optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Fő az optimizmus! - Dicsérd magad!

Fő az optimizmus! - Dicsérd magad!

2014.08.05.

A borúlátókat még az ág is húzza. Ha valaki hajlamos a pesszimizmusra, gyakran a sikerét sem akarja tudomásul venni. A kudarc pedig kudarcot szül. Ha te is a világ szerencsétlenjének érzed magad, fogadd meg jó tanácsainkat.

Kudarcból kihívás

A kudarcoktól ne törj le, inkább kovácsolj belőlük tőkét. Az optimista minden kudarcot kihívásnak, rögtön megoldandó feladatnak tekint. Így nincs ideje sokáig nyalogatni sebeit. Ha ugyanis átadod magát az önsajnálatnak, rendszerint egyik kudarc követi a másikat. Ne ess ebbe a hibába! Az életben azok a sikeresek, akik mindig képesek voltak újra és újra kezdeni.

Nyugtázd a sikert!

A borúlátók sokszor mindent csak a szerencsének tulajdonítanak. Sokkal okosabb nyugtázni az eredményt – egy öndicsérettel. Ez magabiztossá tesz, és megalapozza a további sikereket.

Foglald el magad!

Minél több a tennivalód, annál kevesebb időd lesz a balsikerekkel törődni. Ha ráérsz, a problémák is nagyobb súlyt kapnak az életedben.

Vigyázz a kondidra!

Egyél rendszeresen, és fogyassz elegendő szénhidrátot is! Utóbbi kedvezően befolyásolja az agy kémiai folyamatait, így könnyebben leküzdheted a stresszt, a bánatot. Ez persze nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal süteményt, vagy csokoládét kell majszolnod ahhoz, hogy stresszmentes életet élhess. Sokat segíthet a rendszeres testedzés; fokozza az önbizalmat.

Barátkozz optimistákkal!

Nemcsak a pesszimizmus „ragályos", hanem az optimizmus is. Ha hajlamos vagy a borúlátásra, messziről kerüld a pesszimistákat.

Higgy a sikerben!

Képes vagy hinni a sikerben? Ez már fél győzelem, Szintén fontos, hogy a gyereket is optimista életszemléletre neveld. Ha az utód kudarcot vall, mondd meg neki: megérted a bánatát. Majd idézd fel a közelmúltban elért sikereidet, így megakadályozhatod, hogy a gyerek melléd zuhanjon.

A rossz is lehet jó

A boldogság igazi titka: élvezni kell az élet apró örömeit. Ne hidd, hogy ez közhely. Gondolj rá: sokszor az igazi vágyak teljesülése sem okoz örömet. Az apró dolgoknak viszont mindig tudunk örülni. Tehát a nagy álmok kergetése közben értékeld a kicsinységeket is!

Tarts önvizsgálatot!

Valóban arra fordítod az energiádat, amire érdemes, és ami jó érzéssel tölt el? Egy biztos: ne sajnáld az időt a kedvteléseidre. Sok nő csak a családja boldogságával törődik, mindig a férj, a gyerek az első, a második a munkahely, és csak valahol a hátsó sorokban van önmaga. Ha te is ilyen vagy, ne csodálkozzon, ha előbb-utóbb saját szeretteidet is ellenszenvesnek találod.

Lassíts és lazíts!

No meg figyelj például a kellemes dolgokra. És ne feledd! A rossznak is van jó oldala. Ne félj az újtól! Akik hajlamosak a felfedezésre, hamarabb boldogulnak. Értheted ezt szó szerint is!

Így szerezz magadnak örömöt
1. Vegyél egy kellemes habfürdőt.
2. Hívj meg vagy keress fel egy régen látott barátot.
3. Főzd meg kedvenc ételedet. Egyszer megengedheted magadnak, hogy nem számolod a kalóriákat.
4. Lepd meg magad egy szál szép virággal.
5. Várd meg párodat vagy a gyereket munka után, és rúgjatok ki a hámból. De az is jó, ha a barátnőddel teszed ugyanezt.

Forrás: noiportal.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások