optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Az optimizmus gátolhatja a stressz kialakulását

Az optimizmus gátolhatja a stressz kialakulását

2004.10.10.

Az optimisták jobb helyzetkezelő képességet fejlesztenek ki és nagyobb támogatottságot adó baráti társaságot alakítanak ki, mint azok, akik sötétebben látják a világot, és ez megvédheti őket a stressztől és a depressziótól.

Az optimizmus gátolhatja a stressz kialakulását
Dátum: 2004. október 10, vasárnap, 08:00:00
Téma: Egészség


Az optimisták jobb helyzetkezelő képességet fejlesztenek ki és nagyobb támogatottságot adó baráti társaságot alakítanak ki, mint azok, akik sötétebben látják a világot, és ez megvédheti őket a stressztől és a depressziótól.

A korábbi kutatások szerint azok, akik világosan látják a jövőt, jobb szellemi egészégnek örvendenek, mint a pesszimisták. Az egyik ok az lehet a kutatók elmélete szerint, hogy az optimisták szorosabb kapcsolatokat alakítanak ki másokkal. Ez a tényező segíti a stressz jobb kezelését. Mivel az optimista emberek ügyesebbek lehetnek a kapcsolattartásban, valamint jobban kedvelik őket, ezeket a társasági kapcsolatokat is könnyebben alakítják ki.

A tanulmány szerint két lehetséges ok létezik az optimisták alacsonyabb stressz-szintjére: az erősebb barátságok és a jobb helyzetkezelő képesség. Az optimisták sokkal inkább úgy érezték, hogy számíthatnak valakire például költözésnél, vagy hogy könnyen kölcsönkérhetnének egy autót. Az optimisták sokkal támogatóbb hálózatot építenek ki, mint pesszimistább társaik.

Úgy tűnik, az optimisták jobban is boldogulnak, mint a pesszimisták, mert inkább arra a hatékony helyzetkezelési képességre támaszkodnak, amit pozitív újraértelmezésnek nevezünk, mint az olyan kevésbé hatásos módszerekre, mint a visszautasítás vagy a megszabadulás. A pozitív újraértelmezés során egy rossz helyzetet veszünk és a megfelelő kiutat keressük, vagy a kudarcot kihívásként értelmezzük. Az optimisták a pesszimistáktól eltérően kezelik a dolgokat.

Forrás: Journal of Personality and Social Psychology

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások