optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > CSAK optimistán

CSAK optimistán

2017.09.26.

A boldog emberek nem csak a birtokában vannak a nagy titoknak, ami a boldogság eléréséhez szükséges, de használni is tudják. Nem atomfizika, a többségnek mégis kifürkészhetetlennek tűnik, hogy miként élhet meg minden napot csodaként. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amiket az életvidám, kiegyensúlyozott emberek sosem csinálnak.

1. Nem ütik bele az orrukat más dolgába

A boldog emberek abban hisznek, hogy minden embernek a saját felelőssége a boldogság megteremtése, ezért nem ütik bele az orrukat mások dolgaiba, nem fűznek kéretlen kommentárokat egy adott szituációhoz, csak akkor avatkoznak be egy-egy esemény történéseibe, ha ez őket is érinti, vagy valaki segítséget kér tőlük. Sok bosszankodástól és konfliktustól kímélik így meg magukat.

2. Nem pletykálnak

Nem fecsegnek mások háta mögött, nem beszélik ki ismerőseiket, sokkal inkább az őszinteség, az egyenes beszéd hívei. Ha valamilyen oknál fogva eltérő véleményen vannak valakivel, és nem tudják ezt megbeszélni a célszeméllyel, akkor sem pocskondiázzák mások előtt őket, inkább megtartják maguknak a véleményüket. Feleslegesen pedig végképp nem generálnak problémákat a pletykálkodásukkal.

3. Csak optimistán

A boldog emberek igyekeznek minden rosszban meglátni a jót, a negatív helyzetekből is előnyt kovácsolni, vagy a siránkozás helyett, a probléma megoldására törekedni. Ami nem öl meg, az megerősít elvet mindig szem előtt tartják.

4. Nem bosszúállók

Soha nem olyan kicsinyesek, hogy visszavágjanak, ha valaki árt nekik, sokkal nagyvonalúbbak, érettebbek ennél, és éppen ettől tiszteletreméltó személyiségek.

5. Nem marcangolják magukat a végtelenségig

Ha hibáznak, elismerik, végiggondolják, hogy legközelebb mit és hogyan kellene másképp, elnézést kérnek, de nem rágódnak napokig, akár hetekig, és nem emészti fel őket a lelkiismeret. El tudják engedni a negatív érzéseket, és tanulva a múlt hibáiból továbblépnek.

6. Nem féltékenykednek

Ez párkapcsolati szinten és a normál életben egyaránt értendő. Párkapcsolati téren bíznak magukban annyira, hogy ne rettegjenek attól, hogy elhagyják, megcsalják őket, így nem rendeznek feleslegesen jelenetet. Általános felfogásban pedig nem irigyek mások sikereire, őszintén együtt tudnak örülni a környezetükben élőkkel.

7. Képesek elengedni a múltat

A boldogsághoz az egyik legfontosabb kulcs, hogy el tudjuk engedni a múlt eseményeit, főként sérelmeinket. Fontos feldolgozni ezeket az élményeket, de tudni kell továbblépni, és új fejezetet nyitni az életünkben.

8. Nem aggodalmaskodnak feleslegen

Megkímélik magukat a görcsöléstől, a szükségtelen idegeskedéstől, főleg, ha olyan problémáról van szó, amit rajtuk kívül álló események befolyásolnak. Elfogadják a tényt, ha képtelenek változtatni egy adott szituáción, hiszen sokszor csak ki kell várni, hogy az idő múlásával minden helyreálljon.

9. Nem követik birka módjára a tömeget

Saját elveik, elképzeléseik vannak, amelyek mellett szilárdan kitartanak, nem hagyják befolyásolni magukat mások által, nem olvadnak bele széles tömegekbe követőként.

Természetesen nincs tökéletes ember, aki ezekhez mindig minden körülmények között tudja tartani magát, de ha igyekszel ezek szerint az elvek alapján élni, igen hamar meg fogod tapasztalni, hogy mennyivel boldogabban éled a mindennapokat.

Forrás: stylemagazin.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Budai Dániel, 2017.10.23. 7:43:16
Ha igazán boldog akarsz lenni akkor a MÁTÉ EVANGÉLIUM 5-IK RÉSZT VÉGIG OLVASD EL BOLDOGMONDÁSOK.DE BETARTANI LEHETETLEN KIVÉVE HA FELNŐTT KORODBAN MEGKERESZTELKEDSZ AZAZ MEGTÉRSZ JÉZUSHOZ ÉS SZENT SZELLEMMEL BETŐLTEKEZEL
Nagy Zoltán., 2017.09.28. 8:39:14
Minden ember boldog akar lenni,de nem tudja miért nem boldog.
Tomcsányi Ágnes, 2017.09.26. 18:59:15
Minden szavával egyet értek!
kiss éva, 2017.09.26. 18:46:25
Koszonom,h emlékeztetnek ezekre a dolgokra amit tud az ember csak nem mindig gyakorolja,udv.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások