ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Egyetlen levél mindennap meghozza a boldogságot?

Egyetlen levél mindennap meghozza a boldogságot?

2017.08.05.

√Črdekes k√≠s√©rletet pr√≥b√°lt ki egy nŇĎ a bar√°tnŇĎj√©vel, amiben mindennap e-mail √≠rtak egym√°snak, r√°ad√°sul a tartalm√°ra is volt egy kik√∂t√©s. Szinte senki sem gondoln√°, milyen nagy hat√°ssal lehet a hangulatra √©s az emberi kapcsolatokra egy-egy sz√≥ vagy egy r√∂videbb lev√©l. Pedig ak√°r boldogabb√° is tehet egy ilyen apr√≥s√°g, √©s most azt is megtudhatod, hogyan. Egy k√∂z√©pkor√ļ nŇĎ √©s legjobb bar√°tnŇĎje izgalmas projektbe v√°gtak, √©s megosztott√°k a tapasztalataikat.

Charlotte Haigh a pszichol√≥gusa tan√°cs√°ra pr√≥b√°lt ki egy szokatlan dolgot. Az √ļjs√°g√≠r√≥nŇĎ rengeteg neh√©zs√©gen ment √°t, elvesztette kisbab√°j√°t, elv√°lt, √©s szinte teljesen √∂sszet√∂rt, r√°ad√°sul a ter√°pi√°k sem bizonyultak igaz√°n hat√°sosnak, hamarosan pedig komoly depresszi√≥s t√ľnetei lettek. Ez√©rt az orvosa azt tan√°csolta neki, hogy mindennap √≠rjon egy kis √∂sszefoglal√≥t arr√≥l, ami t√∂rt√©nt vele.

Mindennap egy ilyen levél a boldogság kulcsa?

De term√©szetesen egy√°ltal√°n nem volt mindegy, hogy mit √≠r le. A szak√©rtŇĎ ugyanis r√°vil√°g√≠tott arra, hogy Charlotte csakis a negat√≠v dolgokat l√°tja meg az √©let√©ben, ez√©rt azt k√©rte tŇĎle, hogy csak pozit√≠v t√∂rt√©n√©sekrŇĎl mes√©ljen, amit rossznak l√°t, azt hagyja ki, √©s keressen helyette m√°st, ak√°r igen apr√≥, j√≥ dolgokat. Ez elsŇĎre nehezen ment, ez√©rt megk√©rte bar√°tnŇĎj√©t, hogy csatlakozzon a projekthez, √©s ink√°bb egym√°snak √≠rjanak. Az√©rt ŇĎ jutott esz√©be, mert Laura hossz√ļ ideig k√ľlf√∂ld√∂n √©lt, √©s ezalatt elt√°volodtak egym√°st√≥l, most viszont szerett√©k volna √ļjra fel√©l√©nk√≠teni a bar√°ts√°gukat.

Charlotte a kis dolgokat is értékelni kezdte

√ćgy m√°r nagyobb √∂r√∂mmel √≠rta meg a pozit√≠v besz√°mol√≥t, r√°ad√°sul ut√°nan√©zett, √©s kider√ľlt, hogy t√∂bb tudom√°nyos kutat√°s is bizony√≠totta m√°r, hogy a napi j√≥ t√∂rt√©n√©sek √∂sszegz√©se jav√≠tja a ked√©ly√°llapotot, k√©pes motiv√°lni, cs√∂kkenti a depresszi√≥ t√ľneteit, sŇĎt ,m√©g az alv√°sban is seg√≠t.

Igaz, hogy Charlotte elmond√°sa szerint olyan apr√≥nak tŇĪnŇĎ, m√©gis sokat jelentŇĎ dolgok szerepeltek benne, mint a h√°la az√©rt, mert van k√©t gy√∂ny√∂rŇĪ cic√°ja, vagy a boldogs√°g, hogy v√©gre eljutott j√≥ga√≥r√°ra, esetleg, hogy kiny√≠ltak a vir√°gai, hamarosan m√©gis hatalmas v√°ltoz√°st tapasztalt.

Rengeteg mindenben segített a levél

Nemsok√°ra mindketten azt vett√©k √©szre, hogy azt is list√°zni kezdt√©k, ha siker√ľlt el√©rni√ľk egy c√©ljukat, √≠gy sikeresebbnek √©s magabiztosabbnak √©rezt√©k magukat, sŇĎt, m√©g arra is motiv√°lta ŇĎket az esti e-mail, hogy min√©l t√∂bb dolgot, ak√°r a r√©g√≥ta halogatott nagytakar√≠t√°st is v√©gre megcsin√°ljanak.

- Sokszor le√≠rtam azt is, amikor egy bar√°tomnak seg√≠tettem, √©s v√©gre kedves emberk√©nt kezdtem l√°tni magam. Egy√©bk√©nt el√©g √∂nkritikus vagyok, ez a lev√©l viszont r√°vil√°g√≠tott, hogy sok pozit√≠v tulajdons√°gom is van - √≠rta a nŇĎ a Prima oldal√°n, √©s azt is elmondta, hogy sokkal k√∂zelebb ker√ľltek egym√°shoz Laur√°val, akivel k√©sŇĎbb egy kicsit tov√°bb is fejlesztett√©k a k√≠s√©rlet√ľket.

- N√©ha azok√©rt a dolgok√©rt, amiket j√≥l csin√°ltunk, megjutalmaztuk magunkat. Legyen sz√≥ egy cs√©sze csendben elfogyasztott te√°r√≥l vagy egy k√∂z√∂s spa-napr√≥l. Ez az√©rt volt j√≥, mert a j√∂vŇĎbeni jutalom gondolata n√∂veli a boldogs√°ghormonok szintj√©t az agyban, plusz motiv√°ci√≥t ad, √©s fokozza a j√≥kedvet.

Megv√°ltozott az √©let√ľk

Charlotte azt is elmondta, hogy sok minden v√°ltozott, mi√≥ta pozit√≠v e-maileket √≠rnak egym√°snak. Megl√°tt√°k a j√≥ dolgokat minden apr√≥s√°gban, nŇĎtt az √∂nbizalmuk, akt√≠vabbak √©s boldogabbak lettek, mint elŇĎtte, r√°ad√°sul sokkal erŇĎsebb lett a kapcsolatuk. A nŇĎ ez√©rt mindenkinek aj√°nlja ezt a kis k√≠s√©rletet, de nem is kell felt√©tlen√ľl e-mailt √≠rni, el√©g csak egy napl√≥t vezetni a j√≥ dolgokr√≥l, amik aznap t√∂rt√©ntek veled.

Forr√°s: femina.hu

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Szegner Ferenc, 2017.11.07. 19:02:20
Igen a poztív gondolatok sokat segítenek az élet minden teröletén.
Amit t√°pl√°lunk a tudat alatiban az fog megval√≥sulni, ha j√≥ magot √ľltet√ľk el, akkor j√≥ gy√∂m√∂lcs√∂t szedhet√ľnk, de ha rosz magot √ľltet√∂nk akkor rosz gy√ľm√∂lcs√∂t szed√ľnk le.
piroska, 2017.10.31. 17:54:19
√ľgyesek vagytok, k√∂vetendŇĎ p√©lda
Tóth Józsefné, 2017.09.18. 13:54:33
K√∂sz√∂nt√∂m a lev√©l √≠r√≥kat, a v√°laszad√≥kat! Nyolc √©ve √∂zvegy vagyok, nagyon sok√°ra j√∂tt el a kegyelmi √°llapot. Az elj√∂vetel√©ben a versek seg√≠tettek, kb. n√©gy √©ve. AzelŇĎtt csak olvastam, az√≥ta rendszeresen tanulom √©s szavalom. Mindent, ami az ember lelk√©t meg√©rinti, ami a szeretetrŇĎl sz√≥l. Most pedig k√©rem a seg√≠ts√©geteket! √Āpol√≥nŇĎ voltam, √©s rendszeresen felk√©rnek a Kossuth Zsuzsanna eml√©k√©re rendezett √ľnneps√©gekre mondjak az √°pol√°s neh√©zs√©g√©rŇĎl, k√ľzdelmeirŇĎl sz√≥l√≥ verset, de kettŇĎn k√≠v√ľl , amit m√°r szavaltam, nem tal√°lok /Akkor legy√©l √°pol√≥ √©s Az √°pol√≥d vagyok ezeket mondtam/. Ha tal√°ltok sz√©p verseket k√ľldj√©tek el, nagyon sz√≠vesen venn√©m! K√∂sz√∂n√∂m! T√≥th J√≥zsefn√© Erzs√©bet
Heiszám Ildikó, 2017.09.01. 22:29:04
Nagyon tetszik az √∂tlet.√Čn is szoktam √≠rni,de a negat√≠v dolgokat is le√≠rom.Sokszor √©rzem azt,hogy pont a le√≠r√°s miatt m√°r nem l√°tom olyan sz√∂rnyŇĪnek a t√∂rt√©netet.Kipr√≥b√°lom az√©rt a CSAK POZIT√ćV esem√©nyeket le√≠rni.K√∂sz√∂n√∂m a tan√°csot.
KISS √ČVA, 2017.08.07. 21:59:38
Szerintem,nagyon jó dolog.Most,pont én is gyakorlom ugyan nem írásba de probálom a gondolataimat,pozítiv irányba terelni ha kicsit is negativ vagyok azonnal azt,mondogatom magaban minden rendbe lesz,szerencsém lesz s tul leszek ezen a jelen pillanatnyi nehézségen.
Böszörményi Judit, 2017.08.06. 17:45:49
Az jutott eszembe errŇĎl, hogy egy ismerŇĎs√∂m Kar√°csonyra (!) kapott egy kis bar√°ts√°gos bor√≠t√≥j√ļ f√ľzetet, amelynek minden oldal√°ra √≠rt az aj√°nd√©koz√≥ egy-egy sz√©p gondolatot/id√©zetet, reggeli lapozgat√°sra...
Bilikné Mária, 2017.08.05. 16:21:11
Hallottam már róla, de én még nem csinálom!
Petr√≥k √Čva, 2017.08.05. 15:55:56
Igen, én már régóta csinálom ahz irást , és be vált....

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok