optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > ÉRDmost - Optimista vagy pesszimista?

ÉRDmost - Optimista vagy pesszimista?

2017.07.25.

Az országban egyre több helyen lehet csatlakozni az Optimista Klub valamelyik csoportjához. Az önkéntesek segítésével szerveződő "csapatokba" bárki beléphet, aki optimistának tartja magát és szeretne optimista emberekkel kapcsolatba lépni. Rózsahegyi Márkkal, az Optimista klub ötletgazdájával beszélgettünk az Érd FM 101,3-on.

Kutatók szerint az optimizmus azt jelenti, hogy megválasztjuk, hogyan látjuk a világot. S nem arról van szó, hogy letagadjuk vagy elkerüljük a kedvezőtlen információkat. Az optimizmus gyakorlása rengeteg közös vonást mutat a hálával. Mindkét stratégiában arra törekszünk, hogy a helyzet pozitív oldalát lássuk. Az optimizmus kialakítása azonban nemcsak arról szól, hogy örülünk a jelennek és a múltnak, hanem arról is, hogy fényes jövőt vetítünk magunk elé.

Melyik típusba tartozunk: az optimisták vagy a pesszimisták közé? Ha kétségeink lennének az általános hozzáállásunk felől egy két perces, anonim, online teszt a segítségünkre van, na meg még sok-sok optimistává tevő lehetőség is az Optimista Klub oldalán. Rózsahegyi Márkkal, az Optimista klub ötletgazdájával beszélgetünk. Hallgassa meg!

Forrás: http://erdmost.hu/2017/07/13/optimista-vagy-pesszimista/


Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások