optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Álomból valóság...

Álomból valóság...

2005.07.20.

Július 20. Szerda. Ilyenkor minden diák a jól megérdemelt szünidőt tölti, és sokáig alszik. De mindig vannak kivételek. Esetünkben az első egri Országos Ifjúsági Médiatalálkozó résztvevőiről van szó,

ők hajnalban keltek azért, hogy délutánra már a borok városában szívják a levegőt. Úgy gondoltam, meg kell osztanom veletek a találkozó eseményeit…

Miután mindenki megérkezett, és elfoglalta a szállást, átmentünk a rendezvény helyszínéül szolgáló iskolába, ahol már minden készen volt arra, hogy a fiatal médiaguruk minden kíváncsiságukat kielégítsék. Nem is kellet sokat várni az első előadóra, Sike Sándorra, aki a megyei napilapok jelentőségéről oktatta a fiatalokat. A várva várt Komlósi Gábor helyett Sztaniszláv András vette át a szót, majd egy kis késéssel bár, de mindenki nagy örömére megérkezett az első nap „sztárja”, Komlósi Gábor. Érdekfeszítő előadása során lehullott a lepel a doppingbotrányról, érdekes tényeket tudhattunk meg a reklámok hatásairól, és riporteriskolája működéséről is kérdezhettük.

Csütörtökön (21.) egy ősemberrel kezdtük el a kommunikáció szakaszait, és aki mindezt feltálalta nekünk, az Tóth Tamás volt a MEÚSz főtitkára. őt követte Léderer Ákos, az RTL Klub kommentátora, aki nem előadott, hanem csak beszélgetett. Az érdekes kérdés-válasz játék közben Ákos körbeadta a Magyarország-Bulgária meccs jegyzeteit, és mindenki láthatta, hogy mi áll egy közvetítés mögött. A délutánt Perjési Attila (Axel Springer) nyitotta; az országos laphálózatok gazdasági hátterének száraz tényeit próbálta kicsit közelebb hozni nekünk. Bajnóczky Zsolt (Dió Rádió) a helyi rádiók működési elvéről, hallgatottságáról, és jövőjéről mesélt.

A péntek a találkozó legizgalmasabb napja volt, bár eléggé korán kellett kelni, mivel budapesti szerkesztőséglátogatással „lazítottunk” egy kicsit. Reggel nyolckor már belülről csodáltuk a Danubius Rádiót. A legbevállalósabbak pedig az egész ország előtt beszélhettek Hepi Endrével és Lovász úrral. De aki azt hiszi ennyi volt, az téved, ugyanis ezek után jött a Maxima és a Klub Rádió szerkesztősége, ahol szintén rengeteg új dolgot láttunk, és sok hasznos információt tudtunk meg. Végezetül a Színes Bulvár Lap délutáni forgatagába nyertünk bepillantást, ahol lapzárta közeledtével valóban a napilapok igazi élete került a szemünk elé.

Szombaton Fülöp Attila, a Danubius Rádió hírigazgatója jött el Egerbe, és a kereskedelmi rádió életéről mesélt, és persze válaszolt a kérdésekre. Az Optimista Klubnak sikerült a közönségbe invitálni a népszerű hírmondót, aki annyira belejött, hogy kérdések tömkelegét tette fel a klub előadójának. Talán az optimizmustól vezérelve, de valahogy jókedvűbben vágtunk neki a délutánnak, amikor is Kőszegi Dániel, a Kontakt-díj alapítója okította a fiatalokat. A nap és a tábor befejező előadója előzetesen eléggé megosztotta a résztvevőket. Barta Bandika közel két órán keresztül mindent más szempontok mögé helyezett, és megmutatta, hogy mennyit változhat a véleményünk egy emberről, alig 120 perc alatt. Aki ugyanis a találkozó előtt szerette, az még jobban megkedvelte, aki(k) pedig – és ő(k) volt(ak) a többen – ferde szemmel nézte még a programfüzetben is, az egyenesen Bandika Fan Clubbot alakítottak.

A vasárnap az újságkészítésé volt, hiszen a három csapatnak egy-egy újságot kellett készítenie a hat nap végére.

Hétfőn már csak az eredményhirdetés, és a könnyes búcsú volt hátra. Nagyon rossz volt elengedni az újdonsült barátokat, és legnagyobb örömömre, sokan már alig várják a következő tábort, ami minimum két nappal hosszabb lesz jövőre.

Aki nem volt ott azért, aki ott volt, pedig azért várjuk jövőre Egerbe…

Forrás: http://www.graffiti.hu/index.php?modul=cooltura&id=8

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások