Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK) > Duchenne-mosollyal új kapcsolatokra teszel szert.

Duchenne-mosollyal Ăşj kapcsolatokra teszel szert.

2015.06.27.

A mosolygás új kapcsolatokat eredményezhet - Egy őszinte mosoly a legfrissebb kutatás szerint hozzásegíthet bennünket egy új barátság vagy szerelmi kapcsolat kialakításához. Mégpedig azért, mert az emberek sokkal jobban reagálnak a pozitív érzelmekre új kötelékek kialakítása esetén, mint az olyan negatív érzelmekre, mint a szomorúság, a harag vagy a megvetés.


A kutatók ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem érdemes mosolygást tettetni azért, hogy elnyerjük mások szimpátiáját, mert könnyű észrevenni, hogy a mosoly őszinte, vagy sem. Az egyik kísérletükben a kutatók azt mutatták ki, hogy a randevúzó párok pontosan nyomon tudták követni partnerük pozitív érzelmeit. A második kísérlet azt mutatta, hogy a résztvevők közelebb érezték magukat idegenekhez, akik pozitív érzelmeket fejeztek ki, és szinte ösztönösen vonzódtak a pozitív érzésekhez.

A szakértők a Motivation and Emotion szaklapban közzétett tanulmányukban arról is beszámoltak, hogy az emberek a pozitív érzelmeiket az úgynevezett Duchenne-mosollyal fejezik ki, amely a szemek és az orcák körül lévő két arcizom együttes mozgásával jár, és főként akkor következik be, amikor az emberek őszinték és boldogok. Mások ezt a fajta mosolyt őszintének látják, ezért segít a társas kötődés kialakításában. A tanulmány szerzője, Belinda Campos, a Kalifornia Egyetem irvine-i fakultásának munkatársa elmondta, hogy az emberek rendkívül jól ismerik ezt a fajta mosolyt, és hatékonyan képesek észrevenni a tettetett mosolyt. A kutató úgy véli, az eredmények újabb bizonyítékként szolgálnak arra, milyen fontosak a pozitív érzelmek a társas közegben, és kihangsúlyozzák a pozitív érzelmek kifejezésének jelentőségét az új társas kapcsolatok kialakítása során.


Forrás: vital.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

PĂ©ter, 2015.08.04. 6:47:51
Szerintem a mosoly nem visszautasíthatatlan, hanem ragályos. Mosolyogj, szép az élet.
Mari, 2015.08.03. 18:54:29
A mosoly valóban hat, a manipuláció egyik legerősebb fegyvere, hisz visszautasíthatatlan :)
Rózsahegyi Márk, 2015.07.01. 7:49:04
Én azt szoktam mondani, azért mert mert az apám ütött engem, nem kell hogy én is üssem a gyerekemet. Szóval szerintem aki optimista az pont a nehézben mutassa ki az optimizmusát, hogy mosolyog. Na nem vigyorog, hanem mosolyog, mert sosem tudhatod ki szeret bele a mosolyodba. És én mitől vagyok ilyen okos? :) Hát mert kipróbáltam és működik. Te milyen embertől vennél valamit? Aki mosolyog és ezzel bizalmat, pláne önbizalmat áraszt vagy aki fapofával, olyan mísz formában akarja rád-sózni a portékáját. Kutatások bizonyítják, hogy ma már kell valami plusz ami élményt ad a vásárláshoz, ezért újra divatba jön hogy a kiszolgálás egy szolgálat. Szolgáltass vidámságot, élményt és a vevő hoz magával egy másikat. Szóval csak javasolni tudom, hogy változtatást akarj elérni az életedben, akkor változtass a szokásaidon és mosolyogj többet. Az eredményre nem kell éveket várni.
Erdei Lászlóné, 2015.06.30. 14:35:53
Sajnos a jelenlegi helyzet/az országban/ nem sok mosolyt fakaszt. Mi pedig nap min t nap szembesülünk a jelennel és ez rányomja bélyegét az életünkre.
Krisztina, 2015.06.30. 12:17:23
Szerintem a mosoly inkább jó feszültségoldó, kedves
gesztus, de Ăşj kapcsolatokat nem lehet teremteni
vele, ahhoz ez kevés.
Kende F.Csaba, 2015.06.27. 16:21:23
A mosoly szemelyes - magantulajdon.
A pozitiv esemenyeknel meg mama mopsolyoghatunk ...
De mama azert sokszor megfagy a mosoly az arcunkon... a mai vilag helyzetebe
Oszinte udvozlettel
Kende F.Csaba - Kassa ( Rakoczi varosa /

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások