért hogy ilyen a magyarországi adózási rendszer" és a sort lehet folytatni a végtelenségig. Tényleg ezt szeretnéd? Az önsajnálat mocsarába merülni, ahonnan tényleg nagyon sötét a jövő?

Vagy azt szeretnéd, hogy minél hamarabb egy jó munkát találj? Az utóbbit, igaz? Ezért kell szembenézned a félelmeiddel. Lesz sok, garantálom. Viszont ez nagyon jó hír: legalább megtudod milyen félelmek bénítottak meg idáig is a mindennapi életedben tudat alatt és rángattak mint egy Marionett bábút. Azt hitted, te uralod az életedet, közben meg egy lótúrót! A félelmeid bábja voltál csupán. Itt az ideje, hogy kezedbe vedd az irányítást.

Nézzük hogyan: először is ismerd el, hogy milyen félelmek munkálkodnak benned. Aztán nézd meg, hogy milyen esemény hatására születtek meg ezek a félelmek és mikor. Azt fogod tapasztalni, hogy legtöbbjük akár 10 - 20- 30 évvel ezelőtt történt eseményhez kapcsolódnak , ami innen nézve egy kis semmiség volt. Mivel, hogy egy kis semmiség könnyedén el tudod engedni – így többé már nem lesz hatalma feletted. Adok ehhez egy nagyszerű segítséget, egy pofonegyszerű gyakorlatot, ami abban segít, hogy rövid időn belül megtaláld a középpontodat és létrejöjjön a harmónia benned. Ez a kis gyakorlat az alábbi videón van:

És most jöjjön a saját esetem: eldöntöttem, hogy felmondok egy szerződést azonnali hatállyal ( persze megvoltak rá az indokaim) ugyanakkor tudtam, hogy a partner egy bosszúálló típusú ember aki mindenkinek csak parancsolgatni tud, követelőzni és fenyegetőzni – kérni nem tanult meg. Ez azt a félelmet hozta fel főként bennem, hogy nem fog kifizetni és bizony többszázezer forintról beszélünk itt. Mivel én már elég tudatos vagyok a félelmek terén, ahogy felmerültek, megfigyeltem őket. Figyeltem ahogy egyre nagyobbá akar válni bennem a félelem és még több érvet sorakoztat fel maga mellett – persze ez az út a behódoláshoz vezetett volna, mert ugyebár „nem tehetem meg".Nagyon gyorsan eloszlattam a félelmet azzal, hogy ez az én döntésem, tehát ezért én vagyok a felelős. Igen, előfordulhat, hogy nem fog kifizetni – ez is az ÉN döntésem eredménye. Azért kikértem jogász tanácsát. Meghoztam a döntést, hogy igen, felmondok és meg is tettem a lépéseket. Megkönnyebbülés és boldogság járt át, a minden rendben érzése. Előtte bevallom volt bennem egy adag feszültség. Természetesen rögtön tudatosan teremtettem a gondolataimmal, elképzelve, hogy beérkezik a számlámra a pénz. Én már jó vagyok a tudatos teremtésben. Ha még nem láttad a Vonzás videómat,ajánlom nézd meg a youtube-on .
Nézzük, hogy alakultak a dolgok: miután felmondtam másnap megérkezett a pénz. Ha azt hiszed, hogy ez nagy szó, akkor még fogd vissza magad egy kicsit! Másnap a jogász rám írt és felajánlotta a segítségét arra az esetre ha nem fizetnének ki. Szintén másnap megkerestek e-mailben egy cégtől, hogy legyek szíves menjek be hozzájuk, mert tényleg szeretnének velem dolgozni.

A jogász felajánlott segítségét megköszöntem, nem volt rá szükség, de tudom, hogy kihez fordulhatok a jövőben. Bementem a céghez a rákövetkező nap és egy sokkal jobb üzletet kötöttem, mint amit felmondtam. Minden szempontból előnyösebb feltételekkel. Mindezt úgy, hogy a kisujjamat se mozdítottam érte.

Azaz, nem teljesen igaz az utolsó mondat, mert igenis tettem érte: gondoskodtam arról, hogy életöröm legyen bennem, jól érezzem magam a bőrömben – és tudatosan kigondoltam, hogy egy sokkal jobb lehetőség vár. Így is lett.

Kérdésem hozzád ezek után: megéri pozitívan gondolkodni? Én úgy gondolom, hogy IGEN! Javaslom te is kezd el tudatosan teremteni az életedet. Ahogy a képen az ibolya se törődik az akadályokkal, amik körülveszik, ő a napra fókuszál, arra, mait el szeretne érni – és milyen jól teszi :) Sok sikert kívánok hozzá.


Forrás: harmonet.hu - Bogyó Erzsébet

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Judit, 2017.03.12. 19:25:10
Köszönöm a lehetőséget. A tény az, hogy sajnos nem vagyok fiatal. 69 éves koromig dolgoztam, és az nagyon jó volt. Ekkor lányom kérésére itthon maradtam a kis unokámra vigyázni, mert nem bírta a bölcsődét. Nagyon szép majd nem másfél évet vele meg a nagyobbik unokámmal töltöttem- Ekkor a lányom kiküldetésre ment a németekre akik felkérték az ott dolgozásra. Három holnap után kiment a család is utána, Én meg itt maradtam egy kétszintes házban a fiammal aki a válása után költözött hozzám . Előtte a XVI. kerületben laktam és a lányom unszolására költöztem ki Gyálra ahol együtt is laktunk Ők az emeletem mi pedig a földszinten. innentől szinte úgy éreztem , hogy elvesztem. Sajnos nem vagyok optimista, mert Ők sajnos nem fognak haza jönni csak látogatóba. Nincs tervem , mit tud egy anya ebben a korban tervezni. Köszönöm, hogy elolvassa és várom a segítségét.
varga ildikó, 2017.02.21. 23:46:52
hallottam már ezekről a dolgokról, de nem gyakoroltam, nem tudatosult bennem, ezidáig elég - negatív ember voltam, sokat szívtam e miatt . Tényleg a rossz dolgokat vonzottam be, skórpió vagyok, azt írja a horoszkópon, hogy én vonzom a bajt, a baj meg engem. Ez valahol igaz is, de hibáinkból lehet tanulni, újra célt érni.
Köszönöm!
Enikő, 2017.01.10. 21:40:45
Kedves Rebeka!
Komoly betegségen vagyok túl. Elhatároztam, hogy nem panaszkodom, nem sajnálom magam (ma már értem azt a tanácsot amit egy közeli rokonom mondott soha ne sajnáltasd magad, inkább irigyeljenek mint sajnáljanak) minden reggel tudatosan örülök az új napnak, hálát adok istennek mindenért ami velem történt. Minden esetben minden cselekedetemtől a jó eredményt várom. Mióta igy élem napjaimat sokkal több jó dolog történik velem mint korábban, pedig lehet, hogy csak észreveszem a jó dolgokat. Szóval jól teszed ha lépsz a saját érdekedben bárhogy alakul, magaddal elégedett lehetsz, hogy mindent megteszel a gyógyulásod érdekében.
Erzsébet-Rebeka, 2017.01.10. 14:02:17
....Ma kaptam meg a Hírlevelet.(2017 01 10 ) Most 12:35 van..de későn ébredtem, az ebéd még ráér..ezért a jelenlegi..gondjaimat -legelőször..átgondoltam.."DÖNTENEM kell egy FONTOS ÜGYBEN.." apró dolog másnak ...nekem nagy..!Ime a rövid történet..! :-) 2 éve küzdöm a gerinc fájdalmammal..(előtte jó voltam.. nem 30-de még nem is 50 éves vagyok ...) Tavaly kimutattak egy GLUTÉNÉRZÉKENYSÉGET -a CÖLIÁKIÁVAL együtt, és vészes vashiányos vérszegénységet..(Régen is az voltam :vérszegény- most "jutottak az orvosok oda (?) ,hogy ezt vizsgálják....Eremény ..igen -az vagyok..Kezdtek gyógyszerezni..nem bírtam, a gluténra nagyon oda figyelek (2016.jul.14-óta egy falat búza kenyeret sem ettem, sem búzából -rozsból -árpából..készült dolgokat...sem..és ami TILTOTT azt sem!(VÉRSZEGÉNYSÉGEM KICSIT JAVULT..) de a gerinc problémám SAJNOS MARADT..PEDIG 2 XER is voltam egy "jó nevű KÓRHÁZBAN..." rosszabbul vagyok mint előtte.Most jön a POZITIV DÖNTÉSEM ...Korom ellenére , kezembe vesszem a SORSOM... ma bejelentkezem..A gerinc Mix központban... és meg vizsgáltatom magam ...nagyon nagy tudású szakembert találtam ( már egyszer volt időpontom -de akkor mentem a Kórházba...) most meg nézetem..mert MÁS VÉLEMÉNYÉT is tudni szeretném...Voltak akik azt mondták ...ez "akaratosság" ! Én NEM ÚGY ÉRZEM.. CSAK a CSALÁDTAGJAIM SEM TÁMOGATNAK..-Én kíváncsi vagyok lehet e-ezen javítani..? Már akkor "nyerek -ha a gyógyszert elhagyhatom..S kicsit..jobban járok..Szabadabb leszek.. A 27 lépcsőt..könnyebben veszem..Mert tornázom ..most is de ez nem elég....sétálni szeretnék..többet..Majd napra menni..Itt ahol lakom JÓ A LEVEGŐ..lehetne.:-) De ehhez :elhatározás kell..megtettem -teszem..és hiszek abban hogy gyógyulni fogok...? Nem tudom : mi a véleményetek erről...Jól teszem, ha : LÉPEK a SAJÁT EGÉSZSÉGEM ..gyógyulásom érdekében ..? :-) Szívesen venném ha ..@-ben kapnék Tőletek véleményt..:-) Szép napot Mindnyájatoknak.:-) 2017 01 10 14:02

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások