ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyit√≥oldal > hirek > R√≥lunk √≠rt√°k > √Āllamkassz√°ban marad az egy sz√°zal√©k

√Āllamkassz√°ban marad az egy sz√°zal√©k

2009.04.23.

√Āllamkassz√°ban marad az egy sz√°zal√©k

B√°r tizenk√©t √©ve aj√°nlhatj√°k fel ad√≥juk 1+1 sz√°zal√©k√°t az ad√≥fizetŇĎk valamely civil szervezetnek, illetve egyh√°znak, ennyi idŇĎ eltelt√©vel is csup√°n t√∂red√©k√ľk √©l ezzel a lehetŇĎs√©ggel. A gazdas√°gi v√°ls√°gban azonban j√≥form√°n ez maradt az √°llami t√°mogat√°sban nem r√©szes√ľlŇĎ, jelentŇĎs munk√°t v√©gzŇĎ szervezetek egyetlen bev√©tele, hiszen a t√°mogat√≥k, szponzorok arra k√©nyszer√ľlnek, hogy tartal√©kolj√°k forr√°saikat.

Hozz√°vetŇĎlegesen n√©gy √©s f√©l milli√≥ ad√≥fizetŇĎ dolgozik haz√°nban, k√∂z√ľl√ľk m√©gis csup√°n 1,8 milli√≥ √©lt azzal a lehetŇĎs√©ggel tavaly, hogy felaj√°nlja szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ja 1+1 sz√°zal√©k√°t. Minden olyan mag√°nszem√©ly rendelkezhet ad√≥ja k√©tszer egy sz√°zal√©k√°r√≥l, aki ad√≥zik az √ļgynevezett √∂sszevont j√∂vedelem-ad√≥ alapja ut√°n, √©s j√∂vedelemad√≥j√°t hat√°ridŇĎre marad√©ktalanul befizeti, vagy r√©szletfizet√©si, halaszt√°si enged√©lye van az Ad√≥- √©s P√©nz√ľgyi EllenŇĎrz√©si Hivatalt√≥l (APEH). A felaj√°nlhat√≥ 1+1 sz√°zal√©kos √∂sszeg 2008-ban megk√∂zel√≠tette a 30,1 milli√°rd forintot, de a befolyt √∂sszeg csak 17,4 milli√°rd forint volt, vagyis a lehets√©ges √∂sszeg 57,8 sz√°zal√©ka.

A hib√°s kit√∂lt√©s miatt is magas √∂sszegtŇĎl eshetnek el az alap√≠tv√°nyok. Tavaly 170000 darab rendelkezŇĎ nyilatkozat vagy kisbor√≠t√©k volt hib√°san kit√∂ltve, √©s a potenci√°lis ad√≥z√≥k egynegyede nem tud a m√°sodik, egyh√°z vagy kiemelt k√∂lts√©gvet√©si elŇĎir√°nyzat jav√°ra felaj√°nlhat√≥ egy sz√°zal√©kr√≥l. Egy felm√©r√©s nyom√°n kider√ľlt: a nem rendelkezŇĎk bŇĎ egyharmada nem tudott v√°laszolni arra, hogy mi√©rt nem √©l a lehetŇĎs√©ggel, vagy nem akarta negat√≠v viselked√©s√©t megmagyar√°zni. K√∂zel h√ļsz sz√°zal√©kukat nem √©rdekelte a felaj√°nl√°s, vagy bevallottan lustas√°gb√≥l nem cselekedtek, √∂t sz√°zal√©knyian pedig m√©g mindig nem tudtak a rendelkez√©s lehetŇĎs√©g√©rŇĎl.

Sz√°mos civil szervezet olyan feladatokat l√°t el, amelyekre az √°llamnak nincs kapacit√°sa, vagy nem k√∂teless√©ge foglalkozni vele. Az √°ltalunk megk√©rdezett szervezetek mind arr√≥l sz√°moltak be, hogy komoly anyagi neh√©zs√©gekkel k√ľzdenek, hiszen fŇĎ bev√©teli forr√°sukat ez az √∂sszeg jelenti. Am√≠g a lakoss√°gban nem tudatosul ennek jelentŇĎs√©ge, nem sz√°m√≠tanak v√°ltoz√°sra.

A Napos Oldal a S√©r√ľlt Emberek√©rt Alap√≠tv√°ny a fogyat√©koss√°ggal √©lŇĎket patron√°lja. A 18 cs√∂kkent munkak√©pes√©gŇĪ alkalmazott sz√°mos idŇĎs √©s fogyat√©kos embert gondoz, foglakoz√°sokat, t√°borokat szervez. A szervezet vezetŇĎje, Tak√°cs Kata lapunknak elmondta: rendk√≠v√ľl nagy seg√≠ts√©get ny√ļjt sz√°mukra a felaj√°nlott egy sz√°zal√©k. B√°r a felaj√°nl√≥ sz√°ma kis sz√°zal√©kban ugyan, de √©vrŇĎl-√©vre nŇĎ, az neh√©zs√©geket okoz, hogy minden √©vben n√∂vekszik a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°mogat√°sokra p√°ly√°z√≥ civil szervezetek √©s egyh√°zak sz√°ma is, mik√∂zben ugyanannyi p√°ly√°zatot √≠rnak ki.

Az Egy Optimista Magyarorsz√°g√©rt Alap√≠tv√°ny szint√©n alacsony √∂sszegbŇĎl √ľgyeskedik megszervezni programjait. C√©ljuk, hogy √∂sszetartson az orsz√°g, √©s azt vallj√°k: az optimista gondolkod√°s tanulhat√≥. ‚Äď Ebben az √≠ns√©ges idŇĎben az ad√≥ egy sz√°zal√©ka sz√°munkra az egyetlen bev√©teli forr√°s, hiszen a t√°mogat√≥k, a szponzorok tartal√©kolj√°k az erŇĎforr√°saikat ‚Äď nyilatkozta lapunknak R√≥zsahegyi M√°rk, a szervezetŇĎ vezetŇĎje. Vezet√©s√ľk alatt √°ll a DerŇĪ Egyh√°z is, amely nem k√≠v√°n teljesen √ļj hit√©leti elveket √©s norm√°kat megfogalmazni, mivel a legfŇĎbb igazs√°gnak a Bibli√°ban le√≠rtakat tartj√°k. Azt vallj√°k, hogy "az egyh√°z nem √©p√ľlet, nem k√∂nyv, nem filoz√≥fia, hanem k√∂z√∂ss√©g, amely egy√ľtt l√©legzik". Ennek szellem√©ben igyekeznek seg√≠teni a r√°szorul√≥kon. √Ām R√≥zsahegyi M√°rk szerint erŇĎs egyh√°zellenes hangulat uralkodik Magyarorsz√°gon, √≠gy m√°r a sz√≥ hallat√°n is elfordulnak az emberek. Arr√≥l is besz√°molt, hogy nagym√©rvŇĪ k√©tked√©s jellemzi az embereket, nem hisznek abban, hogy val√≥ban eljut-e adom√°nyuk a r√°szorul√≥knak. √Čppen ez√©rt √ļgy d√∂nt√∂ttek, l√©tehozz√°k a DerŇĪs e-adom√°ny programot, amelynek seg√≠ts√©g√©vel az Interneten aj√°nlhat fel a lakoss√°g ‚Äď nem csup√°n p√©nzbeli ‚Äď adom√°nyokat, amelynek √ļtja v√©gigk√∂vethetŇĎ.

Mizsei Bernadett - Magyar Nemzet (5. oldal) - 2009. √°prilis 22.
http://www.mno.hu/portal/631319

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok