optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > DIABETES magazinban megjelent cikk az Optimistaklubról

DIABETES magazinban megjelent cikk az Optimistaklubról

2005.09.19.

Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány, ­amely 1998-ban alakult - keretein belül működik az Optimis­taklub. Az aktivisták jelenleg két regionális klubban fogadják a hozzájuk érkező leveleket, kéréseket, illetve felkéréseket.

 

www.optimistaklub.hu amely több mint elsőre látszik

Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány, ­amely 1998-ban alakult - keretein belül működik az Optimis­taklub. Az aktivisták jelenleg két regionális klubban fogadják a hozzájuk érkező leveleket, kéréseket, illetve felkéréseket. Egyik Budapesten, a másik a Pusztavacson, amely - talán nem véletlenül - minden településtől és valamennyi jövőben meg­valósítandó regionális optimistaklubtól egyforma távolságra van, hiszen Pusztavacs Magyarország földrajzi közepe.

Miért is vannak olyan optimista aktivisták, akiknek fontos a pozitivitás, a humor, a jókedv átadása, népszerűsítése? Fur­csa, hogy reklámozni kell azt, ami mindenki számára alapvető emberi tulajdonság, a mosolyt. Mi nem az ingyenes szolgálta­tásainkra hívjuk fel a figyelmet, hanem a mosoly, a pozitivi­tás gyógyító erejére. Ki ne lett volna már olyan helyzetben, hogy rámosolygott valakire. S mi lett a mosoly „fizetsége': MOSOLY.

Sajnos nincs és hál' Istennek egyelőre nem is lesz mosoly­tabletta. Miért? Mert az optimista gondolkodásmód egy tanu­lási folyamat része, amelynek két győztese biztosan van: az egyik te vagy, a másik a közösség, amelyben élsz.

Miért is veszítettük el az emberi lét legalapvetőbb és mégis a legmeghatározóbb non-verbális kommunikációs eszközét? So­kan sokféleképpen értelmezik a helyzetet, vannak, akik még vitatkoznak is ezen. Mi egyet tudunk: tenni kell, és akkor en­nek jótékony, emberi közösségeket építő hatására nem is kell olyan sokat várni. Hogy a hatás rögzüljön, és sok-sok mosoly­gós ember éljen Magyarországon, ez nem csak a mi, hanem minden érző és szociálisan érzékeny, illetve fogékony ember számára kötelező.

Ahogy a szülő csiszolgatja a gyermekét az emberi lét, az élet rögös útjainak „megjárására; úgy hisszük és valljuk, hogy nem kell mindig nagyon-nagyon „alkotni'. Ami nekem egy parányi dolog, az lehet, hogy a másik számára nagyon is nagy. Ezért ne féljünk, attól, hogy mi „csak" egy parányi fogaskerék vagyunk a gépezetben, e nélkül a nagy és bonyolult szerkezet nem tud működésbe lépni. Tehát mindenkinek van mit keres­nie és van mit találnia, ebben az elmagányosodott életben.

Optimista aktivistáinkkal - akik várják nem csak betegek, de egészséges emberek leveleit is -, valamint a témához hoz­zászólókkal az optimistaklub.hu címen keresztül léphetnek az érdeklődők kapcsolatba. Azok, akik szeretnének helyzetük­ről élménybeszámoló keretében hírt adni, (hogyan szembe­sült először a betegségével, hogyan élte meg, s hogyan jutott túl a nehézségeken), azok írását nagyon nagy szeretettel vár­juk a Fórumban, vagy az e-mail cím­re elküldve, avagy hagyományos kézírással az Optimista Klub 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 109. postacímre.

Miért érdemes oldalunkat felkeresni és látogatni? Új tagja­ink között értékes ajándékokat sorsolunk ki, valamint a tény, hogy valakinek - akár név nélkül is - elmondhatod bánato­dat, örömödet, hidd el NAGYON FONTOS! Hiszen, ha meg tudod fogalmazni kétségeidet; akkor már egy lépéssel köze­lebb kerültél annak megoldásához.

Zárásként, hadd ajánljam figyelmedbe optimista szabály­zatunk 10. pontját: Egy mosollyal többet érsz el, mint gondol­nád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép! Miért érdemes mosolyogni, próbáld ki és a vál­tozást oszd meg velünk is!

Rózsahegyi Márk

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások