Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Gyógyít az optimizmus? Igen! :)

Gyógyít az optimizmus? Igen! :)

2014.09.17.

A pozitív emberek tényleg egészségesebbek?Az optimista gondolkozású emberek általában egészségesebbnek is érzik magukat a borúlátó társaiknál, de eddig sokan úgy vélték, ez csak egyszerű feltevés, ami mögött nincs tudományos vizsgálat.A született optimisták mindig is mondták, hogy jobb az egészségük, mint a borúlátó társaiknak, ám a hitetlenkedők eddig csak legyintettek erre, mondván, ezt csak ők gondolják így magukról, de semmi tudományos alapja nincs a kijelentésnek.

Most azonban a Chicago-i Loyola Egyetem pszichológia professzora, Fred Bryant megszerezte a hiteles bizonyítékot is, így mostantól tényleg bátran mondhatjuk, hogy a pozitív gondolkodású emberek egészségesebbek.

A kutató több mint 200 korábbi tanulmányt vizsgált át, és megerősítette azt az állítást, hogy az optimistáknál feleakkora eséllyel alakulnak ki szív- és érrendszeri megbetegedések, szívroham, stroke, mint a kevésbé bizakodóknál.
Ám korábban úgy vélték, hogy ezek az eredmények az egyéb körülmények miatt születnek, például a boldogabb emberek kisebb valószínűséggel lesznek elhízottak, gyengék, vagy viselkednek bármilyen szempontból az egészségre károsan.
A mostani felülvizsgálat során azonban a professzor sorra vette azokat a tulajdonságokat is, amelyek hatással lehetnek az egészségre, mint például a dohányzás, a testsúly vagy a társadalmi és gazdasági státusz.
A statisztikák szerint a pozitív gondolkodású emberek tovább élnek, és kevésbé éri utol őket a megfázás, és a nehéz időket is könnyebben vészelik át. Egyelőre nem tudnak a kutatók sem választ adni arra, hogy ez miért van így, de úgy sejtik, hogy a boldogabb embereknek alacsonyabb a szorongásszintjük, ez pedig kivédi az olyan káros, többnyire a krónikus stressz okozta fizikai hatásokat, mint például a gyulladásos folyamatok vagy épp a magas vérnyomás.
Más kutatások szerint a pozitív gondolkozás a fizikai kimerültség ellen is véd, ezt egy teszttel is alátámasztották: egy motivációs tréning után biciklire ültették a résztvevőket, és kiderült, hogy a lelkileg "felturbózott" alanyok 18 százalékkal tovább bírták a terhelést, mielőtt teljesen kidőltek volna.A pozitív gondolkodásban az a legjobb, hogy bárki számára elérhető, csak egy kis gyakorlás kell hozzá.
"Ízleld meg a pillanatot" - fogalmazott Bryant, és azt mondja, a legapróbb dolgokat is észre kell venni és hálásnak kell lennünk érte - mint például egy naplemente, vagy az udvaron játszó gyermek látványa, de ugyanilyen a büszkeség, amit egy jól végzett munka után érzünk.
Csak arra kell vigyázni, hogy ne vigyük túlzásba, például csak azért nem bekötni a biztonsági övet, mert "velem úgyse történhet baj", nem túl biztonságos. Egyszóval legyen optimista, nézzen derűsen a jövőbe, de azért készüljön fel a várható nehézségekre is!

Forrás: ma.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások