Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Zimbabwe 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Seychelle-szigetek 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > DIABETES magazinban megjelent cikk az Optimistaklubról

DIABETES magazinban megjelent cikk az Optimistaklubról

2005.09.19.

Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány, ­amely 1998-ban alakult - keretein belül működik az Optimis­taklub. Az aktivisták jelenleg két regionális klubban fogadják a hozzájuk érkező leveleket, kéréseket, illetve felkéréseket.

 

www.optimistaklub.hu amely több mint elsőre látszik

Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány, ­amely 1998-ban alakult - keretein belül működik az Optimis­taklub. Az aktivisták jelenleg két regionális klubban fogadják a hozzájuk érkező leveleket, kéréseket, illetve felkéréseket. Egyik Budapesten, a másik a Pusztavacson, amely - talán nem véletlenül - minden településtől és valamennyi jövőben meg­valósítandó regionális optimistaklubtól egyforma távolságra van, hiszen Pusztavacs Magyarország földrajzi közepe.

Miért is vannak olyan optimista aktivisták, akiknek fontos a pozitivitás, a humor, a jókedv átadása, népszerűsítése? Fur­csa, hogy reklámozni kell azt, ami mindenki számára alapvető emberi tulajdonság, a mosolyt. Mi nem az ingyenes szolgálta­tásainkra hívjuk fel a figyelmet, hanem a mosoly, a pozitivi­tás gyógyító erejére. Ki ne lett volna már olyan helyzetben, hogy rámosolygott valakire. S mi lett a mosoly „fizetsége': MOSOLY.

Sajnos nincs és hál' Istennek egyelőre nem is lesz mosoly­tabletta. Miért? Mert az optimista gondolkodásmód egy tanu­lási folyamat része, amelynek két győztese biztosan van: az egyik te vagy, a másik a közösség, amelyben élsz.

Miért is veszítettük el az emberi lét legalapvetőbb és mégis a legmeghatározóbb non-verbális kommunikációs eszközét? So­kan sokféleképpen értelmezik a helyzetet, vannak, akik még vitatkoznak is ezen. Mi egyet tudunk: tenni kell, és akkor en­nek jótékony, emberi közösségeket építő hatására nem is kell olyan sokat várni. Hogy a hatás rögzüljön, és sok-sok mosoly­gós ember éljen Magyarországon, ez nem csak a mi, hanem minden érző és szociálisan érzékeny, illetve fogékony ember számára kötelező.

Ahogy a szülő csiszolgatja a gyermekét az emberi lét, az élet rögös útjainak „megjárására; úgy hisszük és valljuk, hogy nem kell mindig nagyon-nagyon „alkotni'. Ami nekem egy parányi dolog, az lehet, hogy a másik számára nagyon is nagy. Ezért ne féljünk, attól, hogy mi „csak" egy parányi fogaskerék vagyunk a gépezetben, e nélkül a nagy és bonyolult szerkezet nem tud működésbe lépni. Tehát mindenkinek van mit keres­nie és van mit találnia, ebben az elmagányosodott életben.

Optimista aktivistáinkkal - akik várják nem csak betegek, de egészséges emberek leveleit is -, valamint a témához hoz­zászólókkal az optimistaklub.hu címen keresztül léphetnek az érdeklődők kapcsolatba. Azok, akik szeretnének helyzetük­ről élménybeszámoló keretében hírt adni, (hogyan szembe­sült először a betegségével, hogyan élte meg, s hogyan jutott túl a nehézségeken), azok írását nagyon nagy szeretettel vár­juk a Fórumban, vagy az e-mail cím­re elküldve, avagy hagyományos kézírással az Optimista Klub 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 109. postacímre.

Miért érdemes oldalunkat felkeresni és látogatni? Új tagja­ink között értékes ajándékokat sorsolunk ki, valamint a tény, hogy valakinek - akár név nélkül is - elmondhatod bánato­dat, örömödet, hidd el NAGYON FONTOS! Hiszen, ha meg tudod fogalmazni kétségeidet; akkor már egy lépéssel köze­lebb kerültél annak megoldásához.

Zárásként, hadd ajánljam figyelmedbe optimista szabály­zatunk 10. pontját: Egy mosollyal többet érsz el, mint gondol­nád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép! Miért érdemes mosolyogni, próbáld ki és a vál­tozást oszd meg velünk is!

Rózsahegyi Márk

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások