Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK) > Az optimisták gyorsabban gyógyulnak

Az optimisták gyorsabban gyógyulnak

2017.02.23.

Német tudósok szerint ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet! A kérdést vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében vizsgálták.A kutatók már korábban is kimutatták, hogy a stressz ártalmas az immunrendszerre, a stressztől szenvedő emberek ezáltal fogékonyabbak a betegségekre, a külső hatásokra.

"Tudni akartuk, vajon fordítva is igaz-e, hogy a fertőzés veszélye csökken a pozitív életszemlélet révén"- mondta Heiko Schulz pszichológus.

A Hamburg-Eppendorf Egyetemi Klinika és a Techniker Krankenkasse (TK) közös kutatásában 43 fiatal nő és 37 férfi vett részt, átlag életkoruk 23 év.Az alanyokat - saját bevallásuk, gondolkodásuk alapján - optimista és pesszimista csoportra osztották.

A kutatók kétszer - egy alkalommal a vizsgaidőszak folyamán, majd még egyszer közvetlen a végét követően - vizsgálták a részvevőket aszerint, hogy mennyire "fertőzöttek".

A szakemberek olyan egyértelmű tünetekre voltak kíváncsiak, mint például a bepirosodott orr, a köhögés és a torokgyulladás, krákogás.Nem meglepő módon kiderült, az optimista hallgatók nemcsak, hogy kevésbé stresszesen kezdték a számonkérés időszakát, hanem jóval kevesebb "fura" tünetet produkáltak - számolt be Claus Vögele, a kutatásban szintén részt vevő Roehampton Egyetem oktatója.

A kutatásban kizárólag csak a vizsgaidőszak által okozott stresszfaktort figyelték, messzemenő következtetéseket pedig nem akartak levonni - jegyezték meg a tudósok, akik hozzátették: megfigyelhető folyamatként egyértelműen felismerhető, hogy a pozitív életszemlélet jó hatással van az egészségre, így a vizsgákra és azok kimenetelére is.

A diákokon végzett felméréséhez szinte közel azonos eredményt hozott egy idősek otthonában végzett kutatás. Az otthon optimista alkalmazottai jobban bírták a feszültséget, és átlagosan két nappal rövidebb ideig voltak betegek pesszimista munkatársaikhoz képest.

Forrás: http://www.fhshh.com/optimists-have-fewer-colds.html
ill.
http://cut-e-science.blogspot.hu/2012/02/think-yourself-healthy.html

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

SZaBÓsz. LÁSZLÓNÉ HÉDI, 2017.04.03. 5:20:21
Sok mútétem mentem keresztül. miután a férjrm meghalt 46 évesen . É 45 voltam a fi előtt indok mélül felmondtak. túéam akkor érettségizett,Katonai főiskolát ott kellett hagyni a család eltartása miatt. jött az unoka. 33 munkaügyi, pénzügyi pályám után 1 évvel a 40 éves munkaviszony előzz insok nélkül femondtak. ttúléltem. nyugdíjas vagyok, egyedül élrk a nagy lakéaban deviza hirllr. fuam támogat Eladom a lakást hitelt ifizete,m kiisebb lakásba a tart, nélkül a pénzből mrgéle. közben kaptam 4 agytombózist. TÚLÉTEM! vannak dolgaim, szüsg van rám, ennyi. Hédi Üdvölettel!
Rebeka , 2017.03.18. 6:35:00
ELKÜLDTEM a másod éves , fiatal..EGYETEMISTA UNOKÁMNAK,KIM-ÁRNIKÁNAK..A gondolatokat, nem árt ha tudja..2017 03 17. 17:23
Rebeka , 2017.03.01. 13:07:57
Én MÁR NEM tartozom az EGYETEMISTA korosztályhoz! De...náthás: 12 éve voltam .Vírusos influenzám PEDIG pontosan emlékszem..1968 februárban voltam..Oltást....egyszer kértem 6 éve. (Okom volt rá.:Unokám akkor, abban az évben 21 évesen ment Londonba nyelvet -tanulni..dolgozni..most idén lesz 27 éves...Egyetemet végez és közben előtte is...most is dolgozik, a tanulás mellett. Idén végez!)
Miért írtam ezt le ? Én..próbálok "nagyon optimistán élni.." de rengeteg STRESSZ ÉR..Bizonyára , 2 év óta sajnos a gerinc problémámhoz, s a 7 hónapja kialakult GLUTÉN ÉRZÉKENYSÉGEMHEZ is a Stressz hozzájárul.Minden étkezést-javasolt tornát betartok, eszem az immunerősítőt...stb....még sem javulok.! Tudnátok valamiben nekem segíteni????
Köszönöm. Rebeka 2017 03 01 13:07

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne üzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások