optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Hogy a második 33 tartalmasabb lehessen

Hogy a második 33 tartalmasabb lehessen

2014.10.29.

Kedves Adamecz László, bár régóta ismerjük egymást, de azt nem tudom hogy ön miért optimista? Szerencsés vagyok, hogy hosszú félelmekkel teli évek után kiállhatok önök elé és megvallhatom rögös utamat csak a segítő szándékkal, sajnálatmentes igénnyel. Hogy történt?  1980. őszén balesetből adódóan teljesen megváltozott életem. A büszke erős bányász önmagamat vesztve reménytelenül éltem kínzó fájdalmaimmal. A sokízületi gyulladástól lemerevedett tagokkal az önvádak elégedetlenségek mocsarában ragadva évek után számomra csoda történt. Sokáig érthetetlen volt számomra s mégis reményem, boldogságom alapja az lett, hogy a fogyatékossággal élőket kezdtem segíteni. A minden lépések kínjai mellett másként kezdtem élni, ösztönös szándékkal igyekeztem hasznos lenni számukra.

Kedves Adamecz László, bár régóta ismerjük egymást, de azt nem tudom hogy ön mitől lett ilyen optimista?

Milyen szerencsés vagyok, hogy hosszú félelmekkel teli évek után kiállhatok önök elé és megvallhatom rögös utamat csak a segítő szándékkal, sajnálatmentes igénnyel.

Mi történt?

1980. őszén balesetből adódóan teljesen megváltozott életem. A büszke erős bányász önmagamat vesztve reménytelenül éltem kínzó fájdalmaimmal. A sokízületi gyulladástól lemerevedett tagokkal az önvádak elégedetlenségek mocsarában ragadva évek után számomra csoda történt. Sokáig érthetetlen volt számomra s mégis reményem, boldogságom alapja az lett, hogy a fogyatékossággal élőket kezdtem segíteni. A minden lépések kínjai mellett másként kezdtem élni, ösztönös szándékkal igyekeztem hasznos lenni számukra.

Milyen tapasztalatokat nyert?

Azáltal, hogy segítséget kaptam önmagam állapotának elfogadására ezáltal tudtam őket megismerni, elfogadni. Minden fogyatékossággal élő társam teljesen olyan emberi vágyakkal, érzésekkel tulajdonságokkal él mint az egészségesek, csak nehezített élethelyzetben, fájdalmakkal. Mindez olyan életre szóló hálában viszonzódik részemről. Kapaszkodót találtam, hogy tartozzak emberek közé, célom, lehetőségem, feladatom legyen, hogy ismét embernek érezhessem magamat s ezeket elfogadni, átértékelni tudjam. Mindezek új értelemet adtak életemnek.

Hogyan fogadták a segítséget?

Nagy örömmel. Harminc évvel ezelőtt kevés lehetőség volt számukra. Igaz olyan feladatokat vállaltam, melyekben soha nem volt részem.Létrehoztuk a tatabányai mozgáskorlátozottak Humanitás Klubját és sport egyesületét, országos kulturális alapítványt. A mai névvel működő Százszorszép Fesztivál, országos autós és kerekes székesek versenyeinek, művészeti fejlesztő műhely, Alkotó kör alapítója lehettem. Immár lassan 30 éve működnek ezek.

Igazából mi célt szolgálnak e lehetőségek?

A sorstársak szellemi lelki fejlődésének lehetőségét. Többen sikeres előadók alkotóművészek,  vannak köreinkben akik művészeti, sport eseményen rendezvényen helytállnak tehetségükkel szorgalmukkal.

Hogy telnek napjai ennyi nyüzsgés után?

Többet nyüzsögnék. Új vonzódás, hogy tudatosan segítsem embertársaimat. Több életmód pályázatot írtam, 1990-ben hazai első, nemzetközi harmadik, idén is hazánkat képviselhettem és esszém az Unión túl számos országban megjelent.

Ha jól értesültem, épp egy netes pályázatra toborozza a szavazókat. Mesélne erről.

Szeretettel küldöm: Magam a bajban, betegségben, mássággal, magányban élőnek azt mondom, írom bátorításul, élj a szeretet szándékával. Nekem örömtelivé, értékessé vált életem ennek a szándék hatása által. Igaz sok nehéz év után kaptam ajándékba az élni akarás örömét, az egészségem nagymértékű javulását, a van reményem élni élményét.
Azóta annyi lehetőségben van részem, mint egészséges éveimben soha. Nem alaptalan ez a megtapasztalásom sem. Aki másokon segít, önmagán segít, mert a másoknak adott szeretet önmagunk gyógyítója! Ha ezt megpróbálod többször, minden hátrányod, vívódásod ellenére akkor a szeretet szándékodat, segítségedet örömmel, figyelemmel fogadják. Ez az öröm rád jó hatással lesz, önbizalmat, célt, erőt kapsz, s a fő lehetőséget is, hogy szükség van rád megtapasztalását ezek folytatásához. Keresd a lehetőségeket, melyekben önmagad és mások örömét, boldogságát megleled.
Egy csodálatos körforgásban vehetsz részt. Nem dicsekedhetek tanulmányokkal, csak életem megpróbáltatásai áltat nyert tapasztalatokat osztom meg.
A második 33 évem amely kínokban, fájdalmakban bővelkedő, örömtelibb és értékesebb, mint az előző egészségben eltöltött előző 33 évem.

Kedves olvasó! Ha még nem unt rá soraimra, akkor szeretettel ajánlom szavazásra, s ha lehet köreibe ajánlja  október 31-én 15 óráig Köszönöm szépen segítségét!   https://goo.gl/TsucXw

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
vzaknainé berki márta, 2015.11.24. 18:10:24
Márti: Laci gratulálok sok siket
Kiszlinger János, 2015.11.01. 19:00:03
Gratulálok a kitartásodhoz!
KATI, 2015.11.01. 18:45:17
ÍGY TOVÁBB MÉG HOSSZÚ ÉVEKIG. ÜDV. KATI
Ács Nagy Éva, 2015.11.01. 18:20:50
Kedves Laci, örömmel olvastam soraidat, és büszke vagyok rá, hogy ismerhetlek,példa vagy ,példa lehetsz mindenki számára,gratulálok, és sok sikert kívánok neked továbbra is! Ács Nagy Éva
Hajnalka kenyeres, 2015.11.01. 15:22:55
Kedves Laci!Mióta ismertségünk van, figyelemmel kísérem munkásságod is. örömömre személyesen is ismerjük már egymást.Minden elismeréssel csodállak, hogy saját testi lelki prolémád mellett, felvállaltad sorstársaid gondjait is. A példát Te magad nyújtod, megmutatod, hogy mindíg van mód, hogy felálljon az ember. És ha már Ő maga felállt, segítsen sorstársain is. TE ezt teszed. Szívből gratulálok. kívánom, hogy harcod, melyet már nem magadért vívsz, hanem társaidért, legyen sikeres. Kívánok művészetedben és költészetedben is sok sikert Egészséget boldogságot és szeretetet kívánok egész életedben.
Bodnár Lászlóné.Vedres Margit, 2015.11.01. 14:45:34
A SOK SZENVEDÉS UTÁN ÖRÜLÖK NEKI HOGY VAN KEDVED MÁSOKKAL IS FOGLALKOZNI MAGADON KIVÜL NEM ZUHANTÁL MAGADBA MINT LEGTÖBB EMBER AKI .SZINTÉN TALPRA TUDNA ÁLLNI HA .LENNE BENNE AKARAT ERŐ. SOKAN MÁSTÓL VÁRJÁK AZT EL AMIT SAJÁT MAGUK IS MEGTEHETNÉNEK ..TOVÁBBI JÓ ÉLETET VIDÁMSÁGOT SOK ERŐT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK.ELVISELNI SOK EMBER HISZTIJÉT .ERŐT EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK SZERETETTEL,
Kohut Katalin, 2015.11.01. 14:44:51
Csak így lehet elviselni a nehéz életet, pozitív hozzáállással, a reményt soha nem adva fel, másoknak segíteni tanácsokkal is. Köszönöm, hogy megismerhettelek és további sok erőt kívánok! Szeretettel: Katalin
Erzsébet, 2015.11.01. 14:44:05
Kedves László, nyüzsögj tovább, legyen hozzá erőd,kitartásod és szeretnék még sok-sok szépet olvasni tőled.
B Ilona Tóthné, 2015.11.01. 13:51:55
Örömmel és megnyugvással tölt el pozitív életszemléleted, segíteni akarásod.Sok embernek szüksége van erre, különösen az időseknek és a betegségben magukrahagyottaknak. Kell, hogy érezzék, nincsenek egyedül még a magányban sem, érezzék, hogy valaki fogja a kezüket. Nagy szavaknak hangzanak ezek, küülönösen azért, mert halálunk órájában mindig egyedül vagyunk, önmagunkkal nézünk szembe és egyedül halunk meg. De ez az élet rendje. Az nem mindegy, milyen úton jutunk el idáig...Szeretettel kívánom, hogy módod legyen még életeted során sok ember felé kinyújtani segítő kezed..
Horvathne , 2015.11.01. 11:43:44
Kedves Laci! Kitartásodhoz gratulálok!
Ignáczy Gizella, 2015.11.01. 10:22:54
Laci én csak csodálom az életed 33 évét. Kívánom hogy legyen erőd továbbra is no meg egészséged.! Szeretettel: Gizi
Dáma Lovag Erdős Anna, 2015.11.01. 10:03:22
Gratulálok,a szép leíráshoz,az optimista élet,szeretet gondolatához,és cselekvéshez. bizony így kell gondolkozni,szeretni,mert a szeretet,melyet önzetlenül ad az ember megsokszorozódik és vissza- hat..Kívánom sok örömben legyen részed Laci,mert megérdemled.Aki önzetlenül tud adni embertársainak,az megérdemli az Ő szeretetüket.Kívánok jó egészséget,s az írás örömét,mely felemeli az embert minden küzdelemben,s segít,megszépíti hétköznapokat.Sok szép írást olvassunk még tőled.Szeretettel:Anna
Emma, 2015.11.01. 9:54:50
Gratulálok a kitartásodhoz!
Kocsis, 2015.11.01. 9:51:50
Ez mind szép, amit olvastam. Valóban másokon segíteni számomra is öröm, de az a helyzet, hogy én rosszul jártam, azaz pórul jártam. Nagy segítségemben (beteg emberen) és akarásomban, hogy gyógyuljon az a másik ember, számomra sok pénzt is "kibeszélt" belőlem... Hosszú. A lényeg az, hogy átvertek több száz ezer forinttal. Azóta valójában félek segíteni. Én különben is könnyen átverhető lélek vagyok, mert nem tudom hol a határ!
Marika Kapitány , 2015.11.01. 0:42:25
Szia kedves Laci!
Csak gratulálni tudok hogy ennyi szenvedés után kitartással, akaraterővel bírtál talpon maradni.
Erzsébet, 2015.11.01. 0:01:06
Kedves László Ennyi fájdalom és keserűség után is Őszinte szeretet sugárzik szavaidból.
Nagyon tisztellek. Örömmel olvasom írásaid , gyönyörű verseidet. Megtiszteltetés hogy olvashatom . Amit minden kedves ismerősnek ajánlok. Szeretettel ölellek.
Adamecz László, 2015.10.29. 8:44:58
Köszönöm a bemutatkozás lehetőségét. Utamról bővebben szeretettel!
Szeretettel ajánlom a hídemberek 72. részét http://youtu.be/UOBqYY7IndY és
a tatabányai Tv mozaik című műsorát, https://www.youtube.com/watch?v=VxyfgcVzY8A bátorító üzenetemet olvasásra, ha tetszik szavazásra, http://www.rd.hu/Ki_másokon_segít_önmagán_is_segít címmel.
Bővebben: http://lelekmuzsikusok.googlepages.com/ ahol a zenénken túl több írásom és riport van.
Szép napokat kívánok! Adamecz László

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások