optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Azúrkék a nyerő

Azúrkék a nyerő

2013.05.16.

Kedvenc színed árulkodik rólad

Bizonyára veled is előfordult már, hogy "ki voltál éhezve" bizonyos színekre, és akaratlanul is azokat részesítetted előnyben, amikor ruháidat, kiegészítőidet válogattad, vagy valamilyen használati tárgyat vásároltál.


Mivel magyarázható, hogy szükségét érezzük egy-egy szín jelenlétének a közelünkben? És milyen jelentéstartalommal bírnak az egyes árnyalatok? Most, hogy megismered a színek sajátos tulajdonságait, sokkal tudatosabban használhatod azokat a mindennapokban!

Színt vallunk!

Minden szín látható, mérhető fizikai energia, mely rezgéseket közvetít és ezáltal hat ránk - nem véletlenül mondjuk egy-egy színre azt, hogy vibráló vagy hogy nyugtató. Éppen ezért sok mindent meghatároz, hogy milyen ruhába bújsz, vagy hogy milyen színűek a falak az otthonodban és a munkahelyeden. Minden, ami körülvesz, rezgéseket továbbít feléd, és erejének megfelelően befolyásolhatja az energiaszintedet, közérzetedet, sőt, fizikai vagy szellemi állapotodat is. Az ezotériában különösen nagy hangsúlyt kapnak a helyesen megválasztott színek: a különböző mágikus rituálék, vallási szertartások vagy meditációk során sosem bízzák a véletlenre a kiegészítők színét. Amikor megváltozik az energiaszinted - akár lecsökken, akár a magasba szökik -, ösztönösen vágysz arra a színre, ami segít visszaállítani az egyensúlyt. Természetesen akkor is "megkívánhatsz" egy-egy árnyalatot, amikor teljes a belső harmóniád: ilyenkor érdemes utánajárni az adott szín jelentésének, mert az fontos üzenetet hordozhat számodra.

Arany: a meleget és fényt sugárzó Nappal hozható összefüggésbe, rendkívül erős, férfias energiákat közvetít. Segít, hogy összeköttetésbe kerülj a felsőbb erőkkel és pozitív energiával töltekezz.

Azúrkék: a nyugalom, a bölcsesség, a derű és az ötletesség színe. Mozgásba hozza az agytekervényeket, segít megoldást találni nehéz helyzetekben és elcsendesíti a feldúlt, háborgó gondolatokat.

Barna: a Föld színe, mely szoros kapcsolatban áll a termékenységgel. Az intenzív, ám nem túlzottan sötétbarna árnyalat anyagi fellendülést, szellemi termékenységet hozhat, miközben gyermekáldáshoz is hozzásegíthet.

Ezüst: szoros kapcsolatban áll a nőiességet és érzékiséget képviselő Holddal. Ártalmatlanná teszi a negatív erőket, épp ezért fontos lenne, hogy valamilyen apró kiegészítő formájában minden nap viseljük.

Fehér: a tisztaság és az ártatlanság színe. Támogatja a célok megvalósítását, segít az összpontosításban és megvéd a rosszakaróktól.

Fekete: a Plútó színe, mely rendkívül intenzíven hat ránk. Képes arra, hogy magába szívja, majd szétszórja mind a pozitív, mind a negatív energiát, ezért jobb óvatosan bánni vele. Segíti a szellemi munkát, a koncentrációt és a befelé fordulást.

Kék: a szellemi elmélyülés és a spiritualitás színe, utat mutat a nehéz helyzetekben, harmonizálja a belső energiát. Ha bármely más szín erejét fokozni szeretnéd, kiegészítőként viselj magadon kéket!

Lila: védelmet, gyógyulást és megtisztulást ígér. A Neptunusszal és a Jupiterrel hozzák kapcsolatba, ebből adódóan elősegíti a mély meditációt és a rejtett képességek felszínre törését.

Narancssárga: a Nappal hozható összefüggésbe, így ez is melegséget, életerőt, szeretetet és inspirációt sugároz. Fokozza az életörömöt és hozzásegíthet a sikerhez. A barátság és a mély érzelmek színeként is emlegetik.

Piros: a Mars színe rendkívül vibráló, izgató árnyalat. Felébreszti a szenvedélyt és a harci kedvet, élettel tölti meg a teret és mozgásba hozza a zátonyra futott kapcsolatokat, a megfeneklett ügyleteket.

Rózsaszín: a szeretet, a szerelem és a gyengédség színe, mely elősegíti a harmónia helyreállítását és begyógyítja a lelki sebeket. A Vénusszal áll kapcsolatban, így szeretetteljessé teszi a kapcsolatokat és megvéd a rosszakaróktól.

Sárga: az egészség és a kiegyensúlyozott kapcsolatok színe. A Merkúrhoz társítják, ami a kommunikáció, az információáramlás bolygója. Alkotói válság esetén jó ötleteket adhat, kimerültség esetén erővel tölthet fel.

Szürke: a Szaturnusszal társított szín, melyet a köztudatban a szomorúsággal, a magánnyal és az unalommal azonosítanak. Ha nem visszük túlzásba a viseletét, segíthet, hogy leszámoljunk a káros szokásokkal és véget vessünk a kellemetlen szituációknak.

Zöld: a rózsaszínhez hasonlóan ezt is a Vénusz színének tartják, mely szorosan összekapcsolódik a termékenységgel, az érzékiséggel, a gondoskodással. Bizonytalanság esetén segít jó döntést hozni, és szép jövőt ígér.

Forrás: Life.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Veisz Tamas, 2013.08.19. 16:55:27
Az augusztus 10-i hozzaszolasom negyedik sora vilagossan
es erthetoen tartalmazza velemenyemet :

Ezzel szulettunk,ki mi mive valik az elet folyaman ,ezt neha az eletkotulmenyek is meghatarozzak, tarsasag, ital, stb.

A dontes nem minden esetben sajat akaratunktol fugg . Teszem azt : betegseg vagy talan szelsosegessen ; 600000 magyar anyanyelvu magyar nemzetisegu zsido vallasu - EMBERT- Deportaltak Auswitzba vagy munkataborba , hol volt itt a szabad akarat ok dontottek el a sorsukat ?
Rózsahegyi Márk, 2013.08.15. 10:30:03
Kedves Tamás, Kutatásaink bizonyították, én állítom több kutatás eredményeként, hogy az optimizmus bárki által elsajátítható tudás eredménye. Ha nem hisz nekem olvassa el a Tudományos Kutatások rovatba összegyűjtött kutatások eredményét, publikációk jegyzékét,
A másik mondata szerintem félig igaz, hiszen akkor ön szerint minden megszületendő gyereknek eleve rendelt sorsa van amit nem befolyásolhat? Döntésünk pillanatában eldől, hogy kiből lesz miniszterelnők és kiből postás avagy hegesztő? Aki ezt állítja téved. Téved! Minden embernek a kezében van a sorsának az irányítása. Nem függ attól hogy ki irányítja sz országot, avagy ki a szomszéd. Döntésed eredménye. Ezen döntéseket az egyén hozza, a felelősséget nem háríthatja másra. A távirányító az én kezemben van, hogy mit nézek, avagy mikor kapcsolom ki a tv-t az én döntésem. Tehát nem háríthatom másra, hogy miért nem kezembe az irányítást. Tudom könnyebb, hagyni hogy más irányítson, és persze ha nem úgy alakul az életem ahogy nekem az jó lenne, könnyebb a másikat hibáztatni érte. A döntés az én kezemben van. Hogy mikor ismeri fel az egyén, abban különbözünk csak egymástól.
Veisz Tamas, 2013.08.10. 10:07:40
Kedves Rozsahegyi Mark
Nem tudom ki az aki bebizonyitotta,az optimizmus tanulhato.
Tanitani ugyan lehet ,jot es rosszat hordozunk magunkban
Ezzel szulettunk, ki mive valik az elet folyaman ezt neha az eletkorulmenyek is meghetarozzak ; tarsasag ital stb

Ki szivben jo lelekben nemes volt
ki eletszomjat el nem egete
kit gog ,moho vagy s feny el nem varazsolt
foldon honat csak olyan lelhete
Vorosmarty Mihaly
Rózsahegyi Márk, 2013.08.01. 17:13:05
Kedves Tamás, Bizonyított tény, hogy az optimizmus egy tanulható folyamat eredménye, tehát nem a génjeinkben hordozzuk, hanem megtanuljuk, vagyis azzá válunk. Szerintem a gonoszság, erőszaknak a mindent összefogó negatív színe szerintem a fekete. Mivel amikor elhal valami akkor kezdetben bebarnul, majd elsötétedik majd elpusztul. Ez a halál színe.
VEISZ TAMAS, 2013.05.23. 8:18:56
vajon a gonoszsag,eroszak,feltekenyseg,stb. milyen szinekben mutatkozik meg,errol nincs szo ,pedig az ember tudat alatt hordozza magaval ezt is .Ugy hiszem aki optimista genekkel szuletik az jobb emberre valik.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások